Langeviele 41- 43 Middelburg

€ 2.500,- p/m

Algemeen

Omschrijving

Who’s next? De Langeviele is hip and happening en opzoek naar een mooie aanvulling op zijn gezellige en gevarieerde winkelaanbod!

Het betreft een monumentaal winkelpand bestaande uit 86 m2 VVO aan winkelruimte op de begane grond en een bovenwoning 150 m2 GBO (interne opgang via winkel) op de verdiepingen.
Het object is gelegen in één van de drukste winkelstraten van Middelburg op loopafstand van de Markt. Een absolute A-locatie! Het pand verkeerd in goede staat, heeft een frontbreedte van 5 meter en is voorzien van een karakteristieke voorgevel met grote raampartijen.
Het object is momenteel verhuurd dan wel in gebruik. De huidige huurder heeft aangegeven de huurovereenkomst te willen beëindigen en derhalve zal het object beschikbaar komen voor de verhuur. De bovenwoning wordt in de huidige situatie gebruikt als opslagruimte voor de winkel en kan in overleg met verhuurder gemoderniseerd worden. Het object leent zich uitstekend voor detailhandel en/of wonen en horeca cat. 1b.

In het kort:
- Langeviele 41 - 43 4331 LR Middelburg
- Huurprijs € 2.500,- excl. BTW per maand
- Monumentaal winkelpand
- Winkelruimte 86 m2 VVO en 150 m2 GBO
- Opleveringsniveau in overleg met verhuurder
- Aanvaarding in overleg
- Kernwinkelgebied

Oppervlaktes:
Begane grond : ca. 86 m2 VVO
Bovenwoning : ca. 150 m2 GBO

Indeling:
U komt binnen aan de voorzijde van het pand. Zodra u het pand betreedt ziet u een prachtige open, lange ruimte welke in de huidige situatie geheel als winkelruimte wordt gebruikt. Ongeveer halverwege aan de linkerzijde is de trap naar de 1e verdieping gesitueerd. Aan het einde ziet u één deur welke toegang geeft tot de berging en de buitenplaats. De buitenplaats wordt gedeeld met de buren. Deze hebben recht van overpad.
Eenmaal aangekomen op de eerste verdieping ziet u aan de linkerzijde een deur welke u toegang geeft tot de woonkamer. Vanuit woonkamer heeft u zicht op de Langeviele. Als u vanuit de overloop een kleine bocht naar rechts maakt, heeft u aan de rechterzijde toegang tot de vaste trap naar de 2e verdieping, de keuken en een slaapkamer. Aan het einde van de hal is de badkamer met toilet gesitueerd.
De 2e verdieping is verdeeld in een 4 tal ruimtes waarvan er twee uitstekend in te richten zijn als slaapkamer. Slaapkamer één met uitzicht op de winkelstraat, de ander met uitzicht op de binnenplaats. De overige twee ruimtes kunnen worden gebruikt als opslag.

Locatie:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het historische stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.
Het pand is gelegen in de Langeviele welke uitmond op de markt van Middelburg. De markt is het stadshart van Middelburg. De Langeviele is een van de belangrijkste winkelstraten in Middelburg met diverse bekende winkels, kledingboetiekjes en voedsel speciaalzaken. Aan de Langeviele zijn onder andere Omoda, Wibra, Dille & Kamille, Hans anders en vele andere winkelketens gevestigd.
Tot slot is Middelburg met toegangswegen als de A58 en N57, het spoor en het Kanaal door Walcheren voor binnenvaartverkeer, uitstekend te bereiken.

Voorzieningen:
Het pand wordt in 'casco' staat verhuurd.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 15 december 2015. De bestemming is ‘Centrum’ met de gebiedsaanduiding ‘Overige zone – relatiegebied 061’.
De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’ in bijlage 1;
b. detailhandelsbedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten;
c. horecabedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten zoals opgenomen in de Staat van Horeca-activiteiten in bijlage 2;
d. kantoren met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Kantoren in bijlage 3;
e. wonen.

Servicekosten:
Geen. De kosten voor gas, water en elektra zullen door de energieleverancier rechtstreeks bij huurder in rekening worden gebracht. Huurder dient dit zelf tijdig te regelen met de betrokken leveranciers.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Middelburg
Sectie : L
Nummer : 3419
Perceel grootte : 127 m2
Publiekrechtelijke beperking : Besluit op basis van Monumentenwet 1988

Installaties:
- Airco unit in de winkelruimte op de begane grond
- CV installatie uit 2014

Huurbetaling:
De huurpenningen dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model winkelruimte 2012

Waarborgsom:
Een waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief BTW en eventueel verschuldigde omzetbelasting.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2006= 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW belaste huur.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Kenmerken

Overdracht
Huurprijs€ 2.500, - p/m
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingwinkelruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1840
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Winkelruimte86 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (winkel)2

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house

Video

house
house

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?