Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Oudestraat 14

BRUINISSE
472 m²
kamers
€ 275.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag namens haar opdrachtgever dit bijzondere bedrijfspand in het centrum van Bruinisse te koop aanbieden.

Het betreft een drielaags bedrijfspand van in totaal 472 m2 VVO groot. Het geheel is de laatste jaren gebruikt als winkel, kantoor en magazijn. Het gebouw leent zich vanwege de omvang uitstekend voor een transformatie naar wonen of een combinatie van wonen/werken.

Dit pand ligt op steenworpafstand van de kade van de Oosterschelde waar de vele mosselkotters liggen die Bruinisse rijk is. Verder zijn er diverse cafés en restaurants in de directe omgeving te vinden. Ook het vernieuwde centrum met de Albert Heijn, Gall en Gall en diverse andere winkels is op nog geen 500 meter gelegen. Kortom, een uitstekende locatie met een uitstekend voorzieningenniveau.

De winkel/verkoopruimte op de begane grond is voorheen in gebruik geweest als winkel, met de hoofdentree aan de Oudestraat en een tweede ontsluiting aan de achterzijde van het object, waar een laad-en losmogelijk is. Op de bovengelegen verdiepingen – momenteel ingericht als kantoor/magazijn – is er de mogelijkheid om hier een bovenwoning te creëren. Wonen op de verdiepingen is op basis van het vigerende bestemmingsplan toegestaan. Voor wonen op de begane grond is een omgevingsvergunning vereist.

Optioneel is er een bouwkavel aan de Kerkstraat (gelegen tussen Kerkstraat 10 en 12) beschikbaar voor de verkoop. Het bouwkavel is in eerste instantie niet separaat te koop, maar uitsluitend in combinatie met het bedrijfspand. Het kavel is 154 m2 groot en beschikt over de bestemming wonen.

In het kort:
– Voormalig winkel/bedrijfspand
– Oudestraat 14a, 4311 AW Bruinisse
– Drielaags bedrijfspand
– Vraagprijs € 275.000,- k.k.
– Optioneel bouwkavel te koop € 79.000,- k.k. excl. BTW
– Totale oppervlakte 472 m2 VVO
– Bouwjaar 1952

Locatie:
Bruinisse kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vissersvloot (mosselen en paling) en het dorpse karakter. Het dorp beschikt over een goed voorzieningenniveau met de aanwezigheid van een breed winkelaanbod, drie basisscholen, goede openbaar vervoer verbinding met Rotterdam en de rest van Zeeland.
Ook qua verenigingsleven heeft het dorp genoeg te bieden. Daarnaast bieden zowel het Grevelingenmeer als de Oosterschelde vele mogelijkheden van watersport. In de directe omgeving zijn dan ook diverse strandjes waar de inwoners van Bruinisse en omliggende dorpen in de zomermaanden vaak vertoeven. Het is ook niet voor niets dat de “Bruenaar” niet snel wil verhuizen. Rotterdam is op circa 35 minuten autorijden te bereiken.

Splitsing:
Het verkochte dient fysiek en juridisch nog afgesplitst te worden van het naastgelegen woonhuis (Oudestraat 14). Ter verduidelijking omvat dit de volgende zaken:

– Kadastrale inmeting;
– Dichtzetten doorgang tussen de panden (begane grond en tweede verdieping);
– Afsplitsten elektra, gas en water (en evt. riool);
– Afsplitsen zonnestroominstallatie.

Bijkomende kosten en werkzaamheden in onderling overleg e.e.a. afhankelijk van planvorming van de koper.

Vraagprijs:
Bedrijfspand : € 275.000,- k.k.
De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het pand zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten (keuze voorbehouden aan koper), en evt. hypotheekkosten.

Bouwkavel : € 79.000,- k.k. excl. BTW
De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het kavel zijn tevens voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, evt. omzetbelasting, notariskosten (keuze voorbehouden aan koper) en evt. hypotheekkosten.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Bruinisse
Sectie : F

Bedrijfspand
Nummer : 1997 (gedeeltelijk)
Grootte : 232 m2 (geschat)
Het perceel dient nog te worden ingemeten.

Bouwkavel
Nummer : 861
Grootte : 154 m2

Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Er zijn geen beperkingen bekend in de Basisregistratie kadaster.

Oppervlaktes:
Begane grond : 217 m2 VVO
1e verdieping : 185 m2 VVO
Zolder : 85 m2 VVO

De oppervlaktes zijn ingemeten conform de NEN2580. Koper wordt uitgenodigd de opgegeven oppervlakte(s) van het gekochte op juistheid te controleren.

Het bestemmingsplan:
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Bruinisse’ vastgesteld op 26 maart 2015 is de bestemming ‘Gemengd’. Deze gronden zijn bestemd voor:

a. wonen, voor zover zelfstandig aanwezig ten tijde van het ontwerp van dit bestemmingsplan en anderszins enkel toegestaan op de verdieping(en);
b. maatschappelijke en culturele voorzieningen;
c. ondersteunende horeca, voor zover ondergeschikt aan en ten dienste van de ter plaatste toegestane maatschappelijk en culturele voorzieningen;
d. ondersteunende detailhandel, voor zover ondergeschikt aan en ten dienste van de ter plaatste toegestane maatschappelijk en culturele voorzieningen;
e. uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘horeca’: horecabedrijven voor zover die voorkomen in categorie 1 en 2 van de bij deze regels behorende Staat van Horeca-activiteiten;
f. wegen, parkeervoorzieningen, tuinen, waterlopen en waterhuishoudkundige voorzieningen en andere voorzieningen ten dienste van de bestemming.

Voor een uitgebreide bestemmingsplan beschrijving verwijzen wij u naar het betreffende bestemmingsplan.

Bouwkundige aspecten:
– Bitumen dakbedekking en deels dakpannen;
– Houten dakspanten;
– Gevels in metselwerk;
– Oud ijzeren dakramen;
– Kunststof kozijnen met dubbele beglazing en houten kozijnen met deels dubbele en deels enkele beglazing.
– Hardhouten trap;
– Begane grondvloer beton, 1e en 2e verdieping houten vloer.

Installaties:
– Palletkachel;
– Noodverlichting aanduiding;
– Alarminstallatie;
– Warmte gordijnen/blowers;
– Zonnestroominstallatie met 26 zonnepanelen uit 2004 en 3 van 2017;
– Tl verlichting.

Bodeminformatie:
In 1997 heeft Sagro Milieu Advies een evaluatierapport Grondsanering uitgevoerd. Conclusie was dat de verontreiniging dusdanig gesaneerd was dat de locatie geschikt was voor het voorgenomen gebruik. Het bodemrapport is op aanvraag beschikbaar.

Erfdienstbaarheden:
Overbouw: Op de 1e verdieping van het verkochte is overbouw ten aanzien van het naastgelegen pand (Oudestraat 16).
Perceel 386: Het achtergelegen perceel welke recht van uitweg biedt aan de achterzijde van het pand is thans in eigendom bij de Gemeente-Schouwen Duiveland.

Energielabel:
C geldig t/m 11-02-2032.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. Per mail bedrijfsmakelaars@sinke.nl en via telefoon 0118-620062.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Definitieve goedkeuring
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de eigenaren.

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Notaris:
Naar keuze koper.

Fiscaal:
Bedrijfspand: Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Bij aankoop voor privé-woondoeleinden zal de koopsom worden belast met 2% overdrachtsbelasting mits geen gebruik kan worden gemaakt van de startersvrijstelling. Met startersvrijstelling is de overdrachtsbelasting 0%.

Bouwkavel: De kosten die gepaard gaan met de verwerving van de grond zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, omzetbelasting, notariskosten en evt. hypotheekkosten.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM model.

Staat van oplevering:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 275.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  472 m²
 • Perceelsoppervlakte
  154 m²
 • Inhoud
  1416 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Geen tuin

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Bruinisse?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.