Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Dijkstraat 28

SCHARENDIJKE
57 m²
kamers
€ 195.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Sinke Komejan mag u namens haar opdrachtgever een praktijk-kantoorgebouw met woonfunctie in de dorpskern van Scharendijke te koop aanbieden. De functieaanduiding wonen maakt het mogelijk om het geheel ook als woning in gebruik te nemen. Om het geheel als woonhuis te gebruiken zijn wel de nodige aanpassingen (na overleg met gemeente) vereist. Dit is dan ook de reden dat we het object op twee manieren aanbieden. Namelijk als bedrijfsonroerendgoed en als (beoogde) woning.

Het object beschikt over voldoende hoogte om een eerste verdieping te realiseren voor het creëren van bijv. een (extra) badkamer en slaapkamer(s). De woonoppervlakte op de begane grond bedraagt ca. 57 m², echter kan er een eerste verdieping inclusief een dakkapel gerealiseerd worden waardoor het woonoppervlakte ca. 80 m² bedraagt. Aan de achterzijde is ruimte voor een tuin van ca. 35 m² gelegen op het Zuidwesten.

Tot voor kort was het pand in gebruik als fysiopraktijk en heeft het object de bestemming ‘Gemengd’ met de navolgende gebruiksmogelijkheden:
– Kantoor;
– Dienstverlening;
– Voorzieningen op het gebied van onderwijs, welzijns- en gezondheidszorg, levensbeschouwing openbare dienstverlening en kinder- en jeugddagopvang;
– Wonen.

Het praktijk-kantoorgebouw met woonfunctie is gebouwd in 1984 en is gesitueerd aan de Dijkstraat. Het object is aan de zuidzijde gelegen aan het parkeerpleintje voor de kern van Scharendijke, met op slecht 40 meter afstand de eerste voorzieningen in de kern. De Dijkstraat op zich is te omschrijven als een rustige straat welke uitmondt in de Dorpsstraat, het centrale punt van het dorp. Tevens op korte afstand van een paddelbaan, overige horecagelegenheden en de basisschool. Het Grevelingenmeer alsmede de jachthaven en het duikcentrum liggen op ca. 400 meter afstand.

In het kort:
– Gelegen in de dorpskern van Scharendijke;
– Bouwjaar 1984;
– Vraagprijs € 195.000,- k.k.;
– Oppervlakte 57 m² GBO/VVO;
– Oppervlakte perceel 118 m²;
– Parkeren op eigen terrein mogelijk voor één auto;
– Gratis parkeermogelijkheden in de directe omgeving;
– Bedrijfsmatig een toplocatie in de kern van Scharendijke;
– Zowel houten als kunststofkozijnen met dubbele beglazing;
– Nefit Cv-ketel uit 2008.

Oppervlakten:
Begane grond : ca. 57 m² VVO
Vliering : ca. 5 m² VVO
Achtertuin : ca. 35 m²
Voortuin : ca. 10 m²
Perceel : 118 m²

Scharendijke
Scharendijke is één van de meest onderschatte kernen van Schouwen Duiveland. Een rustig ons-kent-ons dorp van ca. 1.300 inwoners en is direct aan het Grevelingenmeer gelegen en de Brouwersdam op zeer korte afstand. De Brouwersdam is een ware hotspot met stranden, duikgelegenheden en een zeer bekend surfshotspot. Het dorp wordt dan ook met name tijdens de zomerperiode druk bezocht.

De Brouwersdam is ook wel bekend van Concert at Sea. Vanaf Scharendijke is er een uitstekende autoverbinding naar het Randstedelijk gebied. Zo is bijvoorbeeld Rotterdam in minder dan 40 min. autorijden te bereiken.

Kenmerken overeenkomst
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Definitieve goedkeuring:
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de eigenaren.

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Bij zakelijke doeleinden: zal de koopsom worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting.
Bij privédoeleinden: het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper het object gaat gebruiken voor privé-doeleinden en het object gaat gebruiken als woning. Mocht de koper gebruikmaken van zijn/haar startersvrijstelling, dan is de koper 0% overdrachtsbelasting over de koopsom verschuldigd.

Opleveringsniveau:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe, waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 195.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1982
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  57 m²
 • Perceelsoppervlakte
  118 m²
 • Inhoud
  330 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  1
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.