Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Brouwerijstraat 5

KOUDEKERKE
196 m²
kamers
€ 519.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

NVM OPEN HUIZEN DAG
30 SEPTEMBER 11:00-15:00
U bent van harte welkom!

Uniek! Eén van de fraaiste objecten van Koudekerke. Met zijn typische dakkapellen, boogramen en speklagen vormt het object een markant punt bij de entree van het Dorpsplein. In 1891 is op deze locatie, in opdracht van de toenmalige gemeente Koudekerke, een “nieuwe woning met stal en koesthuis voor de geneesheer” gebouwd. Architect van het geheel was de heer J.J. van Nieukerken (1854-1913). Van zijn hand zijn diverse villa’s in heel Nederland onder andere in Domburg en Serooskerke. Dit pand heeft duidelijk een geschiedenis en een verhaal. Bent u degene die het volgende hoofdstuk schrijft?

Het pand heeft kenmerken van de chaletstijl en vormde voorheen één geheel met het naastgelegen object (Brouwerijstraat 3). In deze ruimte waren de dokters ruimte, apotheek en de stallen met het koetshuis gevestigd. Brouwerijstraat 5 heeft altijd gediend als woonhuis en heeft die functie nog steeds. Door tijdig onderhoud en renovatie is het object goed bewaard gebleven. Er is zorgvuldig omgegaan met de kenmerkende eigenschappen waardoor het object gebruiksklaar is voor een volgende beheerder/gebruiker en nog generaties lang kan waken over de entree van het hart van Koudekerke.

Het object is voorzien van de bestemming ‘gemengd’. Dit geeft een breed scala aan gebruikersmogelijkheden. Zonder compleet te zijn een aantal mogelijkheden:
-detailhandel.
-dienstverlening.
-maatschappelijke activiteiten (o.a. gezondheidszorg, kinderopvang etc).
-wonen.
-bepaalde vormen van horeca.

WONEN
Bijzonder is het gegeven dat de woning voorzien is van een geheel eigen woonprogramma op de begane grond. In 2009 is het geheel namelijk uitgebreid. In de uitbreiding zijn een slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Aan de voorzijde bevindt zich een zeer riante woonkamer van circa 38m². De diverse (hoge) ramen zorgen voor een zee aan daglicht. Een gashaard zorgt voor de juiste sfeer en dynamiek evenals de hoge plafonds. De keuken (2009) is voorzien van een vaatwasser, dubbele wastafel en een gaskookplaat met oven. In deze ruimte bevinden zich ook de cv- en wasmachineopstelling. Via een buitendeur is een binnenplaatsje bereikbaar. Verder is er op de begane grond nog een riante entree met granito vloer en fraaie voordeur en een gang met trapopgang naar de eerste verdieping en een toilet.

SLAPEN EN MEER
Een fraaie, ornamentvolle trappenpartij leidt naar de eerste en tweede verdieping. Ook hier is goed nagedacht over de daglichttoetreding. Op de verdieping zijn er drie ruime slaapkamers. Deze ruimtes zijn hoog, licht en voorzien van fraaie plafonds en inbouwkast(en). Boven de entree is er een ruime bergruimte die te bereiken is vanaf de overloop. Een toilet maakt de verdieping compleet. Op de tweede verdieping zijn er nog eens twee ruime (slaap)kamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en wastafel.

TUIN EN BERGRUIMTE
De weelderige tuin is voorzien van terrassen en groenborders. Het is opmerkelijke om te ervaren dat u hier middenin het dorp toch op een rustige plek in de tuin kunt zitten. Met de bakker om de hoek kun u in deze tuin heerlijk ontbijten. Wat we nog niet verteld hebben; aansluitend aan de entree van de woning is er een handige bergruimte, ideaal voor de opslag van bijvoorbeeld de tuinspullen.

ALGEMEEN
-Deels voorzien van dubbele beglazing.
-De begane grond is deels voorzien van vloerverwarming.
-Het schilderwerk aan de buitenzijde is goed bijgehouden.
-Fraai gevel- en voegwerk.
-Jonge cv-ketel uit 2019.
-Indien gewenst en alleen met toestemming van de gemeente is het goed mogelijk om de woning met twee gezinnen te bewonen. Splitsen is relatief eenvoudig.
-Oplevering in onderling overleg, dit kan op korte termijn.

Koudekerke is met zijn ruim 3.425 inwoners de grootste kern van de gemeente Veere. Het biedt veel voorzieningen en is zeer gunstig (centraal) gelegen ten opzichte van de grote plaatsen als Middelburg en Vlissingen. Het beschikt over veel voorzieningen zoals twee basisscholen, sporthal, breed verenigingsleven, winkels en een gezondheidscentrum op loop afstand. Bovendien bevinden zich op zeer korte (loop-)afstand de ‘Duinen en het Strand’ van Dishoek! Koudekerke heeft dus veel te bieden.

Interesse? Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 519.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1891
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  196 m²
 • Perceelsoppervlakte
  194 m²
 • Inhoud
  810 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  7
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Zijtuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door Makelaarskantoor Zwaan
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Makelaarskantoor zwaan staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 118 553 288 info@zwaanmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Koudekerke?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.