Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Dam 45e

MIDDELBURG
61 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Wonen midden in het historische centrum van Middelburg heeft iets magisch. Met het appartement in de kap van het rijksmonument “Cleen Burgonje”, een schitterende plek aan de Dam 45, kan dit volledig ervaren worden. De sfeer binnen, met de oude spanten en balken in het zicht, het uitzicht over de daken van Middelburg vanaf het dakterras maakt dit tot een bijzondere plek.

Het appartement in het 18e-eeuws monument ligt op de derde verdieping over de breedte van het gebouw. Het knusse appartement beschikt over een ruime slaapkamer, woonkamer met kantoorgedeelte, badkamer en keuken. Aan de achterzijde ligt een heerlijk dakterras waar het tot ’s-avonds laat genieten is van de zon en de prachtige omgeving.

De entree heeft direct de sfeer die bij een rijksmonument hoort. Hoge plafonds gevolgd door een kenmerkende trap, met vanaf de tweede verdieping een eigen trap naar het appartement.

Vanaf het portaal na de trap is er aan de achterkant toegang tot het dakterras. Aan de voorkant is er toegang tot de woonkamer. Deze ligt midden in de woning, met aan de linkerkant de slaapkamer en de kantoorhoek in het verlengde van de woonkamer. Aan de rechterkant ligt als eerste de badkamer, gevolgd door de keuken aan het einde.

De keuken is voorzien van koelkast, vriezer, vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap en oven. Naast de koelkast is er plaats voor het eetgedeelte. Hierna volgt het zitgedeelte, met hierachter toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van de douche, het toilet en een wastafel.

De woonkamer heeft twee gedeeltes, het zitgedeelte en het kantoorgedeelte. Dit tweede gedeelte ligt aan de linkerkant naast de slaapkamer en kan nog ingedeeld worden naar wens. Een tweede kamer of een fijne werkhoek behoren tot de mogelijkheden. Boven de slaapkamer en de kantoorruimte ligt een bergzolder.

In alle rust genieten van mooi weer op het dakterras of aan de rand van het Prins Hendrikdok. Een ronde langs alle prachtige monumenten in de directe omgeving en daarna een drankje op een terras aan de markt. Het is elke dag genieten in het centrum van Middelburg.

Het appartement is zowel voor permanente bewoning als tweede bewoning te gebruiken. Recreatieve verhuur is niet toegestaan.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Bouwjaar
  1760
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  61 m²
 • Inhoud
  215 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  2
Energie
 • Warm water
  Geiser eigendom
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Geen tuin

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Goes
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Goes staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0113 25 10 00 goes@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.