Sint Adriaanstraat 4-6 Goes

€ 1.495.000,- k.k.

Algemeen

Omschrijving

Investment memorandum bestaande uit twee verhuurde winkelpanden en twee bovenwoningen aan de Sint Adriaanstraat en Wijngaardstraat te Goes. Het geheel is gelegen in hartje centrum Goes met in de directe omgeving gerenommeerde winkelketens zoals de Kruidvat, Bakker Bart, Bomont, Primera, Jack & Jones/ Vera Moda, etc. De panden hebben een eigen voorgevel, maar zijn aan de achterzijde geschakeld in een L-vorm.

Een interessante beleggingspropositie; beide huurders (Kruidvat en Tattooshop Freemind) hebben namelijk langjarige huurcontracten. De contracten lopen respectievelijk topt november 2025 en januari 2026, welke beide steeds met 5 jaar opeenvolgend worden verlengd. Tattooshop Freemind en de Kruidvat zijn twee betrouwbare huurders welke al voor een lange tijd op deze locatie gevestigd zijn. De totale huurinkomsten tezamen bedragen € 110.555,- excl. BTW op jaarbasis. Kruidvat is 410 m2 BVO groot en Tattooshop Freemind 35 m2 BVO.

De bovenwoningen hebben ieder een eigen aparte hoofdingang en zijn op dit moment vrij van huur en gebruik. De oppervlaktes van de bovenwoningen zijn ruim te noemen. De bovenwoning aan de Sint Adriaanstraat heeft een oppervlakte van ca. 184 m2 GBO. De bovenwoning aan de Wijngaardstraat heeft een oppervlakte van ca. 174 m2 GBO. Beide bovenwoningen hebben een ruime woonruimte, een aparte hoofdingang, een vaste trap, een keuken opstelling, diverse slaapkamers en beide voorzien van een dakterras. De Sint Adriaanstraat heeft een dakterras van ca. 81 m2 en de Wijngaardstraat heeft een dakterras van ca. 53 m2. Beide bovenwoningen zijn ideaal in te richten voor gezinnen of studenten met behulp van verkamering van de ruimtes. Momenteel is de vraag naar woonruimte in de binnenstad van Goes erg groot.

In het kort:
- Sint Adriaanstraat 4-6, 4461 JC & Wijngaardstraat 16-18, 4461 DC te Goes
- Twee verhuurde winkelruimtes & twee bovengelegen, bovenwoningen (vrij van huur en gebruik)
- Vraagprijs € 1.495.000,- k.k.
- Perceel 487 m2
- Huuropbrengst per jaar € 110.555,- excl. BTW
- Bouwjaar 1935, verbouwd in 1983
- Kernwinkelgebied Goes

Indeling
De bovenwoning aan de Sint Adriaanstraat is toegankelijk met behulp van de deur rechts, direct naast de Kruidvat. Zodra u de deur opent bevindt zich aan de linkerzijde de meterkast. Middels een vaste trap komt u uit in de hal van de bovenwoning. Vanuit de hal heeft u toegang tot de badkamer, toilet, studeerkamer, keuken en woonkamer. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot een extra kamer welke toegang geeft tot het dakterras aan de achterzijde.
Tot slot is er in de hal van de bovenwoning een vaste trap gesitueerd welke u naar de 2e verdieping brengt. Op deze verdieping bevinden zich twee slaapkamers en de CV opstelling. Het appartement aan de Sint Adriaanstraat heeft in totaal 6 kamers onderverdeeld in slaapkamer, woonkamer en kamer overig.

De bovenwoning aan de Wijngaardstraat heeft de voordeur links naast de tattooshop. De ingang van de bovenwoning bovenaan de buitentrap. Zodra u de deur opent ziet u aan de rechterzijde een trap naar de 2e verdieping. Aan de voorzijde ziet u een deur naar de studeer/werk of slaapkamer en de linkerzijde de opening naar de woonkamer met open keuken. De woonkamer en keuken zijn gesitueerd in een U-opstelling met twee gashaarden. Door de U-opstelling van de woonkamer is er ruimte gecreëerd tussen de woonkamer en keuken. Deze ruimte heeft in de huidige situatie geen functie. Het is echter wel mogelijk om deze ruimte bij de woonkamer of keuken te betrekken en van deze ruimte optimaal gebruik te maken. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het dakterras, welke aansluit op het dakterras van de bovenwoning in de Sint Adriaanstraat.
Vanuit de centrale hal bij de voordeur hal heeft u met behulp van een vaste trap toegang tot de 2e verdieping. Op de 2e verdieping zijn een extra kamer en drie slaapkamers gesitueerd. Het appartement aan Wijngaardstraat bestaat in zijn totaliteit uit 6 kamers onderverdeeld in slaapkamer, woonkamer en kamer overig.

Beide bovenwoningen zijn vrij van huur en gebruik. De twee bijbehorende winkels zijn op dit moment in verhuurde staat.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Goes
Sectie : D
Nummer: 3316, 3317, 3319, 4437
Totaal grootte percelen : 478 m2

Bijzonderheden:
Het object is aangewezen als beschermd stadsgezicht als bedoeld in artikel 35 van de Monumentenwet.

Omgeving en bereikbaarheid:
De stad Goes staat bekend om de gezelligheid, het uitgaan en de grote diversiteit aan winkels en restaurants.
Vandaag de dag kan worden gesteld dat Goes 'booming' is. Goes is erg in trek, niet alleen onder de Zeeuwse bevolking maar ook de ondernemers. Er zijn de laatste jaren veel nieuwe en grote ondernemers in Goes neergestreken. Ook wordt er op dit moment voornamelijk in Goes-Zuid veel nieuwbouw gerealiseerd. Deze nieuwbouw was zeker nodig! De laatste jaren is de bevolking in Goes met maar liefst 12% toegekomen. De vraag naar woonruimte is in en rondom het centrum is hoog.
Het object is gelegen op steenworp afstand van het centrale punt van het centrum. Een druk bezochte steeg met dagelijks veel passanten. Een geweldige locatie in het centrum met alle faciliteiten en voorzieningen op loopafstand. Ideaal voor zowel ondernemers als de potentiële bewoners!
Goes maakt onderdeel uit van gemeente Goes met ruim 37.000 inwoners. Goes heeft een levendige binnenstad met veel restaurantjes en grote diversiteit aan winkels. Goes eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de parkeermogelijkheden op zowel de West als Oostwal. Daarnaast is parkeren nabij het station ook een mogelijkheid. Het station ligt op slechts 5 minuten afstand vanuit het centrum en is zelfs te voet uitstekend bereikbaar. Goes ligt nabij de A58 welke Vlissingen met Bergen op Zoom verbindt. Tot slot heeft ook heeft Goes een perfecte verbinding met de N256 welke u naar Zierikzee brengt.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met twee lopende huurovereenkomsten.

Sint Adriaanstraat 4-6 te Goes
Huurder : Kruidvat
Ingangsdatum : 2001
Expiratiedatum : 31 januari 2026
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 103.547,28 excl. BTW per jaar
Opzegtermijn : 12 maanden
Waarborgsom : geen
Bijzonderheden : geen

Wijngaardstraat 16-18 te Goes
Huurder : Tattooshop ‘Freemind’
Ingangsdatum : 2005
Expiratiedatum : 15 november 2025
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 7.008,04 excl. BTW per jaar
Opzegtermijn : 12 maanden
Waarborgsom: : 3 maanden huur
Bijzonderheden : geen

Vraagprijs:
€ 1.495.000,- k.k.

Parkeren:
Betaald parkeren of middels een vergunning in de nabije omgeving

Bodeminformatie:
In opdracht van de gemeente Goes en vanwege een rioolconstructie is door Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. in juli 2013 een aanvullend bodemonderzoek ter plaatse van de Wijngaardstraat te Goes uitgevoerd. Conclusie is dat in de boring voor het pand aan de Wijngaardstraat 16-18 klei is aangetroffen. Bij het Bodemloket is verder geen informatie voor deze locatie beschikbaar over bodemonderzoek en/of sanering.

Asbestinventarisatie:
Wijngaardstraat 16-18 te Goes, tijdens onderzoek geen asbesthoudende materialen waargenomen.
Sint-Adriaanstraat 4-6 te Goes, tijdens onderzoek is in het magazijn aan de achterzijde van de winkel een asbesthoudende pilaar waargenomen. De afmeting bedraagt 2,5 bij 0,3 meter. De pilaar bestaat uit hecht gebonden materiaal en is niet beschadigd. De kans op vezel emissie uit het materiaal is gering. Saneren vaan het materiaal op kort termijn is niet noodzakelijk.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad centrum’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 19 april 2001. De bestemming is ‘Centrumvoorzieningen’ met de functieaanduiding detailhandel en balie functies kernwinkelgebied.

Er is op 10 juli 2018 een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld door de gemeente. Conform het voorontwerp is de bestemming 'Centrum -1'. De voor 'Centrum -1' aangewezen gronden Deze gronden zijn bestemd voor:
a. detailhandel;
b. dienstverlening;
c. maatschappelijke activiteiten;
d. de huisvesting van personen, met dien verstande dat het wonen niet is toegestaan op de begane grond.

Koopovereenkomst:
Op basis van model verkoper.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.


Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 1.495.000, - k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingbelegging
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode1931-1944
Statusbeschikbaar
Belegging soortbedrijfsruimte
Oppervlakten en inhoud
Belegging487 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house

Video

house

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?