We maken alle keuzes samen

Ze zijn nog geen 25 jaar oud, maar de broers Niek (24), Valentijn (20) en Jelle (18) Damen weten als geen ander wat ondernemen is. Met zijn drieën runnen ze het succesvolle Zandpaviljoen Pier 7 en de Watertoren in Vlissingen. Niek, oudste van de drie, vertelt hoe ze dit voor elkaar krijgen.

Het begon in 2014, toen Gemeente Vlissingen een uitvraag deed voor een nieuw bestemmingsplan voor een stuk Badstrand, destijds een betonnen bunker met badcabines. “Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken”, vertelt Niek. “We dienden met z’n drieën een plan in, waarmee we uiteindelijk wonnen en toestemming kregen om het uit te voeren. De eerste twee jaar stonden we met zeecontainers met een tentzeil op het strand, waar gasten ‘met de voetjes in het zand’ konden genieten van een ijsje en frisdrank.”

De strandtent werd steeds uitgebreider, en in 2018 maakten de containers plaats voor Zandpaviljoen Pier 7: zeven beachrooms, een zandterras en een binnenrestaurant, alles volledig op zandniveau. Niek: “Je komt de zee uit, bestelt een frietje of ijsje en eet die op je handdoek. Maar je kunt dan ook op ons terras zitten: het meubilair is afgestemd op natte zwemkleding.” Pier 7, onlangs getaxeerd door forvalue (zie verderop in dit magazine - red.), moet vooral laagdrempelig en toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is ook terug te zien in de menukaart (saté, fish & chips en in de winter een hertenbiefstuk) en de rolstoelvriendelijkheid van het paviljoen. “We hebben een hellingbaan voor rolstoelgebruikers, tafeltjes op de vlonder waarbij mindervaliden voorrang krijgen en een eigen strandrolstoel. Mensen die jaren de zee niet hebben gevoeld, kunnen nu met onze rolstoel het water in. Mooi om daar iets aan te kunnen bijdragen.” 

Ook de Watertoren – dé watertoren van Vlissingen – wordt beheerd door de broers, samen met een partner. De familie kocht de toren in 2013, waarna ze hem volledig stripten en er nieuwe verdiepingen in maakten. Met zes slaapkamers, een woonkeuken, sauna en gamekelder is de negentiende-eeuwse watertoren inmiddels een aantrekkelijke groepsaccommodatie voor 16 personen. Niek: “Je huurt de hele toren in één keer, dat maakt het uniek voor gasten. Daarbij is het vlakbij het centrum en de boulevard.” Bijzonder is het watervat, waar voorheen 300.000 liter water werd opgeslagen. “We hebben het roest weggehaald en er een mooie ruimte van gemaakt, met uitzicht over de stad.”

De mannen Damen hebben een duidelijke onderlinge taakverdeling. Niek: “Jelle gaat over de keuken, Valentijn is vooral van de operationele taken, en ik voor HRM en de evenementen. Natuurlijk helpen we elkaar en overleggen we veel. Daarin ligt onze kracht: onze onderlinge communicatie. We houden elkaar constant op de hoogte en maken alle keuzes samen. We doen niets achter elkaars rug om; dat voorkomt problemen.” 

En die samenwerking werpt tot nu toe zijn vruchten af; de mannen hebben een behoorlijk drukke eerste zomer bij Pier 7 overleefd. “We werden gelijk in het diepe gegooid; sinds de opening eind maart heeft het bijna niet geregend tot oktober. Elke dag was een gekkenhuis, om half elf ’s ochtends zat het terras al bomvol en dat ging tot tien uur ’s avonds door. Maar het was een topzomer, en we zijn heel trots op ons team. Iedereen is gemotiveerd en we maken plezier met elkaar.

Dat is een van onze belangrijkste drijfveren, naast het plezier van onze klanten: dat alle medewerkers het naar hun zin hebben. Daar halen we onze energie uit, dat is waar we het voor doen.” Concrete toekomstplannen hebben ze nog niet. “Natuurlijk, dromen zijn er altijd. Eerst maar eens zorgen dat dit perfect loopt, dan zien we vanzelf waar het terechtkomt. Alles stap voor stap.”

 

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?