'Straks eindelijk tijd om te lezen'

Marianne van Holthe runt al twintig jaar haar boekenhandel De Kleine Stern in Burgh-Haamstede. Maar tijd om te lezen heeft ze zelf niet veel. Nu ze met pensioen gaat, komt daar verandering in. 

In De Kleine Stern aan de Noordstraat 45 in Burgh-Haamstede verkoopt Marianne boeken, tijdschriften, wenskaarten en gifts. “Maar het leukste is, dat je de hele dag met mensen bezig bent en ze persoonlijke hulp en advies kunt geven. In de zomer heb je de afwisseling van toeristen en door het jaar heen veel vaste klanten. Sommigen hebben al gezegd dat ze het zo ontzettend jammer vinden dat ik ga stoppen. Dat vind ik roerend en lief.”

De inschrijving voor de verkoop van haar winkel sluit binnenkort. “Dat is wel spannend. Het allermooiste zou natuurlijk zijn als we iemand vinden die de winkel voort wil zetten. Ik heb Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars ingeschakeld om me bij de verkoop te helpen. Ik had van horen zeggen dat ze de allerbeste zijn op het gebied van bedrijfspanden. Toen ik kennismaakte met Koos Schreuder, had ik meteen een klik. Ook zijn begeleiding en plan van aanpak is goed. Ik kon me er direct in vinden. Ik kan me geen betere makelaar voorstellen.”

Als het straks zover is, krijgt Marianne tijd voor andere dingen. “Ik ga sowieso meer boeken lezen. Nu las ik iedere dag wel een stukje, maar straks heb ik er alle tijd voor, fantastisch!” Van welke boeken geniet ze het meest? “Het oorlogsverhaal ‘Haar naam was Sarah’ vond ik heel bijzonder. Ook ‘Schaduw in de wind’ van Carlos Ruiz Zafón was prachtig. En ik ben dol op boeken van Adriaan van Dis. Die heeft zo’n mooi taalgebruik.”

Lezen is overigens niet het enige waar Marianne zich mee bezig gaat houden. “Lekker wandelen met mijn vier windhonden. Nu moet dat ’s winters voor openingstijd in het donker, maar straks kan ik gaan wanneer ik wil. En ik maak ook tijd voor de vele leuke, oudere mensen die eens naar Middelburg willen voor een kopje koffie en een boodschapje. Nee, ik ga me niet vervelen hoor!”

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?