'Het uitzicht is onbetaalbaar'

“Tja, de vitrinekast in de woonkamer. Dat was een hele onderneming om die naar binnen te krijgen. Het ging echt niet via de deur, of via de ramen. Zelfs als we de pootjes eronder afgezaagd hadden, was het nog niet gelukt. Hij was gewoon te hoog. Uiteindelijk is-ie achterom, via de muur van de buren met zes man naar binnen gemanoeuvreerd. Ze hadden een centimeter speling, denk ik. Dus hoe dat straks gaat als hij weer uit huis moet?” 

Caroline Scheer kan enthousiast vertellen over het huis aan de Londensekaai waar zij met haar gezin 13 jaar gewoond heeft. Maar nu is het tijd om te verhuizen. “We hebben hier gewoond met onze drie kinderen, die inmiddels de deur uit zijn. Mijn man werkt door de week elders en dan is het wel een heel groot huis.” De omvangrijke tuin vraagt ook het nodige onderhoud. Dat alles leidde ertoe dat het huis te koop gezet werd. “Dat ging snel, het contact met Michael van Sinke Komejan was goed omdat hij dezelfde dingen in ons huis waardeerde als we zelf doen.” 

Wat ze het meest gaat missen aan ‘De Goude Harpe’? Ze lacht: “Dat is toch de ruimte en de vrijheid. Ik ben musicus en geef pianoles en ik zing graag. Dat kon ik hier desnoods midden in de nacht doen. Niemand had er last van. Het huis is zo groot dat iedereen zijn eigen ding kon doen, zonder dat je last had van de ander. We hebben creatieve kinderen, die van alles maakten en dat kon, omdat het niemand in de weg stond.”

Het huis heeft een historische plek in de binnenstad en ademt die historie ook uit, al zijn er niet veel authentieke elementen in terug te vinden. “Maar de balken, de hoge plafonds en vooral het prachtige uitzicht zijn onbetaalbaar. Als ik door Middelburg loop en ik zie al die prachtige gevels denk ik vaak: wauw, dat ik hier mag wonen!” 

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?