Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Steenweg 164

BURGH-HAAMSTEDE
103 m²
kamers
€ 319.500,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Op slechts 200 meter lopen van de Noordzee én op letterlijk minder dan 170 meter van de boswachterij Westerschouwen, mogen wij u namens onze opdrachtgever aanbieden deze vrijstaande 6-persoons recreatiewoning. Deze recreatiewoning is gelegen op een mooi perceel van 360 m² HUURgrond, op een afgeschermd gedeelte van Camping Duinoord aan Zee, aan de Steenweg. Met recht mogen we hier spreken van één van de betere locaties van Schouwen-Duiveland.

De woning is erg licht door de diverse raampartijen en heeft een praktische indeling. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de half open keuken welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer kunt u door middel van openslaande deuren naar het heerlijke zonnige terras. Daarnaast is er ook een slaapkamer met badkamer op de begane grond aanwezig, deze is voorzien van een ligbad met douche, toilet en wastafel. Op de verdieping zijn twee royale slaapkamers, een badkamer en nog een aparte ruimte om het witgoed te plaatsen aanwezig.

Algemeen kunnen we stellen dat deze woning goed onderhouden is en in een goede bouwkundige staat verkeert. Ook is deze woning zonder noemenswaardige aanpassingen direct te betrekken. De gehele woning is voorzien van kunststof kozijnen. Verder is de tuin is in 2021 opnieuw aangelegd, de tuin is ontworpen door een tuinarchitect. Tevens is de inboedel in de koopprijs inbegrepen. Een bijkomstig voordeel van deze woning is dat de huidige eigenaar de woning niet heeft verhuurd, waardoor er geen verhuurverplichtingen zijn. De woning kan op een redelijke termijn, zonder verhuurverplichting, opgeleverd worden.

Wel heeft de recreatiewoning een huur gebonden recht van opstal. De termijn van 30 jaar van het opstalrecht is afkoopbaar. De termijn van het, aan het huurrecht gebonden, recht van opstal voor een nieuwe periode van 30 jaar bedraagt € 100.000,- te vermeerderen met de geldende overdrachtsbelasting (kosten koper).
Aan de nieuwe kandidaat-koper wordt een nieuw contract door Camping Duinoord aan Zee aangeboden met de volgende belangrijke kenmerken:
– Termijn nieuw contract recht van opstal betreft 30 jaar.
– Afkoopsom voor de duur/termijn (30 jaar) van het huur gebonden recht van opstal bedraagt € 100.000,- exclusief overdrachtsbelasting van 10,4% (2023).
– Bij een verkoop van de recreatiewoning, binnen de genoemde termijn van dertig jaar, zal de betaalde afkoopsom naar rato van de niet benutte termijn vergoed worden.
– Voor de werkzaamheden wat betrekking heeft op de nieuwe huurovereenkomst en de aan het huurrecht gebonden recht van opstal zal Camping Duinoord aan Zee eenmalig bij koper administratiekosten in rekening brengen ter hoogte van € 1.450,00 inclusief BTW.
– Huursom grond op jaarbasis (2023) € 2.911,92 inclusief BTW (wordt jaarlijks geïndexeerd).
– Evt. verlenging mogelijk onder nader overeen te komen voorwaarden, zoals vermeld in een notariële akte.
– Wanneer het opstalrecht door Camping Duinoord aan Zee niet wordt verlengd dan zal er een opstalvergoeding uitgekeerd worden aan het einde van het opstalrecht. Wanneer partijen het niet eens worden over de opstalvergoeding dan zal er een deskundigentaxatie van de opstal uitgevoerd worden.
– Eventuele verhuur van de recreatiewoning is uitsluitend mogelijk via Camping Duinoord aan Zee, het recreatiebedrijf heeft de voorkeur voor eigen gebruik van de recreatiewoning.
– Voor recreatieve verhuur via Camping Duinoord wordt een bemiddelingsvergoeding in rekening gebracht ter hoogte van € 1.450,- op jaarbasis + 10 % van de verhuuropbrengst op jaarbasis.

Kortom, een interessante recreatiewoning, gelegen op één van de mooiere locaties van Schouwen-Duiveland. Interesse? Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom.

Algemeen:
– Geheel eigen gebruik of recreatieve verhuur is mogelijk;
– Bouwjaar 2007;
– Volledig geïsoleerd;
– Voorzien van een eikenhouten vloer op de begane grond en eerste verdieping;
– De tuin is recent (2021) opnieuw aangelegd, deze is ontworpen door een tuinarchitect;
– Toplocatie bij natuurgebieden én stranden;
– Woonoppervlakte ca. 103 m²;
– Gelijkvloers woonprogramma aanwezig;
– Drie slaapkamers waarvan 1 slaapkamer op de begane grond mét badkamer;
– Aan de rand van het park gelegen;
– Inboedel is in de koopprijs inbegrepen;
– Parkeren kan op eigen terrein voor meerdere auto’s;
– Overdracht in overleg;

Indeling:
Begane grond: hal, meterkast, het toilet en de trapopgang naar de verdieping. Voorts treft u de toegang tot de woonkamer met openslaande deuren naar de tuin en de open keuken. Rechts treft u de doorgang naar de slaapkamer met aansluitend de badkamer op de begane grond.

Verdieping: overloop met 2 slaapkamers, een aparte ruimte waar u het witgoed kan plaatsen en waar ook de CV- ketel hangt en een tweede badkamer.

Algemene informatie camping Duinoord aan Zee
Een leuke en gezellige camping gelegen dicht bij de Noordzee en de boswachterij Westerschouwen. De camping beschikt onder andere over een peuterzwembad, wasserette en een leuk animatieteam, dit is wel allemaal seizoensgebonden. Ook in de omgeving is er veel te beleven, zo ligt de camping op slechts 200 meter van de Noordzee en het Klimbos Westerschouwen op ca. 150 meter. Wie wil wandelen of fietsen is in deze omgeving helemaal op zijn plek.

Westenschouwen
Westenschouwen is een zeer mooie woonomgeving als onderdeel van Burgh-Haamstede.
Dit gebied kenmerkt zich vooral door de ligging aan het Noordzeestrand en grenst aan het enige, grotere bos op Schouwen-Duiveland: De Domeinen. Hier kan je wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden etc. In het dorp is een kleine buurtsuper aanwezig (welke alleen in het seizoen geopend is) waarbij er ook een mogelijkheid is om fietsen te huren. In de zomermaanden heerst er een gezellige vakantiesfeer bij de diverse restaurantjes en terrassen.

Verder bevindt zich op de kop van Schouwen-Duiveland een uitgestrekt duinlandschap met meerdere lange strandopgangen met prachtige flora en fauna. Een overgroot deel van omliggende natuurgronden zijn aangemerkt als Natura 2000-gebied. Met andere woorden, u bent verzekerd van het voortbestaan van de prachtige natuur. Niet voor niets wordt dit gebied ook wel de ‘Kroon van Zeeland’ genoemd. Verder heeft Burgh-Haamstede een uitstekend voorzieningenniveau en ligt het binnen een uur rijden vanaf Rotterdam en Antwerpen. Zierikzee is in een kwartier aan te rijden en heeft een sterke regiofunctie.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 319.500,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  2007
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  103 m²
 • Perceelsoppervlakte
  360 m²
 • Inhoud
  389 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Achtertuin Fraai aangelegd

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.