‘We wisten wel dat deze huizen geliefd zijn, maar het is altijd afwachten’

“Ze zeggen dat mensen gemiddeld zeven jaar in een huis wonen en daar hebben wij nog een paar jaar aan vast geplakt”, lacht Gretha van Dam. Samen met haar man Marc verkocht ze niet alleen de zaak, maar ook hun huis aan 't Vrije in Zierikzee waar ze zestien jaar gewoond hebben. 

“Het is een heerlijk huis met karakter”, vertelt ze. Een echte jaren ’30 woning met allerlei authentieke details, zoals glas in loodramen en paneeldeuren. “We hebben veel ruimte met vier slaapkamers en een mooie tuin. Mijn favoriete plek is toch wel de woonkamer: best lang, en tegelijk knus. De plek waar het huis staat is ook gunstig: rustig en toch vlakbij het centrum van Zierikzee.” Ze vertelt dat het huis tijdens de watersnoodramp onder water heeft gestaan, maar is er nuchter over. 

“Er zit zout in de muren en daar moet je mee dealen. Maar met een beetje creativiteit en een voorzetwandje kom je heel ver. Bijna de hele binnenstad heeft hier last van.” Het huis is geschilderd en waar nodig opnieuw betegeld, maar in bouwtechnisch opzicht heeft de familie Van Dam geen grote wijzigingen aangebracht. “Wat goed is, is goed. De vorige eigenaar had een nieuwe keuken gezet en de tuin aangelegd. Voor ons was dat prima.”

Gretha en Marc verkochten hun huis binnen anderhalve week. “We wisten wel dat deze huizen geliefd zijn, maar je moet afwachten of het ook snel gaat. Ik kende Erik van Sinke Komejan al via mijn werk en vanaf het begin is het verkoopproces goed verlopen. We verhuizen half augustus naar Goes. We vinden het spannend en leuk tegelijk. Onze zoon Matthijs heeft er inmiddels ook zin in.” 

 

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?