Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Langeviele 41

MIDDELBURG
236 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Te koop: Een monumentaal woon-winkelpand in het centrum van Middelburg.

Het betreft een monumentaal woon-winkelpand bestaande uit ca. 86 m2 VVO aan winkelruimte op de begane grond met buitenplaats en een bovenwoning ca. 150 m2 GBO (interne opgang via winkel) op de verdiepingen.
Het object is gelegen in één van de drukste winkelstraat van Middelburg op loopafstand van de Markt. Een absolute A-locatie! Het pand verkeerd in goed staat, heeft een frontbreedte van 5 meter en is voorzien van een karakteristieke voorgevel met grote raampartijen.

Het object is momenteel verhuurd dan wel in gebruik. De huidige huurder heeft aangegeven de huurovereenkomst voor de winkel te willen beëindigen en derhalve zal het object in november 2021 beschikbaar komen voor de verkoop. De bovenwoning wordt in de huidige situatie gebruikt als opslagruimte. Om deze ruime bovenwoning in gebruik te nemen, dienen de ruimtes op de 1e en 2e verdieping gemoderniseerd te worden. Na modernisering leent het object zich uitstekend voor de combinatie wonen- werken. Conform bestemmingplan zijn o.a. detailhandel, wonen en horeca cat. 1b op deze locatie mogelijk.

Het is niet mogelijk om dit object te huren voor woonruimte.

In het kort:
– Langeviele 41 – 43 4331 LR Middelburg
– Koopprijs € 450.000,- k.k.
– Monumentaal woon-winkelpand
– Winkelruimte ca. 86 m2 VVO en ca. 150 m2 GBO
– Bouwjaar 1840
– Kernwinkelgebied Middelburg

Oppervlaktes:
Begane grond : ca. 86 m2 VVO
Bovenwoning : ca. 150 m2 GBO

Indeling:
U kunt binnen aan de voorzijde van het pand. Zodra u het pand betreed ziet u een prachtige open, lange ruimte welke in de huidige situatie geheel als winkelruimte wordt gebruikt. Ongeveer halverwege aan de linkerzijde is de trap naar de 1e verdieping gesitueerd. Aan het einde ziet u één deur welke toegang geeft tot de berging en de buitenplaats. De buitenplaats wordt gedeeld met de buren. Deze hebben recht van overpad.

Eenmaal aangekomen op de eerste verdieping ziet u aan de linkerzijde een deur welke u toegang geeft tot de woonkamer. Vanuit woonkamer heeft u zicht op de Langeviele. Indien u vanuit de overloop een kleine bocht naar rechts maakt, heeft u aan de rechterzijde toegang tot de vaste trap naar de 2e verdieping, de keuken en een slaapkamer. Aan het einde van de hal is de badkamer met toilet gesitueerd.

De 2e verdieping is verdeeld in een 4-tal ruimtes waarvan er twee uitstekend in te richten zijn als slaapkamer. Slaapkamer een met uitzicht op de winkelstraat, de ander met uitzicht op de binnenplaats. De overige twee ruimtes kunnen worden gebruikt als opslag.

Locatie:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het monumentale stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.

Het pand is gelegen in de Langeviele welke uitmond op de markt van Middelburg. De markt is het stadshart van Middelburg. De Langeviele is een belangrijke winkelstraat in Middelburg met diverse bekende winkels, kledingboetiekjes en voedsel speciaalzaken. Aan de Langeviele zijn onder andere Omoda, Wibra, Dille & Kamille, Hans anders en vele andere winkelketens gevestigd. .

Tot slot is Middelburg met toegangswegen als de A58 en N57, het spoor en het Kanaal door Walcheren voor binnenvaartverkeer, uitstekend te bereiken.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 15 december 2015. De bestemming is ‘Centrum’ met de gebiedsaanduiding ‘Overige zone – relatiegebied 061’.

De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’ in bijlage 1;
b. detailhandelsbedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten;
c. horecabedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten zoals opgenomen in de Staat van Horeca-activiteiten in bijlage 2;
d. kantoren met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Kantoren in bijlage 3;
e. wonen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Middelburg
Sectie : L
Nummer : 3419
Perceel grootte : 127 m2
Publiekrechtelijke beperking : Besluit op basis van Monumentenwet 1988

Installaties:
Airco unit in de winkelruimte op de begane grond
CV installatie uit 2014

Bodeminformatie:
Op basis van een uitdraai van het Bodemloket zijn er geen bijzonderheden.

Aanvaarding:
In overleg.

Zekerheidstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van NVM model.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  236 m²
 • Perceelsoppervlakte
  127 m²
 • Inhoud
  772 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Patio atrium Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Bekijk het aanbod in je buurt Bekijk alles
Beschikbaar
Mortierestraat 11
MIDDELBURG
€ 269.000,- k.k.
127 m²
6 kamers
Beschikbaar
Vlissingsesingel 14
MIDDELBURG
€ 395.000,- k.k.
120 m²
5 kamers
Beschikbaar
Verwerijstraat 39
MIDDELBURG
€ 289.000,- k.k.
65 m²
3 kamers
Beschikbaar
Noordweg 397
MIDDELBURG
€ 599.000,- k.k.
130 m²
5 kamers
Beschikbaar
Torenhofstraat 2-C 0ong
MIDDELBURG
€ 29.500,- k.k.
0 kamers
Beschikbaar
Briljant 14
MIDDELBURG
€ 209.000,- k.k.
93 m²
4 kamers
Beschikbaar
Lange Noordstraat 33
MIDDELBURG
€ 945.000,- k.k.
320 m²
9 kamers
Benieuwd naar al ons woningaanbod?
Sinke Komejan heeft woningaanbod in heel Zeeland. Van appartement tot luxe villa. Onze kantoren in Goes, Middelburg en Zierikzee staan voor je klaar.

Bekijk al het aanbod
Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.