Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Bloteweg 1

OUWERKERK
995 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING: Woonboerderij ‘Malversweie’.

Schitterende locatie in het buitengebied op slechts 5 kilometer van Zierikzee. Hier vindt u rust, ruimte, veel natuur en niet te vergeten prachtige vergezichten over de omliggende landerijen. Vrij gelegen en toch op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen.

Op de woonboerderij Malversweie werd logeer-en crisisopvang, begeleid wonen en kamertraining aangeboden aan jeugdigen met psychiatrisch problematiek. De opstallen dateren van 2006 en zijn onder te verdelen in het hoofdgebouw/logeerboerderij, woonhuis, zelfstandig appartement, schuur en garage. Het geheel beslaat maar liefst 8.000 m2 grond onderverdeeld in twee percelen en omgeven door groen.

*Op 6 februari 2006 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan verleend (artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijk Ordening) voor het realiseren van een zorgboerderij. Noemenswaardig is dat er op dit moment geen vergunningen meer worden verleend door de Gemeente Schouwen-Duiveland voor het houden van een zorgboerderij.

In het kort:
– Bloteweg 1 (zorgboerderij) en 1a (woonhuis) 4305 NH Ouwerkerk
– Zorgboerderij voor maximaal 27 zorgcliënten
– Verkoop bij inschrijving
– Bouwjaar 2006
– Perceel 8.000 m2
– Totaal 1.212 m2 GBO
– Verhuur is bespreekbaar

Indeling:
A. Logeergebouw:
Begane grond: entree met toegang tot gescheiden toiletruimtes en invalide toilet, ruim woongedeelte met meerdere zithoeken en vide, woonkeuken, kantoor, inpandige schuur, twee aparte slaapkamers met eigen badkamer.
1e verdieping: vide en riante overloop, 6 slaapkamers (30 m2, 20 m2, 23 m2, 22 m2, 19 m2, en 26 m2 groot), technische ruimte met cv-opstellingen en boilers, separaat toilet en badkamer met dubbele wastafel en twee douches.
2e verdieping: overloop met zithoek, berging, 3 slaapkamers (19 m2, 15 m2 en 19 m2), keukenblok, douche, waskamer, separaat toilet en nogmaals berging.

B. Woonhuis:
Begane grond: eigen entree en inpandige entree vanuit het logeergebouw, open woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, aparte zithoek, toilet, meterkast en kelder.
1e verdieping: overloop, badkamer, twee ruime slaapkamers met eigen zolder en inbouwkasten en één kleinere slaapkamer.

C. Appartement:
Zelfstandig appartement met prachtig uitzicht over de landerijen, uitgebreide en open keuken, complete badkamer, woongedeelte en slaapkamer.

D. Schuur:
Ruime schuur met zolder en aansluitend overkapping. Mogelijkheid tot herontwikkeling naar zelfstandig appartement.

E. Garage:
Garage met voorts mogelijkheid tot herontwikkeling naar zelfstandig appartement.

Buitenruimte:
Deels verhard en deels voorzien van groenelementen. Het buitenterrein biedt alle mogelijkheden voor buitenrecreatie zoals buitenterrassen, hobby-en/of paardenweiden, speeltuin en zelfs een oud zwembad. Verder voldoende parkeerplaatsen en twee eigen toegangswegen af te sluiten middels stalen toegangspoorten.

Oppervlaktes:
1. Logeerboerderij (hoofdgebouw)
Begane grond : 468 m2 GBO
1e verdieping : 214 m2 GBO
2e verdieping : 157 m2 GBO
2. Woonhuis : 108 m2 GBO
3. Appartement : 48 m2 GBO
4. Schuur : 64 m2 GBO
5. Garage : 62 m2 GBO
Totaal : 1.121 m2 GBO

Ouwerkerk:
Ouwerkerk ligt op steenworp afstand van natuurgebied de Oosterschelde, een schitterend duikgebied, nationaal monument watersnoodmuseum, het krekengebied en “het stille strandje van Ouwerkerk”. Voor rust- en natuurliefhebbers een geweldige locatie. Ouwerkerk heeft zelf geen winkelvoorzieningen maar die kunnen in het nabijgelegen Nieuwerkerk of Zierikzee worden gehaald. Zierikzee, centrumgemeente van Schouwen-Duiveland, is 6 km verwijderd. De monumentenstad Zierikzee biedt alle voorzieningen op het gebied van winkels, horeca, onderwijs, zorg en sport. Tevens de golfclub Grevelingenhout in Bruinisse. De domaniale bossen, duinen en het grote Noordzeestrand zijn 20 autominuten verwijderd, terwijl grote steden als Rotterdam en Antwerpen in slechts 45 minuten aan te rijden zijn.

Overige kenmerken/voorzieningen:
– Verwarming middels CV-installaties met vloerverwarming en radiatoren;
– Volledig geïsoleerd, tevens geheel voorzien van dubbel glas;
– Gelegen aan doodlopende weg;
– Diverse airco-units;
– Staalconstructie met houtskeletbouw;
– Opgemetselde borstwering en potdekseldelen delen;
– Kunststof goten;
– Beveiligingsinstallatie;
– Nooduitgang aanduiding;
– Brandmeldinstallatie;
– Septic tank;
– Diverse Veluxramen en Cabrio balkonvenster;
– Dakkapellen;
– Authentieke details met onder andere stalen boerenramen.

Bestemming:
Volgens het thans vigerende bestemmingsplan ´Buitengebied´ vastgesteld op 26 maart 2009 en geheel onherroepelijk is de bestemming ´Wonen´ met de functie aanduidingen NED (Nieuw Economische Drager) en VAB (voormalig agrarisch bedrijf). NED staat voor een niet-agrarische nevenactiviteit bij een agrarisch bedrijf, of een vervolgfunctie bij een voormalig agrarisch bedrijf.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Duiveland
Sectie : E
Nummer : 677 + 678
Grootte : 5.575 m2 + 2.425 m2

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 2% overdrachtsbelasting.

Energielabel:
Het woonhuis beschikt over een energielabel A.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Zakelijke lasten (2020):
Zuiveringsheffing : € 93,54
Rioolheffing : € 70,14
Afvalstoffenheffing : € 230,40
Onderhoud septic tank : € 409,59
Verzekering : € 3.510,51
Onroerende zaakbelasting (OZB) : € 279,65 (Bloteweg 1a)
Onroerende zaakbelasting (OZB) : € 1.100,81 (Bloteweg 1)

Gemiddeld jaarverbruik nutsvoorzieningen (2020):
Elektra : € 11.781 excl. BTW
Gas : € 6.625 excl. BTW
Water : € 1.200 excl. BTW

As is where is:
De verkoper geeft geen enkele garantie omtrent de milieukundige, bouwkundige en technische staat van de registergoederen. Koper zal de verkoper dan ook vrijwaren in de leveringsakte voor alle aanspraken ten aanzien van de milieukundige, bouwkundige en technische staat. Koper heeft middels de dataroom alle relevante informatie ontvangen, daarvan kennis kunnen nemen en verklaart daarmee volledig in te kunnen stemmen. Alle gevolgen voortvloeiende uit deze informatie komen geheel voor rekening en risico van koper en koper kan verkoper nimmer daarop aanspreken.

Roerende zaken:
Overname van de thans aanwezige inboedel is bespreekbaar.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars in Middelburg.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het standaard NVM model beschikbaar in de dataroom.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  2006
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  995 m²
 • Perceelsoppervlakte
  8000 m²
 • Inhoud
  3500 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Tuin rondom Verzorgd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.