Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Langestraat 8

OOSTBURG
121 m²
kamers
Prijs op aanvraag
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Investment memorandum: Een verhuurde winkelruimte met separate bovenwoning op een steenworp afstand van het centrum van Oostburg.

De verhuurde winkelruimte, welke plaatselijk bekend staat als Langestraat 6 is gelegen op de begane grond en heeft een frontbreedte van ca. 9 meter. Deze ruimte van maar liefst 575 m2 is recentelijk voor € excl. BTW verhuurd aan een ondernemer welke haar bedrijfsactiviteit richt op het vermaken van kleding en meubels. De ruimte op de begane grond is te omschrijven als één grote open ruimte met een entree aan de voorzijde alsook een entree aan de achterzijde.

De woning welke gelegen is aan de Langstraat 8 te Oostburg is recentelijk (2022) geheel gerenoveerd en kadastraal afgesplitst van toenmalig bijhorende commerciële ruimte op de begane grond. De verhuurde bovenwoning is 121 m2 GBO en beschikt over een uitzonderlijk groot dakterras van 81 m2 gelegen op het zuidwesten, een nieuwe keuken, badkamer, vloer en schilderwerk. De bovenwoning is middels een separate doorgang aan de voorzijde te betreden.
Het pand is praktisch gelegen, nabij het centrum van Oostburg en direct naast de Jumbo, waar een grote openbare parkeerplaats aan de voorzijde is gesitueerd. De actuele huurinkomsten van deze ruimte bedraagt: € 24.000,- GWL excl. GWL

Oostburg is een prachtige authentieke vestigingsstad gelegen op Zeeuws-Vlaanderen, ca. 30 kilometer van de havenstad Terneuzen en 7 kilometer van de Belgische grens. Oostburg heeft vanwege haar goede voorzieningenniveau een belangrijke streekfunctie in de regio en kent vele bezienswaardigheden zoals o.a. het oorlogsmuseum alsook diverse periodieke activiteiten met als voorbeeld de weekmarkt en diverse plaatselijke concerten in het centrum van Oostburg.

In het kort:
– Langestraat 6-8, 4501 BS Oostburg
– Vraagprijs: nader overeen te komen
– Verhuurde winkelruimte met separate bovenwoning
– Totale actuele huurinkomsten: € 45.000,- per jaar excl. BTW & GWL
– Bouwjaar: 1940, gerenoveerd in 2022.
– Energielabel G

Locatie:
Oostburg ligt in de gemeente Sluis, gelegen in Zeeland nabij de Belgische grens. Gemeente sluis is met 4.315 inwoners (1 januari 2021) de grootste plaats in deze gemeente. Oostburg is een stad met een rijk verlegen en is gelegen aan de westzijde van Zeeuws-Vlaanderen. Oostburg vervult een belangrijke functie binnen de gemeente Sluis. Oostburg, ook wel ‘eenhoornstad’ genoemd, wordt omringd door diverse kleinere dorpen welke allen gebruikmaken van de diverse voorzieningen die stad te bieden heeft. In Oostburg zijn o.a. een school voor voorgezet onderwijs, een theater, een ziekenhuis en diverse winkels en andere amusementsvoorzieningen gevestigd.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met twee lopende huurovereenkomst. Deze is opgenomen in onze dataroom.

Huurder winkelruimte:
Huurder : Eenmanszaak Naaiatelier Past Het Aan
Ingangsdatum : 01-09-2023
Expiratiedatum : 31-08-2028
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 21.000,- per jaar excl. BTW
Latente huur : € 33.000,- per jaar excl. BTW
Indexering : jaarlijks op 1 oktober
Opzegtermijn : 1 jaar
Waarborgsom : € 3.000,-
Nutsvoorzieningen : Op naam en voor rekening van huurder
Bijzonderheden : Break-optie na het 1e jaar, 1 september 2024
: Er is een aflopende huurkorting voor de eerste 3 jaar overeengekomen

Huurder bovenwoning:
Huurder : INKA Consultancy B.V.
Ingangsdatum : 13-08-2022
Expiratiedatum : 12-12-2023
Verlenging : Onbepaalde tijd
Actuele huur : € 24.000,-
Indexering : jaarlijks op 1 oktober
Opzegtermijn : 1 maand
Waarborgsom : € 2.000,-
Nutsvoorzieningen : Op naam en voor rekening van huurder

Bodeminformatie:
Bij Nazca4u zijn er diverse bodemonderzoeksgegevens beschikbaar. Het meeste recente rapport: d.d. 15-02-2017 met nummer: 23164025 welke uitgevoerd is door SAGRO Milieu Advies Zeeland B.V. toont aan dat de aangetroffen bodemverontreiniging is afgevoerd, aangevuld en geïsoleerd. De bodem is conform dit rapport voldoende gesaneerd.

Oppervlaktes:
Appartementsindex 1:
Winkelruimte: 575 m2 VVO

Appartementsindex 2:
Woonruimte: 121 m2 GBO
Dakterras: 81 m2

Parkeren:
Gratis in de directe omgeving

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Oostburg
Sectie: E
Nummer: 4840
Appartementsindex: A1 + A2
Perceel: 656 m2

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom wordt belast met 10,4% overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van NVM model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Bouwjaar
  1940
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  121 m²
 • Perceelsoppervlakte
  656 m²
 • Inhoud
  427 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan drukke weg
 • Tuin
  Zonneterras

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Goes
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Goes staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0113 25 10 00 goes@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.