Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Optimale aankoopbegeleiding.

Woning aankopen

"De markt is uitstekend waardoor je helaas vaak net te laat bent!"

Sinke Komejan de aankoopmakelaar van Zeeland

Het kopen van een woning is spannend. Zeker nu want huizen worden snel verkocht waardoor je helaas vaak net te laat bent!

Wij ondersteunen je graag met het vinden en kopen van jouw droomwoning. De (aankoop)makelaars van Sinke Komejan zijn uitstekend op de hoogte van de lokale Zeeuwse woningmarkt en weten daardoor precies wat er te koop staat en welke woningen er binnenkort op de markt komen.

Sinke Komejan helpt je graag van begin tot eind met het kopen van je nieuwe droomhuis. Zo kunnen we je vroegtijdig helpen in de zoektocht naar een geschikte woning, meegaan naar bezichtigingen en je ondersteunen bij de onderhandelingen. Vind je het fijn om zelf op zoek te gaan naar een woning en Sinke Komejan in te schakelen voor ondersteuning? Dat kan natuurlijk ook.

 

Bekijk onze tips!

Schakel ons in als aankoopmakelaar!

  Vestiging*
  Voorletter(s)*
  Achternaam*
  Postcode*
  Huisnummer*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  In welke plaats wil je wonen?*
  Opmerking(en)

  Tips voor het kopen van je droomwoning!

  Van de eerste kennismaking tot het ondertekenen van de koopakte: wij ontzorgen je gedurende de volledige aankoopbegeleiding.

  Bekijk ons stappenplan 👉

   

  Vrijblijvend gesprek aanvragen!

  1. Financieel Advies

  Breng voordat je de zoektocht begint je financiële situatie in kaart! Wat je maximaal verantwoord kunt bieden is een belangrijke pijler in het hele aankoopproces.

  De Hypotheekshop biedt je een onafhankelijk hypotheekadvies, neem contact op voor een eerste kennismaking via 0118 – 64 20 07.

  2. Geschikte woning zoeken

  Je kunt het nieuwe woningaanbod uiteraard vinden op de bekende woningsites. Maar ook een makelaar kan je alvast tippen over toekomstig aanbod. Daarnaast is het als kandidaat koper van belang om vooraankondigingen van nieuw aanbod op social media goed te volgen.

  3. Een woning bezichtigen

  Heb je een geschikte woning gevonden? Dan moet je in de huidige marktomstandigheden snel in actie komen! Overleg geheel vrijblijvend met onze makelaars of de vraagprijs marktconform is. Want in deze tijden is een vraagprijs niet altijd realistisch. Zijn er geen bezichtigingsmogelijkheden meer? Mogelijk kunnen onze makelaars in zo’n geval ook nog iets voor je betekenen, wij geven niet zomaar op! Wij gaan graag mee met de bezichtiging waardoor wij direct mogelijke knelpunten kunnen signaleren. Zo letten wij o.a. op de bouwkundige staat, milieu aspecten, checken het bestemmingsplan en zijn zeer bekend met de algemene woonomstandigheden in de directe omgeving van de desbetreffende woning. Ons gehele team is woonachtig in Zeeland en wij kunnen je als geen ander de ins & outs van de markt vertellen.

  4. Extra onderzoek

  Naast de mededelingsplicht van een verkoper, veelal verwoord in een vragenlijst bij verkoop, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Per object kunnen onze makelaars de belangrijkste onderzoekspunten naar voren brengen. Zij adviseren je omtrent een eventuele bouw-kundige keuring en doen onderzoek naar eventueel noodzakelijke vergunningen. In een enkel geval kan het ook raadzaam zijn om op een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een kwaaitaalvloer of bij aankoop van een Rijksmonument, een nadere inspectie uit te laten voeren. In dit kader is het ook belangrijk om te weten welke clausules in de koopovereenkomst van toepassing zullen zijn.

  5. Bieding(en) en onderhandelingen

  Heb je een droomwoning gevonden? Wat moet je dan bieden om je kansen te vergroten? Bij de koop van een woning speelt je emotie een belangrijke rol. Onze makelaars zijn er om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Momenteel is er in de huidige markt veelal sprake van bieding per inschrijving. Door marktkennis en collegiaal contact met de verkopend makelaar kunnen wij je hierbij deskundig adviseren en de bieding voor je uitbrengen. De ontbindende voorwaarde(n) en gewenste overdrachtsdatum kunnen hierbij een belangrijk onderdeel zijn in jouw onderhandelingspositie. Wij adviseren om, wanneer er sprake is van een ontbindende voorwaarde voor financiering, dit in samenspraak met jouw hypotheekadviseur nader af te stemmen omdat de financiële haalbaarheid een wegend onderdeel is in de acceptatie van het uit te brengen bod.

  6. De koopovereenkomst

  Is jouw bod geaccepteerd? Dan stelt de verkopend makelaar een koopovereenkomst op waarin de voorwaarden en afspraken worden vastgelegd. Als aankopend makelaar kijken wij kritisch naar de inhoud hiervan. Kloppen alle artikelen, komen er in het eigendomsbewijs geen bijzonderheden naar voren, is er voldoende tijd om de bouwkundige keuring uit te voeren en de financiering te realiseren en zijn alle aanvullende stukken als bijlagen bij de koopovereenkomst toegevoegd? De koopovereenkomst zullen wij uiteraard goed met je doornemen zodat je daadwerkelijk begrijpt waar je voor tekent. Pas na ondertekening van de koopovereenkomst door beide partijen is er een deal, een mondelinge overeenkomst is namelijk niet bindend.

  7. De woning financieren

  Tijd om de financiering in orde te maken! De meeste mensen sluiten hiervoor een hypotheek af. Met de huidige regelgeving is het mogelijk om tot 100% van de waarde van jouw nieuwe woning te financieren. De overige kosten moet je zelf financieren. Er zijn veel verschillende hypotheekverstrekkers, met allemaal net weer andere spelregels. De Hypotheekshop kan je goed en deskundig adviseren welke financiering het beste bij je past. Reken erop dat het verwerken van een hypotheekaanvraag ongeveer 7 tot 8 weken duurt.

  8. Overdracht

  Koper en verkoper zijn in de koopovereenkomst een overdrachtsdatum overeen gekomen. Kort voor de overdracht ontvang je van de notaris de akte van levering, wij controleren voor je of deze inhoudelijk overeenkomt met de ondertekende koopovereenkomst. Als aankoopmakelaar zullen wij, voorafgaand aan de overdracht, samen met je de woning inspecteren (de eindinspectie). Tijdens deze ronde worden de meterstanden opgenomen en wordt de lijst van zaken doorgenomen of alle zaken ook daadwerkelijk in de woning zijn achtergebleven. Daarnaast bekijken wij of de woning geleverd wordt in de staat zoals de woning is aangekocht. Wanneer dit niet het geval is zullen onze makelaars in nader overleg moeten met de verkopend makelaar en is het zelfs mogelijk om een depot stelling aan te vragen (er blijft een deel bij de notaris totdat het geconstateerde is verholpen). Zodra de leveringsakte bij de notaris is ondertekend is, wordt de woning op jouw naam ingeschreven in het Kadaster en ben je de nieuwe eigenaar! 🎉

  Vestiging Goes
  Onze specialisten staan voor je klaar
  Niels Wisse
  Vestigingsmanager Goes I Register Makelaar
  Goes
  Philip Paul
  Woonconsulent I medewerker P&O Sinke Komejan Groep
  Goes
  Klantbeoordelingen
  Wat klanten van ons vinden
  Dhr. Peter Reijnhout
  Goes
  Altijd even gedreven en de snelle reactie op vragen of opmerkingen, dat kom je maar zelden tegen.

  Onze ervaring met Sinke Komejan in het algemeen en Niels (Wisse) en Philip (Paul) in het bijzonder heeft ons zeer aangenaam verrast. Altijd even gedreven en de snelle reactie op vragen of opmerkingen, dat kom je maar zelden tegen. Zowel de aankoop van ons “nieuwe” huis, waar Niels de verkopende makelaar was, als ook de verkoop van ons “oude” huis, wat Niels voor ons heeft verkocht ging buitengewoon soepel en snel. De korte lijnen zijn een aanwinst bij dit bedrijf. Heel hartelijk bedankt allemaal voor de uitstekende service en de prettige samenwerking.

   

  Benieuwd naar al onze reviews?

  Bekijk ons kantoor op Funda!

  Gerelateerde diensten

  Binnen de Sinke Komejan Groep helpen wij je graag met het aan- en verkopen van je (droom)woning en ondersteunen wij met een vrijblijvende waardebepaling, taxaties en hypotheekzaken.

  Woning verkopen

  Wij realiseren de beste verkoopprijs.

  Woning verkopen

  Waardebepaling

  Benieuwd naar de waarde van je woning? Vraag een vrijblijvende waardebepaling aan.

  Waardebepaling