Gravenstraat 8 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Interessant woonwinkelpand met veel mogelijkheden.

Het geheel bestaat uit commerciële ruimte op de begane grond en een woning op de verdiepingen. Het bestemmingsplan en de indeling van het pand laten vele gebruiksmogelijkheden toe. Bijvoorbeeld als beleggings-/investeringsobject, als woonwinkelpand voor eigen gebruik of u kunt het zelfs helemaal als woonhuis gebruiken.

Op de begane grond bevindt zich de commerciële ruimte, 68 m2 VVO groot. De commerciële ruimte is netjes afgewerkt en onder andere voorzien van een eigen toilet en een luchtbehandelingsinstallatie. Middels een interne trap is de bovenwoning, 85 m2 GBO groot, te bereiken. De bovenwoning beschikt over 3 slaapkamers, keuken, badkamer, ruime bergzolder en een dakterras.

Het pand is gelegen in hartje Middelburg centrum. Een stad die inwoners, bezoekers en ondernemers inspireert. Een bruisende omgeving, rijk aan monumenten, écht een (binnen)stad met een eigen karakter. In de Gravenstraat vind je niet alleen grote ketens, maar juist unieke winkeltjes en bijzondere horecagelegenheden. De Gravenstraat een optimale locatie om te wonen en/of te werken!

In het kort:
- Gravenstraat 8 4331 KP Middelburg
- Vraagprijs € 315.000,- k.k.
- Woonwinkelpand
- Oppervlakte 207 m2 BVO
- Inhoud 578 m3
- Perceel 81 m2
- Bouwjaar 1942
- Vrij van huur en gebruik
- Beschermd stadsgezicht

Locatie:
De Gravenstraat ligt in het centrum en is een zijstraat van de markt van Middelburg. De straat kenmerkt zich door de statige en karakteristieke panden. Bovendien kenmerkt de straat zich door een mix van diverse kledingzaken in combinatie met horecagelegenheden. Een mengelmoes van lokale ondernemers met onder andere restaurant Zeeuwse Streken, Jeans Inn Middelburg, Sports World, Max Moda, R.A. Telecom, etc.

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het monumentale stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.

Afmetingen:
Begane grond winkel : 68 m2 VVO
1e verdieping woning : 51 m2 GBO
Balkon : 15,5 m2
2e verdieping woning : 34 m2 GBO
Zolder : 12,9 m2
Woning totaal : 85 m2 GBO

Frontbreedte : 5,40 meter
Inhoud : 578 m3

Bestemming:
Thans vigeert op de onderhavige locatie het bestemmingsplan 'Binnenstad' vastgesteld op 15 december 2015 en onherroepelijk in werking. Conform dit bestemmingsplan heeft de locatie de bestemming 'Centrum' en de gebiedsaanduiding 'overig : relatiegebied 113'. Deze gronden zijn bestemd voor:

a. bedrijven met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’ in bijlage 1;
b. detailhandelsbedrijven met de daarbij behorende bedrijfsruimten;
c. lichte horeca: bedrijven die in beginsel alleen overdag en 's avonds behoeven te zijn geopend (vooral verstrekking van etenswaren en maaltijden) en daardoor slechts beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca: qua exploitatie aan de detailhandelsfunctie verwante horeca die in de praktijk nauwelijks van de eigenlijke detailhandel kunnen worden onderscheiden, zoals:
- automatiek;
- broodjeszaak;
- cafetaria;
- croissanterie;
- koffiebar;
- lunchroom;
- ijssalon;
- snackbar;
- tearoom;
- traiteur.

d. kantoren met publieksfunctie zoals opgenomen in de Staat van Kantoren in bijlage 3;
e. wonen.

ter plaatse van de gebiedsaanduiding geldt dat:

a. ter beoordeling van de aantal toelaatbare functies binnen de betreffende relatielijn bij de vakbalie Ruimte op het stadskantoor informatie ingewonnen dient te worden over de actuele functiekaart.

Energielabel:
Nog niet bekend.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Middelburg
Sectie : L
Nummer : 94
Grootte : 81 m2

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. U kunt hiervoor contact met ons kantoor opnemen op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van NVM model.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Zakelijke lasten:
Onroerendzaakbelasting (OZB) : € 524,-
Rioolheffing : € 145,-
Waterschapslasten : € 113,-

Zekerheidstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met overdrachtsbelasting.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht onder voorbehoud
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingwinkelruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1942
Statusverkocht onder voorbehoud
Belegging soortwinkelruimte
Oppervlakten en inhoud
Winkelruimte68 m²
Belegging207 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (winkel)1

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house

360°view

Video

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?