Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Korendijk 20

MIDDELBURG
240 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Op één van de mooiste plekjes in het historische centrum, bevindt zich dit royale (ca. 1.180 m3) herenhuis met zonnige tuin met achterom. Dit fraaie Rijksmonument wordt gekenmerkt door de goede lichtinval, sfeer en mooie ruimten en is onder meer voorzien van 8 zonnepanelen, drie mooie slaapkamers (meer mogelijk), hoge en droge kelder, die zowel vanuit de serre, als via de kelderluiken aan de straat als via de hal te bereiken is, luxe badkamer, gezellige eetkeuken, zonnig dakterras en sfeervolle, ruime woonkamer en bovendien is het mogelijk om, in overleg, aan de achterzijde één of meer parkeerplaatsen te huren of te kopen. Een pand met veel gebruiksmogelijkheden, dat u gezien moet hebben!

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal, trap naar de 1e verdieping en trap naar de kelderruimte, ruime woonkamer met deur naar de serre met pui die toegang geeft tot de trap naar naar de achtertuin. Vanuit een luik in de serre is tevens de kelder te bereiken. Vervolgens is er een gezellige dichte eetkeuken met onderkasten en deels inbouwapparatuur en close-in boiler.

1e verdieping:
Overloop met vaste trap naar de 2e verdieping en huurgeiser, separaat toilet met fontein, luxe badkamer voorzien van inloopdouche en twee wastafels en tenslotte twee mooie slaapkamers waarvan één met zonnig dakterras.

2e verdieping:
Riante overloop (extra slaap- en badkamer mogelijk), c.v.-kast, ruime bergzolder en slaapkamer met fenomenaal uitzicht over de Kaai.

Kelder:
Halletje/wijnkeldertje en ruime kelderruimte. Vanuit de kelder is ook de serre bereikbaar en het kelderluik aan de straat.

Overig:
De zonnige tuin op het zuidoosten is voorzien van achterom en halfopen fietsenberging met elektra en verlichting. Er is een abonnement op de Monumentenwacht en het meest recente rapport is ter inzage beschikbaar.

Algemeen:
Verwarming via een HR c.v.-ketel (bouwjaar 2006) en warm water middels een close-in boiler in de keuken en een huurgeiser op de 1e verdieping. De stoep aan de voorzijde is eveneens eigendom. De woning is voorzien van dakisolatie en deels muur- en vloerisolatie. Er is deels isolatieglas en deels voorzetramen. Woonoppervlakte ca. 240 m2. Inhoud ca. 1.180 m3. Perceeloppervlakte 202 m2.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. 

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Standaard wordt er een bankgarantie cq. waarborgsom van 10% van de koopprijs in de koopovereenkomst opgenomen. Deze zal door koper moeten worden gesteld cq. gestort bij de notaris.

In de koopovereenkomst zal onder meer een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen worden.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Eindwoning
 • Type woonhuis
  Eindwoning
 • Bouwjaar
  1734
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  240 m²
 • Perceelsoppervlakte
  202 m²
 • Inhoud
  1180 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan water
 • Tuin
  Achtertuin Verzorgd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Bekijk het aanbod in je buurt Bekijk alles
Beschikbaar
Verwerijstraat 39
MIDDELBURG
€ 289.000,- k.k.
65 m²
3 kamers
Beschikbaar
Oude Vlissingseweg 46
MIDDELBURG
€ 539.000,- k.k.
102 m²
4 kamers
Beschikbaar
Noordweg 397
MIDDELBURG
€ 599.000,- k.k.
130 m²
5 kamers
Beschikbaar
President Wilsonlaan 76
MIDDELBURG
€ 189.000,- k.k.
62 m²
2 kamers
Beschikbaar
Statenlaan 82
MIDDELBURG
€ 199.500,- k.k.
75 m²
3 kamers
Beschikbaar
Vlissingsesingel 14
MIDDELBURG
€ 435.000,- k.k.
120 m²
5 kamers
Beschikbaar
Torenhofstraat 2-C 0ong
MIDDELBURG
€ 29.500,- k.k.
0 kamers
Benieuwd naar al ons woningaanbod?
Sinke Komejan heeft woningaanbod in heel Zeeland. Van appartement tot luxe villa. Onze kantoren in Goes, Middelburg en Zierikzee staan voor je klaar.

Bekijk al het aanbod
Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.