De Gouden Leeuw

“Het gebeurt nog iedere zomer, dat er fietsers aanbellen of ze hier iets kunnen drinken”, zegt Dicky Bol. Ze woont aan de Oude Rijksweg 94-96 in ’s-Heer Arendskerke, een voormalig café. Maar een café is het al meer dan vijftig jaar niet meer. “Het bord ‘De Gouden Leeuw’ hangt nog aan de gevel. Vandaar waarschijnlijk.”

De Gouden Leeuw, nu in gebruik als woning, is behalve een café onder meer ook een meubeltoonzaal en brandweerkazerne geweest. “En in de oorlog deed het dienst als distributiekantoor voor voedselbonnen. We weten niet precies hoe oud het huis is, maar het moet ergens rond 1827 liggen.”

Dicky woont er sinds 1992. “Mijn man had het al rond 1969 gekocht, ik trok bij hem in. We hebben er altijd met veel plezier gewoond. Vooral de ruimte in het huis is fijn. Niet alleen in oppervlakte, maar ook de hoge plafonds. En de oude details natuurlijk, in combinatie met de kleursetting van ossenrood en oud groen. Dat hoort echt bij het huis. Net als het barretje overigens, als verwijzing naar vroegere tijden.”

In 2017 is er al overwogen om het huis te verkopen. “Sinke Komejan Makelaars had toen een actie voor een gratis waardebepaling. Dat triggerde ons. Ze zijn bij ons langs geweest voor een oriënterend gesprek. Helaas is mijn man korte tijd later overleden. Ik heb toen eerst even alles op een rijtje willen zetten, voordat ik ermee verder ging. Nu is het zover en is het huis, dankzij Niels Wisse, in korte tijd onder voorbehoud verkocht. Niels heeft het echt goed gedaan. Ik merkte dat hij ook bouwkundig goed op de hoogte was. Toch fijn, bij een ouder huis als dit, om een makelaar te hebben waar je van op aan kunt. Ook Philip Paul van de binnendienst stond altijd meteen voor me klaar. Heel fijn.”

Dicky gaat nu op zoek naar een plekje in Middelburg. “Een mooie oude stad waar ik veel contacten heb. Ik kijk er al naar uit. Of ik de ruimte zal missen die ik nu heb? Wie weet. De tijd zal het leren.”

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?