‘We kunnen het op een goede manier afsluiten’


“Aan het eind van de maand november doen ze de winkeldeuren definitief achter zich dicht. Ze hebben veertig jaar met plezier gewerkt en een mooie winkel neergezet. Maar het is mooi geweest. “We kunnen het op een goede manier afsluiten en een streep zetten onder ons werkzame leven in de winkel. Onze kinderen zullen erbij zijn als we winkel op slot draaien.” 

Aan het woord zijn Henk en Anneke Sies, die samen de kledingzaak Henk Sies Mode aan de Pottenmarkt in Middelburg beheerden. “De winkel stond in ons leven altijd voorop, en we deden het graag, maar dat trok wel een wissel op ons sociale leven. Daar gaan we nu meer tijd voor nemen.”

Als je iets doet, moet je het goed doen, is de mening van het echtpaar Sies. En dat betekende dat de winkel hun leven bepaalde. “Het was hard werken, maar het leverde goede herinneringen op. “We bezochten modebeurzen in binnen- en buitenland en deden daar veel inspiratie op. Onze stijl kun je het beste omschrijven als ‘special basics met een stoere twist’. We kiezen voor kwalitatief mooie materialen, maar het moet ook wat stoers hebben. Het leuke is dat onze klanten en onze merken met ons meegegroeid zijn. Toen wij twintigers waren, kwam die leeftijdscategorie naar de winkel, en inmiddels zien we nog steeds mensen van onze eigen leeftijd binnenkomen.”

Het pand aan de Pottenmarkt onderging door de jaren heen een metamorfose. De winkel heeft een mooie brede pui met twee ingangen en veel glas, met een luxe appartement erboven. Toen Henk begon, was het winkeloppervlak nog niet de helft van de huidige zaak. In 1992 werd het gehele pand gekocht en verdween de tussenmuur. Ook daarna vond er nog een verbouwing plaats.

Henk en Anneke zijn tevreden over de verkoop. “We hadden niet verwacht dat het pand zo snel verkocht zou worden. We zijn blij dat het aan een Zeeuwse ondernemer is verkocht en niet aan een landelijk winkelketen.”

Verkocht
Pottenmarkt 5-7, 
Middelburg

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?