Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Havelaarstraat 21

COLIJNSPLAAT
171 m²
kamers
€ 695.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

ZEELAND, Colijnsplaat gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde! een unielk en bijzonder object!

Uniek omdat u in heel Colijnsplaat niet zoiets kunt vinden en bijzonder omdat de indeling heel anders is dan u zou verwachten en waarbij er ook nog eens tal van mogelijkheden zijn..

U vindt deze woonboerderij midden in de dorpskern van Colijnsplaat. Hij is gebouwd omstreeks 1925 en in 1997 is het woonhuis grondig verbouwd. Het totale perceel meet 1465 m² eigen grond.

Parkeren kunt u er ruimschoots op eigen terrein.

Colijnsplaat biedt door zijn unieke ligging aan Nationaal park “De Oosterschelde” naast sfeer met diverse galeries en restaurantjes, ook een uitstekend voorzieningenniveau, een jachthaven, basis scholen, kinderdagverblijf enzovoorts. Door z’n centrale ligging in het hart van de driehoek Goes, Zierikzee, Middelburg zijn stedelijke voorzieningen altijd dichtbij. Schone lucht, fraaie wolkenpartijen, kinderen die nog gewoon op straat kunnen spelen; het is er allemaal.

Wat op het eerste gezicht één fraaie vrijstaande woning lijkt, blijkt in de praktijk twee woningen te zijn. Beiden geheel voorzien van zelfstandige nutsvoorzieningen, een eigen adres en een individuele kadastrale inschrijving.

Wanneer u voor het huis staat betreft het linkerdeel West-Havenstraat 2 en het rechterdeel Havelaarstraat 21.

De indelingen zijn als volgt:

Colijnsplaat, West-Havenstraat 2:
entree achterzijde, gesloten keuken (met op verdieping opbergzoldertje), toilet, wasmachineaansluiting, meterkast. Woonkamer met open haard, authentieke kelder, afsluitbare trapopgang naar verdieping: overloop met vaste kast, 2 slaapkamers en berging/studeerkamer, badkamer met bad, bidet en wastafel. Vliering toegankelijk met losse trap.
Algemeen: centrale verwarming d.m.v. Remeha combiketel (2014).

Colijnsplaat Havelaarstraat 21:
entree voorzijde, fraaie gang met meterkast, toilet, sfeervolle voor-en achterkamer met parketvloer en schouw, Gesloten keuken met uitgebreide opstelling voorzien van elektrische kookplaat, koelkast en magnetron.
Verdieping: grote overloop, bergingen, 2 mooie slaapkamers en riante badkamer met ligbad, douche, wastafel, 2e toilet. Opbergzolder bereikbaar met losse trap vanaf de overloop.
Algemeen: centrale verwarming d.m.v. Nefit Ecomeline combiketel (1997) vloerverwarming in woonkamer en radiatoren in overige vertrekken.

Tuin:
Achter en naast de woning ligt een flinke tuin (boerenerf) met stenen berging, kippenhok en originele sfeermakers zoals een appelboom, kastanjeboom en perenboom.

Schuur/loods:
Aan de Havelaarstraat staat een originele boerenschuur, met voormalige stallen en authentieke spieker (Oud Nederlands voor graanopslag). Deze schuur is voorzien van een pannendak en meet ongeveer 16,00m breed x 12,00m diep (192m²). De schuur is aan renovatie toe, met name het dak aan de achterzijde zakt door. Aan de achterzijde is tevens een afhang gebouwd. Deze is voorzien van een asbesthoudend golfplaten dak. De afhang meet ongeveer 11.00m breed x 5,50m diep (60m²).

Extra houten schuur:
Op het perceel bevindt zich tevens een houten schuur/garage. Deze heeft achterstallig onderhoud en is toegankelijk vanuit de naastgelegen straat (Beatrixstraat).

Bestemming:
In het bestemmingsplan Bebouwde Kom Colijnsplaat 2022 is de bestemming van de schuur aangemerkt als Wonen.
Dit deel van Colijnsplaat wordt aangemerkt als beschermd dorpsgezicht.

Algemeen:
Alles overziende betreft het hier een zeer veelzijdig object. U zou kunnen denken aan bewoning als woonboerderij waarbij het goed wonen is in de stijlvolle verbouwde woning Havelaarstraat 21 en waarbij u de woning aan de West-Havenstraat 2 verbouwd c.q. renoveert en ook de schuur te zijner tijd onder handen neemt.
Een andere mogelijkheid is dubbele bewoning of zogenaamde kangoeroe-bewoning; u bewoont zelf Havelaarstraat 21 en uw ouders/kinderen of anderszins bewonen West-Havenstraat 2 (Beiden dienen wel permanent bewoond te worden).
Gezien de vraag naar nieuwbouw op Colijnsplaat sluiten wij ook de mogelijkheid hiervoor op het deel waar nu de schuur is gesitueerd zeker niet uit.

De verkopende familie heeft besloten om het object in één geheel te verkopen. Dus bezichtigingen zullen enkel plaatsvinden met gegadigden die het object in totaliteit in één koop willen afnemen.

Kortom: voor de liefhebber een magnifiek en uniek object! Welkom op Noord Beveland!

Bent u net zo enthousiast als wij van BOOT makelaars? Neem contact met ons op, wij helpen u graag en met plezier.

NB: Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot bezichtiging, het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Tot zekerheid van de nakoming van de koper wordt in de koopovereenkomst een artikel opgenomen, waarbij de koper zich verplicht binnen een afgesproken periode een waarborgsom te storten c.q. een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom. BOOT makelaars neemt zowel een ouderdomsclausule als een bankgarantie c.q. waarborgsom op. Daarbij wordt ook een asbestclausule, een ouderdomsclausule en een niet-bewoningsclausule opgenomen in de koopovereenkomst.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Wij adviseren u een en ander na te meten en wijzen u in het algemeen op uw onderzoekplicht.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 695.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1931
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  171 m²
 • Perceelsoppervlakte
  1465 m²
 • Inhoud
  672 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  7
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Tuin rondom Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Boot makelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Boot makelaars staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 113 252 400 info@bootmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Colijnsplaat?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.