Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Markt 12.

BROUWERSHAVEN
130 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Wij zijn verheugd om namens onze opdrachtgever u dit fraaie Rijksmonument aan de Markt in Brouwershaven te mogen aanbieden. Vanuit de woning heeft u uitzicht op de sfeervolle jachthaven van Brouwershaven welke in verbinding staat met het Grevelingenmeer, het grootse zoutwatermeer van West-Europa. Verder zijn onder andere een basisschool een supermarkt en diverse restaurantjes op steenworp afstand gelegen. Kortom, een goede woonlocatie met voldoende voorzieningen in de directe omgeving.

Deze woning dateert uit omstreeks 1800 en bestaat uit maar liefst vier woonlagen. In het kort is in de kelder het kook- en eetgedeelte gesitueerd waar moderne afwerking wordt afgewisseld met gedeeltes zichtbaar metselwerk. Daarboven bevindt zich het langgerekte woongedeelte met aan de achterzijde openslaande deuren naar het dakterras. Op de eerste etage zijn twee slaapkamers en een badkamer aanwezig. Op de tweede etage is een derde (kinder)-slaapkamer en een inloopkast gecreëerd. Het geheel heeft een speels karakter waar karakteristieke elementen worden gecombineerd met een strakke afwerking.

De tuin inclusief achterom is ca. 14 x 3,5 meter en heeft een gunstige zonligging op het zuidwesten. Aan de achterzijde is een overkapping gemaakt waar u een fijne zit kunt creëren. Naast de tuin is er ook een dakterras (boven de keuken) vanuit de woonkamer toegankelijk. Dit terras is ca. 3,5 x 3,5 meter. Als u verder over het pad naar achteren loopt is de garage aan de Nieuwpoortstraat te bereiken.

De woning is door de jaren heen goed onderhouden en verbeterd. Zo is de woning voorzien van dak-, muur-, glas- en vloerisolatie en bedragen de energiekosten slechts € 180,- per maand. In het keldergedeelte is tevens vloerverwarming aanwezig. Het totale woonoppervlakte bedraagt ca. 130 m2 en de inhoud is ca. 410 m3. Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen;
– Rijksmonument met veel sfeervolle elementen
– Totale woonoppervlakte ca. 130 m2
– Maar liefst vier woonlagen
– Voorzien van dak-, muur-, vloer- en glasisolatie
– Energiekosten slechts € 180,- per maand
– Uitstekende staat van onderhoud
– Tuin ca. 14 x 3,5 meter inclusief achterom op het zuidwesten
– Drie slaapkamers, creëren vierde slaapkamer mogelijk
– Bouwjaar ca. 1800
– Oplevering in onderling overleg

Indeling kelder: Links onder de trap bevindt zich het toilet. Rechtdoor is de luxe keuken voorzien van o.a. gaskookplaat, oven, vaatwasser en voldoende werkruimte. Aan beide zijdes zijn nisjes gecreëerd waar de gemetselde muur zichtbaar is, een leuk detail. Als u verder loopt, komt u in de aanbouw waar het eetgedeelte gevestigd is. Middels openslaande deuren is de stadstuin toegankelijk.
Indeling begane grond: De entree bestaat uit een portaal welke wordt gescheiden door stoere stalen deuren van de voorkamer. Vanuit de voorkamer loopt u via het gedeelte met de trapopgang verder door naar het zitgedeelte. Vanuit het zitgedeelte is het fijne dakterras toegankelijk.
Indeling eerste etage: vanaf de overloop zijn aan weerszijden van de woning slaapkamers toegankelijk. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde heeft u mooi uitzicht over de markt en achtergelegen haven. De masterbedroom bevindt zich aan de achterzijde en is ca. 5,3 x 3 meter. De badkamer is voorzien van een aparte douche, ligbad, toilet en wastafel.
Indeling tweede etage: op de etage zijn nog twee kamers gecreëerd waarvan er momenteel één in gebruik is als kinderkamer. In de andere kamer zijn de wasmachine, droger en de Cv-ketel in kasten wegwerkt. Verder wordt deze kamer gebruikt als inloopkast/bergruimte.

Brouwershaven: is direct gelegen aan het Grevelingenmeer en een bekende plaats voor watersporters. Het historisch stadje heeft circa 1.400 inwoners, waar in de zomer gezellige bedrijvigheid heerst met de prominent aanwezige jachthaven en de vele authentieke panden. Door de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid van de bewoners voelt iedereen zich hier welkom. Brouwershaven beschikt over een relatief groot voorzieningenniveau en er worden verschillende activiteiten ondernomen door de aanwezige (sport)verenigingen en de scouting. Deze activiteiten zorgen er voor dat jong en oud zich in hun vrije tijd niet hoeven te vervelen. Er is een prima busverbinding. Voor de huisarts en tandarts kunt u gewoon in Brouwershaven terecht. De afstand tot de Randstad is relatief klein. Via de Brouwersdam of de N59 is Rotterdam binnen een uur autorijden te bereiken. Werken in de Randstad en wonen in het mooie Zeeland is een prima mogelijkheid in Brouwershaven.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  130 m²
 • Perceelsoppervlakte
  119 m²
 • Inhoud
  410 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.