‘Er is maar één zo’n huis’


“In dit huis voel je dat het onderdeel uitmaakt van de geschiedenis van Middelburg. Het is een uniek huis: er is maar één zo’n huis op de hele wereld. Dat maakt het wonen hier wel heel speciaal.”

Elf jaar woonden Mirjam Roters en Hans van der Zwan in ‘De Zeven Sterre’ aan de Gortstraat. Nu er een andere fase in hun leven aanbreekt omdat Hans met pensioen is, wordt het tijd voor iets anders. “We kwamen vanuit de randstad naar Middelburg. Toen we dit huis kochten, heb ik een cursus ‘wonen in een rijksmonument’ gedaan”, vertelt Hans. “Zo leerde ik de geschiedenis van Middelburg kennen en de betekenis van het wonen in een monument.” Mirjam vervolgt: “Het is een heerlijk huis, dat midden in de stad staat. Maar door onze ruime en besloten stadstuin hadden we nooit het idee dat we in de drukte woonden. Je kunt ons dan ook vaak buiten aantreffen. Het huis weerspiegelt de geschiedenis van Middelburg, maar in de tuin wanen we ons in Zuid-Frankrijk. Tot laat in de nazomer kun je ons buiten vinden. We houden van lekker koken en vinden het fijn om met vrienden en familie gezellig in de tuin te eten. En dat is bijna nooit de Hollandse pot; de mediterrane keuken, maar ook de Aziatische spreekt ons erg aan.” Hans en Mirjam laten het huis met toch wel een beetje pijn in het hart achter. “We willen meer gaan reizen en zijn dan dus langere tijd weg. Zo’n oud huis vraagt veel onderhoud en het is in ons geval fijn als je dan een kleinere woning hebt. Maar het moet wel weer iets moois worden; geen doorsnee huis dus!” 

Het huis heeft vrij lang te koop gestaan, maar de makelaar van Sinke Komejan hield de moed er altijd in. “Als wij in een dipje zaten, dan was de makelaar in staat ons het positieve gevoel te geven dat het wel goed zou komen met de verkoop. En dat is gelukt.”

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?