Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Kromme Weele 19

MIDDELBURG
271 m²
kamers
€ 749.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Eens in de zoveel tijd komt er iets bijzonders in de verkoop en Kromme Weele 19 in Middelburg is zo’n object. Een zeer royale benedenwoning (270 m²) verdeeld over de begane grond van 2 rijksmonumenten uit 1732. Het geheel is nieuw gerealiseerd in 2010. Het pand verkeert in een onberispelijke staat van onderhoud. De gehele benedenwoning is zonder drempels en trappen dus erg comfortabel. De originele details zijn bij de bouw zorgvuldig intact gelaten, met inachtneming van alle moderne eisen t.a.v bouwen en (brand)veiligheid. Hoge plafonds met eeuwenoude balken. De benedenwoning is voorzien van een warme massief houten vloer in alle ruimtes en wordt centraal verwarmd en de grote allesbrander houtkachel is al genoeg de ruimte goed op temperatuur te houden.

Voor stadsbegrippen is de geheel omsloten en sfeervol aangelegde stadstuin van 70 vierkante meter (gelegen op het zuiden) royaal te noemen, heerlijk zonnig en beschut! Er is een aparte berging voor tuinmaterialen etc. De tuin biedt veel privacy en sluit via de openslaande tuindeuren mooi aan op de binnenruimte van de benedenwoning…..een echte oase van rust!

WONEN:
De benedenwoning biedt een zee aan woonruimte. Bij de ingang aan de straatzijde is een grote ruimte om fietsen e.d. binnen te stallen. Er zijn tevens twee grote deuren aan de straatzijde naast de hoofdingang. De entree is zeer royaal en in deze ruimte bevindt zich onder andere het gastentoilet . Een klein wijnkeldertje leidt tot twee monumentale deuren die toegang verschaffen tot de woonruimte. Een geweldig ruim en licht woonoppervlak. Een deel zou in gebruik kunnen worden genomen als bijvoorbeeld atelier of praktijk aan huis ruimte met separate ingang.

SLAPEN:
De benedenwoning beschikt over drie zelfstandige slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer een oppervlakte heeft van 20 vierkante meter. Alle slaapkamers zijn mede door lichtkoepels en ramen erg licht en ruim. Er zijn op maat gemaakte vaste kasten, er is meer dan voldoende kastruimte.

KEUKEN:
De L-vormige keuken staat centraal opgesteld in de woonruimte en is voorzien van alle apparatuur en een mooi groot fornuis met dubbele oven. De Bruynzeel keuken heeft diverse spoelbakken en veel kastruimte. Afgewerkt met een zwart hardstenen blad.

BADKAMER:
De badkamer is met zijn 20 vierkante meter zeer royaal te noemen, heeft een hoek-ligbad, inloopdouche, toilet ,urinoir, designradiator en grote wastafel. (alles van Villeroy en Boch) . Grenzend aan de badkamer bevindt zich de wasruimte met droger en wasmachine en grote wasbak met eronder kastruimte.

TUIN:
Via drie openslaande tuindeuren is de lichte en prachtige stadstuin met vijver en verschillende niveaus bereikbaar. Een grote tuinhaard met BBQ completeren het geheel. Er is voldoende ruimte voor het plaatsen van tuingereedschappen en dergelijke in de afgesloten berging. Het plat dak op het zuiden met een oppervlakte van 80 vierkante meter is bereikbaar met een trap vanuit de tuin. Dit biedt mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen of een extra daktuin.

ALGEMEEN:
De Kromme Weele in Middelburg is een echte woonstraat met een gevarieerde bewoning van jong en oud. Nagenoeg alle panden hebben een monumentale status. De straat is autoluw. Dus geen doorgaand autoverkeer, bewoners kunnen met de auto tot voor de deur komen. Er is volop gelegenheid om auto(s) te parkeren met een vergunning van de gemeente die per jaar € 97,- kost. De grachten en het groene bolwerk zijn op een steenworp afstand. En toch ligt de Kromme Weele in het centrum van de stad op slechts 150 meter van het historische stadhuis en de gezellige markt.

Alle voorzieningen zoals scholen, gezondheidscentra en winkels op loopafstand. Met tien minuten fietsen ben je op het strand en de groene buitengebieden waar het ook prachtig en rustig is.

Het pand biedt verder vele mogelijkheden qua bestemming. Hierbij kan je denken aan kantoor of praktijk aan huis en wellicht zelfs horeca!

Om een goede indruk van de bijzondere object te krijgen nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging. U kunt hiervoor contact met ons kantoor opnemen op tel. nr. 0118 689000 of stuur een email naar info@sinke.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Standaard wordt er een bankgarantie c.q. waarborgsom van 10% van de koopprijs in de koopovereenkomst opgenomen. Deze zal door koper moeten worden gesteld c.q. gestort bij de notaris.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 749.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Bouwjaar
  1760
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  271 m²
 • Inhoud
  925 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Zijtuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.