Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Koudekerkseweg 200b

MIDDELBURG
175 m²
kamers
€ 675.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

De geschiedenis: dat is het eerste waar je nieuwsgierig naar wordt bij het zien van dit uitzonderlijke appartement. Het is namelijk onderdeel van Slot Ter Hooge. De historie hiervan gaat terug tot de dertiende eeuw. Daarmee is het een van de oudste kastelen van Walcheren. De huidige verschijningsvorm van het kasteel kent echter zijn oorsprong in de achttiende eeuw.

Ridders, heren en edelen
Het Slot Ter Hooge werd bewoond door welgestelde families, ridders, heren, edelen en vooraanstaande VOC-leden. Midden achttiende eeuw werd het huidige kasteel verbouwd en uitgebreid. Het diende onder meer als woning, buitenverblijf, oorlogskwartier en rusthuis.

Goed onderhouden rijksmonument
Het slot is in 1985 gesplitst in vier appartementen en bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud. Een stichting beheert het omringende landgoed van circa 60 ha. Als bewoner heeft u hier dus geen omkijken naar en kunt u volop genieten van het appartement en de rijke omgeving.

Entrez!
Want genieten is het op Ter Hooge. Alleen al van de aanblik van het kasteel zodra u er over het voorplein naartoe loopt. U stapt via het indrukwekkende bordes de fotogenieke zaal binnen waar u als bewoner gebruik van mag maken voor eigen bijeenkomsten.

Wat een uitzicht
Een trap leidt naar het appartement in de rechtervleugel van het kasteel. In de hal valt de gebogen raamwand met glas in lood meteen op. De ramen bieden uitzicht over het prachtig aangelegde voorplein en het landschap erachter. Een landschap waar overigens in de schemering regelmatig reeën te zien zijn.

Grandeur
De woonkamer, ooit een bibliotheek, biedt hetzelfde uitzicht, plus een kijk op het kasteel zelf. Dankzij de hoge plafonds en grote raampartijen voelt het er ruim aan en ademt het de grandeur die je van een kasteel mag verwachten. Door de zuidelijke ligging komt er veel zonlicht binnen, wat deze ruimte en de aangrenzende keuken extra comfortabel maakt.

Hier telt maar één ding
In de grote slaapkamer aan de achterzijde van het appartement met de aansluitende luxe badkamer, en de extra kamers op de verdieping erboven, is het juist lekker koel en telt eigenlijk maar één ding: het uitzicht over de vijver en het prachtige landschap erachter.

Zelfs een tuin middenin de natuurpracht
Je zou denken dat de volwassen natuur ook eeuwenoud is, maar deze is pas na de inundatie van 1944 en de drooglegging in 1947 aangeplant. Door de vruchtbare grond is het in relatief korte tijd een fantastisch natuurgebied geworden. Aan de voorzijde van het appartement, een kleine 50 meter het bos in, heb je als bewoner van dit appartement, op basis van een gebruiksovereenkomst met de eigenaar van de grond, de beschikking over een privétuin in deze natuurpracht. Het is een heerlijke zonnige plek met wijds uitzicht.

Kijk zeker ook even in de kelder
Verder biedt het appartement nog twee kamers gescheiden door en-suitedeuren. Er is overal opbergruimte; naast tal van inbouwkasten zijn er twee bergingen, is er een gemeenschappelijke zolder en een grote eigen kelder geschikt voor wijnopslag. Ga daar tijdens de bezichtiging ook zeker even naar kijken. In de kelder zijn de oorspronkelijke kasteelmuren nog zichtbaar en lopen lange gangen onder het kasteel door.

Trek er zeker ook op uit!
Dat kan naar het gezellige centrum van Middelburg, dat vlakbij ligt, naar de mooie Zeeuwse kust die binnen twintig minuten fietsen te bereiken is, of naar steden in Zeeland en België waar het volop culinair en cultureel genieten is. Kortom: geniet in en vanuit dit appartement van het goede leven.

Algemeen:
– Erfpachtcanon bedraagt € 328,10 per maand (jaarlijkse verhoging 1%),
– Bijdrage VVE € 450,- per maand,
– Landgoed en kasteel vallen onder de Natuurschoonwet 1928. Hierdoor betaalt de koper geen overdrachtsbelasting en heeft het object een lagere WOZ waarde,
– Rijksmonument. Hierdoor diverse subsidies voor instandhouding,
– Er is parkeergelegenheid.

Bent u geïnteresseerd in dit bijzondere object? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding door dit fantastische appartement gelegen op een uitermate bijzondere plek!. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Bijzonderheden:
Standaard dient koper een bankgarantie c.q. waarborgsom van 10% van de koopprijs te stellen via de notaris. Dit zal opgenomen worden in de koopovereenkomst. In de koopovereenkomst zullen tevens enkele aanvullende artikelen worden opgenomen die verband houden met de ouderdom. Gelet op de leeftijd van het appartement zal er ook een algemeen asbest-artikel worden opgenomen en een ouderdomsclausule.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 675.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Bouwjaar
  1752
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  175 m²
 • Inhoud
  645 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Elektrische boiler eigendom
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan bosrand
 • Tuin
  Tuin rondom Fraai aangelegd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Bekijk het aanbod in je buurt Bekijk alles
Beschikbaar
Punt 49
MIDDELBURG
€ 259.000,- k.k.
56 m²
2 kamers
Beschikbaar
Beneluxlaan 23
MIDDELBURG
€ 325.000,- k.k.
125 m²
5 kamers
Beschikbaar
Zuidmede 13
MIDDELBURG
€ 229.000,- k.k.
125 m²
5 kamers
Beschikbaar
Keldermansstraat 3
MIDDELBURG
190 m²
5 kamers
Beschikbaar
Zwanenhof 26
MIDDELBURG
€ 349.000,- k.k.
98 m²
3 kamers
Beschikbaar
Touwbaan 86
MIDDELBURG
€ 365.000,- k.k.
117 m²
4 kamers
Beschikbaar
Gravenstraat 84
MIDDELBURG
€ 169.000,- k.k.
36 m²
2 kamers
Benieuwd naar al ons woningaanbod?
Sinke Komejan heeft woningaanbod in heel Zeeland. Van appartement tot luxe villa. Onze kantoren in Goes, Middelburg en Zierikzee staan voor je klaar.

Bekijk al het aanbod
Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.