Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Ovezandseweg 15

OVEZANDE
282 m²
kamers
€ 1.076.500,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Er zijn van die plekken die maar eens in de zoveel tijd voorbijkomen. De Ovezandseweg 15 te Ovezande is er hier een van. Een charmante, unieke en ruime boerderijwoning midden in de polder van Ovezande.

Echter doet dat het nog niet geheel eer aan. Het heeft twee prachtige perceel van totaal bijna twee hectare rondom de woning gelegen. Het tweede perceel, het weiland wordt als optie aangeboden. Uitstekend geschikt voor onder andere de paardenliefhebbers onder ons. Daarnaast heeft het zowel voor als achter een ongehinderd schitterend uitzicht over het polderlandschap. Een praktijk aan huis en het appartement onder hetzelfde dak geeft nog meer mogelijkheden.

De woning is door de jaren grotendeels gerenoveerd. Naast het appartement heeft de woning op zichzelf een viertal slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en een vijfde kamer met badkamer op de begane grond, die nu dus als praktijkruimte in gebruik is. Bent u benieuwd naar de locatie en de woning?

Boerderijwoning
Vanaf een zijtak van de Ovezandseweg is het terrein te bereiken. Als eerste ligt er een sfeervolle oprit met meerdere parkeermogelijkheden voor het schuurgedeelte. Het fraaie originele woonhuis is aan de rechterzijde gelegen. Dit gedeelte zit vol originele details, waaronder het glas-in-lood en het prachtige balkenplafond.

De entree in het midden komt uit in de lange hal. Aan de rechterzijde van de hal is de praktijkruimte met aangrenzende badkamer gelegen. De badkamer is voorzien van alle gemakken, met een whirlpool, inloopdouche, wastafel, bidet en toilet. De praktijkruimte kan eventueel gebruikt worden als slaapkamer, waardoor het geheel ook levensloopbestendig is.

Aan het einde van de hal ligt een klein washok. Hierop volgt aan de linkerzijde van de hal de keuken. Voorin dit gedeelte ligt de eethoek, achter in de keukenopstelling. Vanuit de keuken kan er genoten worden van het uitzicht over de tuin en de polder.

Na de keuken volgt de tweede hal. Hierin ligt de trapopgang, het toilet en toegang tot de woonkamer en de tuin. De woonkamer is een fantastische ruimte. Hier is het een heel jaar door genieten van de zon en het uitzicht. Dit komt doordat zowel aan de achterkant als de voorkant een grote pui is geplaatst die het licht naar binnen haalt en optimaal zicht geeft op het groen rondom. Door de riante omvang zijn er meerdere heerlijke zithoeken mogelijk in de ruimte.

Vanuit de woonkamer is via de openslaande deuren de achtertuin te bereiken. Daarnaast is er ook toegang tot de gang die naar de schuur leidt en die toegang geeft tot het appartement.

De schuur ligt aan de voorzijde en geeft veel bergruimte. Eventueel is er een plek voor een auto. Via de vaste trap aan de linkerkant is vervolgens de open zolder te bereiken. De woning wordt momenteel verwarmd door een dubbele warmtepomp en zonneboiler. Die zijn aangesloten op een boilervat van 500 liter. Dit boilervat wordt ook opgewarmd door de houtkachel in de woonkamer.

De CV-ketel is recent vervangen door een tweetal warmtepompen, een van 16 kw voor de woning en 8 kw voor het appartement. Er liggen vervolgens 29 zonnepanelen achterop het dak van een hogere leeftijd, waar er in juli nog 16 stuks bij zullen komen. Dit maakt dat de woning klaar is voor de toekomst en het ondanks de grote afmetingen energiezuinig wonen is. Momenteel is de woning dus geheel van het gas af en heeft het een A-label gekregen!

De eerste verdieping bestaat uit een tweetal overlopen, vier slaapkamers en de tweede badkamer. De trap komt uit op de lagergelegen overloop, die toegang geeft tot de grote slaapkamer in de originele woning en de eerste slaapkamer in het vernieuwde schuurgedeelte. Het gedeelte voor de slaapkamer in de originele woning kan eventueel als kantoorruimte of afzonderlijke ruimte worden ingedeeld.

Hierna volgt op de verhoging de tweede overloop, die toegang geeft aan de overige ruimtes, met twee slaapkamers achterin en de badkamer voorin. De tweede badkamer beschikt over een douche, toilet en wastafel.

Appartement
Het appartement is een geheel zelfvoorzienende woning. Er is zowel toegang vanaf de hal gang naar de schuur als een afzonderlijke toegang aan de linkerkant van het geheel. Deze laatste komt uit in de keuken. De moderne keuken is voorzien van koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap.

Direct hierachter volgt het zitgedeelte, welke wederom uitzicht heeft over de prachtige polders. Zowel de woonkamer van het appartement als de woonkamer van de woning zijn voorzien van vloerverwarming. Aansluitend op de woonkamer volgt de slaapkamer, met hiertussen het toilet. Achter in de slaapkamer is er toegang tot de douche en de wastafel.

Tuin
De boerderijwoning ligt op een perceel van 1.950 m2 grond. Het mooiste aspect hiervan is de achtertuin met het geweldige uitzicht en de gunstige ligging op de zon. Hier kan werkelijk het gehele jaar genoten worden.

Voor de woning is er voldoende parkeergelegenheid op de oprit en is er toegang tot het tweede schuurgedeelte, waar voorheen paardenstallen gesitueerd waren. Naast de woning volgt het tweede gedeelte, met als eerste de paardenbak en hierna de grote wei. De paardenbak is voorzien van drainage en heeft een afmeting van 40m bij 20m.

Het tweede perceel, het weiland, wat voor het perceel van de woning ligt wordt optioneel aangeboden. Gezamenlijk heeft het geheel een vraagprijs van €1.250.000,- k.k. Samen vormen de twee percelen een oppervlak van 19.300 m2 grond. De wei ligt in een driehoek voor de woning. Aan het begin van de wei ligt een idyllische weel, die geheel bij de rest van de tuin past. De wei loopt verder in een punt tot aan de Landweg.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 1.076.500,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1917
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  282 m²
 • Perceelsoppervlakte
  1950 m²
 • Inhoud
  1326 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Zonneboiler
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Tuin rondom Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Goes
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Goes staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0113 25 10 00 goes@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.