Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Kloosterweg 5

NOORDGOUWE
220 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Wij zijn bijzonder verheugd met het feit dat wij u namens onze opdrachtgevers deze zeer goed onderhouden én totaal verbouwde woning mogen aanbieden. Het geheel is landelijk gelegen met maar liefst aan drie zijden vrij uitzicht. Daarnaast ligt deze woning ook nog eens op korte afstand van Zierikzee waar alle belangrijke voorzieningen aanwezig zijn.

Het woonhuis is gelegen op een ruim bemeten perceel van 2.210 m2 eigen grond en beschikt over vrij uitzicht over het polderlandschap; aan de achterzijde kijkt u zelfs tot aan de Dreischorsedijk! Het perceel wordt omzoomd door een Zeeuwse houtril, een meidoornhaag en een Zeeuwse haag.

De tuin rondom het huis is ingedeeld in verschillende zones met een terras, weiden, bosje, twee schuren, houtopslag, moestuin en een kleine boomgaard. Fruit, groente en noten uit eigen tuin….wat smaakt dat toch goed! U geniet hier volop van de natuur met het vele groen. In deze natuurlijke oase geniet u van mees, merel, roodborstje, tortelduif, boerenzwaluw, fazant, buizerd en kiekendief, haas en soms een egel onder de heg. Salamanders en drie generaties vissen zwemmen in de vijver en af toe zelfs een eend.

Het riante woonhuis is zeer sfeervol ingericht, passend bij deze landelijke omgeving. In de loop der jaren is de woning vakkundig verbouwd met behoud van authentieke details. Met name de uitbreiding aan de achterzijde heeft de woning veel leefruimte opgeleverd. In de aanbouw is de keuken en de logeerruimte met slaapkamer en eigen badkamer gesitueerd. Werken aan huis, het exploiteren van een B&B of een combinatie van beide zijn prima mogelijkheden op deze locatie.

Naast de bouwkundige aanpassingen is er ook de nodige aandacht geweest voor energiebesparende maatregelen. Zo is het woonhuis voorzien van vloer-, muur-, dak en HR++ glasisolatie en zijn er een warmtepomp en 14 zonnepanelen geplaatst. Het woonhuis beschikt nu zelfs over een energielabel A!

Het woonhuis kan op de begane grond denkbeeldig in twee gedeelten worden gesplitst: aan de rechterzijde van de hal vindt u de woonkamer met open keuken en aan de linkerzijde achtereenvolgens twee kamers (kantoorkamer en slaapkamer) en de B&B ruimte. De B&B ruimte is zowel vanuit de woning als vanaf buiten toegankelijk. Een pluspunt is het feit dat alle vertrekken van deze woning ruim zijn. Zo meet de woonkamer met open keuken een diepte van 12 meter en een breedte van 4,9 meter! Naast de slaapkamer op de begane grond bevinden zich op de verdieping drie volwaardige slaapkamers en een badkamer welke is voorzien van een dubbele wastafel, ligbad en aparte douche. Boven twee slaapkamers vindt u een vliering. Tot slot is vanaf de overloop nog een berging, de CV-ruimte én een apart toilet toegankelijk.

Als u landelijk wilt wonen in een sfeervolle, instapklare woning met Zierikzee op korte afstand dan is deze woning zeker een bezichtiging waard! Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom om dit zeer fraaie pand te bezichtigen.

Algemeen:
– Oplevering in onderling overleg, in aanvang op termijn;
– Landelijk wonen op slechts circa 5 kilometer van Zierikzee;
– Zeer goed onderhouden woning met veel karakteristieke elementen;
– Woonoppervlakte ca. 220 m2;
– Inhoud ca. 855 m3;
– Kelder aanwezig 4.7 x 2,26 meter;
– Hybride warmtepomp aanwezig;
– 14 zonnepanelen met een opbrengst van circa 4.550 kW;
– Opvallend lage energienota;
– Uitbreiding woning is gerealiseerd in 2002;
– Gelijkvloers woonprogramma;
– Diverse mogelijkheden; werken aan huis of B&B of een combinatie van beide;
– Vast draadloos internet.

Indeling:
Begane grond: entree, lange hal met links van de hal de kantoorkamer, vaste kast, toegang tot de kelder, gastenkamer annex slaapkamer. Zowel via de gastenkamer als buitenom is de B&B ruimte toegankelijk. Deze ruimte beschikt over een eigen badkamer welke is voorzien van een toilet, douche en wastafel. Rechts van de hal is de woonkamer toegankelijk met houtkachel en open keuken.

Eerste verdieping: ruime overloop, drie volwaardige slaapkamers, waarvan twee met vliering, badkamer en apart toilet. Voorts nog een berging en een aparte CV- en wasruimte.

Polder Noordgouwe
Wie landelijk wil wonen, zou zeker een woning in de polder Noordgouwe kunnen overwegen. Op Schouwen-Duiveland is dit één van de mooiere polders. Het is een zogeheten Belvedère-polder.
De woning ligt tegenover de voormalige buitenplaats Roosegaart en heet Rozenhof. Zij ligt ca. 5 km van de monumentenstad Zierikzee. De bossen van Schuddebeurs maken deel uit van de polder, deze zijn niet zo groot maar er is een overvloed aan bomen waarvan eiken, beuken, meidoorns en verschillende naaldbomen de boventoon voeren. Qua dieren zult u onder andere spechten, uilen, vele zangvogels, salamanders en zelfs reeën en wezels aantreffen. Er staan ook kapitale huizen. Enkele vinden hun oorsprong in de 17e eeuw, zoals Mon Plaisir. Zij sieren nog steeds het landschap. Staatsbosbeheer beheert het bos bij landgoed Mon Plaisir en bij het iets verderop gelegen landgoed Weelzicht. Tevens ligt er “Hostellerie Schuddebeurs”.
Het beschermd dorpsgezicht van Noordgouwe ligt op loopafstand. Rotterdam is in circa 50 autominuten bereikbaar. Niet voor niets een ideale woonlocatie die de mogelijkheid biedt om te wonen in een oase van rust en te werken in het Randstedelijk gebied.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1911
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  220 m²
 • Perceelsoppervlakte
  2210 m²
 • Inhoud
  855 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  7
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Achtertuin Fraai aangelegd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.