'Of we nog wel goed bij ons hoofd zijn?'“Mensen in onze omgeving vragen of we nog wel goed bij ons hoofd zijn.” Rinus Bloem lacht erom. “Ons huis in de Zonnebloemstraat in Goes hebben we ruim twee jaar geleden compleet verbouwd. Het is een plaatje geworden, al zeg ik het zelf. Alles is in de stijl van het huis, een jaren ’30-woning, opgeknapt. En nu hebben we het verkocht en gaan we 500 meter verderop aan een nieuwe klus beginnen aan de J.A. van der Goeskade.”

Waarom ze verhuizen? Dat heeft eigenlijk twee redenen. “De eerste is dat ik me wel een beetje verveelde en de tweede dat mijn vrouw Marjolein en ik verbouwen leuk vinden. Wij zagen een nieuw project en kregen er zin in. En de rente is momenteel zo gunstig dat je nu je slag kunt slaan voor later. Gelukkig zijn wij niet zo’n stel dat ruzie krijgt als er verbouwd moet worden. Integendeel: de samenwerking verloopt prima. Ik doe het grove werk en zij buigt zich over de materialen en de kleuren.”

“We gingen met de makelaar kijken naar het pand aan de Van der Goeskade en toen de prijs zakte, hebben we toegehapt. Over Niels Wisse van Sinke Komejan is Rinus lovend. Hij heeft het goed gedaan. Er is één kijkdag geweest en toen was ons huis verkocht. We moeten er in februari 2020 uit en ik wil rond die tijd het grootste deel van ons nieuwe huis af hebben.

“Het huis aan de Van der Goeskade stamt uit de 19e eeuw, maar het is regelmatig verbouwd zodat er niets authentieks is overgebleven. Wij gaan het weer oud maken. Ik ben nu bezig om alles te slopen, de derde container staat inmiddels voor de deur. Alles wordt aangepakt, de kozijnen worden vervangen, er komt vloerverwarming en ook de indeling wijzigt.  Of er iets van het huis overblijft? Rinus denkt even na. “Ja. De zolder heeft mooie oude vloerdelen, die houden we. En verder maken we er een modern en comfortabel herenhuis van met een oude, authentieke look. Het wordt opnieuw een paleisje. En de mensen die nu naar hun voorhoofd wijzen, die denken daar straks heel anders over!”

Verkocht
Zonnebloemstraat 20, Goes

Gekocht
J.A. van der Goeskade 55-57, Goes

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?