Krijg je de kans? Doen!

Cor en Marijke Geluk wonen al twaalf jaar in het monumentale pand aan de Rouaansekaai 21 in Middelburg. Toen de kinderen het huis uit gingen, gebruikten ze hun kamers voor een B&B. Nu geven ze het stokje door aan de volgende bewoners.

“De B&B was een ideale overbrugging naar ons pensioen”, zegt Cor. “We genoten vooral van alle verhalen van onze gasten. Ze kwamen onder meer uit Nederland, Engeland, België en Duitsland. Steeds weer kregen we ook te horen hoe mooi ons huis is. Op zich weet je dat wel, maar na tien jaar vind je het zelf gewoon. Onze gasten niet. Die waren iedere keer weer verwonderd over de lange gang en de plafonds van wel vier meter hoog. Ook het souterrain en de tuin met de mooie gemetselde muren zijn bijzonder. Zelf ga ik waarschijnlijk de ruimte in het huis missen en het gevoel dat je hebt als je erin rondloopt.”

Mensen schrikken wel eens van het label ‘monumentaal pand’, maar Cor raadt het iedereen aan. “Krijg je de kans om een monumentaal pand te kopen? Doen! Voor onderhoud hoef je niet zo bang te zijn. Vroeger gebruikten ze vaak veel betere materialen dan nu. En het gaat al 400 jaar mee, dus dan zal het nog wel een tijdje meegaan.” Cor en Marijke geven hun monumentale pand én de B&B nu door aan de volgende. “We hebben Sinke Komejan ingeschakeld om het te verkopen. We kenden hen van naam en gezicht en hun prijs was reëel. Casper heeft ons geholpen. Een capabele man waar we prettig mee samenwerken.” 

We zijn nu een eind rond met kopers die ook de B&B willen voortzetten. “Ze willen er echt iets moois van maken. Dat is fijn. Zo kunnen wij toe-leven naar onze nieuwe plek. Een huis in Vlissingen, mijn geboortestad. Lekker dicht bij de boulevard. Ik kijk al uit naar de heerlijke strandwandelingen ’s avonds.”

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?