Columbusweg 8 Goes

€ 1.495.000,- k.k.  / € 8.950,- p/m

Algemeen

Omschrijving

De Columbusweg 8 in Goes is een prominente en welbekende locatie op bedrijventerrein de Poel. Een eigentijds bedrijfspand met een courante indeling bestaande uit showroom, kantoor, opslag/magazijn en een ruim buitenterrein.

Een bedrijfspand waar bij de bouw over alles is nagedacht. Momenteel is het bedrijfspand in gebruik bij een leverancier van kantoorartikelen. Maar het pand leent zich, gezien de brede bestemmingsmogelijkheden en de praktische indeelbaarheid, uitstekend voor een alternatief gebruik. Wij en de (meedenkende) eigenaar treden graag met u in overleg om van deze locatie uw nieuwe bedrijfshuisvesting te maken.

Het geheel is in totaal 1.523 m2 VVO groot, gesitueerd op een perceel van 2.869 m2. 581 m2 VVO showroom, 210 m2 VVO kantoor en 652 m2 VVO magazijn (vrije hoogte 6.1 m). Het buitenterrein is voorzien van diverse groenelementen, straat-en gevelverlichting en ca. 22 parkeerplaatsen. Het showroom-en kantoorgedeelte is in 2006 gebouwd. In 2011 is het pand uitgebreid met de magazijnen. Het gebouw heeft een moderne en hedendaagse uitstraling wat zicht kenmerkt in de mooie glazen gevel, indrukwekkende vide bij binnenkomst en alle installaties die zorgen voor een optimaal werkklimaat. Bovendien is het gebouw volledig geïsoleerd en voorzien van een hoogwaardig inbouwpakket.

Gelegen aan een absolute zichtlocatie binnen handbereik van alle uitvalswegen. Doordat Goes zo centraal ligt, is het voor veel bedrijven aantrekkelijk om hier gevestigd te zijn. De Poel is een hoogwaardig bedrijventerrein met volop mogelijkheden voor bedrijven. Zakelijke dienstverlening, transport en distributie, groothandel, showroomactiviteiten en kleinschalige (hoogwaardige) industrie zijn vormen van bedrijvigheid die hier passen. In de directe omgeving bevinden zich diverse bedrijven, grote organisaties zoals de Roompot en de Bax- shop. En uiteraard een diversiteit aan mkb-bedrijven bestaande uit zowel dienstverlenende bedrijven als bedrijven in de maakindustrie.

In het kort:
- Columbusweg 8 4462 HB Goes
- Huurprijs € 8.950 per maand excl. BTW
- Koopsom € 1.495.000,- k.k.
- Oppervlakte 1.523 m2 VVO
- Perceel 2.869 m2
- 22 parkeerplaatsen op eigen terrein
- Bouwjaar 2006 en uitbreiding 2011
- Bestemming t/m categorie 3.2
- Beschikbaar per 1 juli 2021

Locatie:
Het bedrijventerrein De Poel is gelegen tussen de A58 dat Goes verbindt met de steden Bergen op Zoom-Rotterdam-Antwerpen en de N256 verbindt Goes via de Zeelandbrug in de richting van Zierikzee-Rotterdam. Op korte afstand ligt de Westerscheldetunnel, waardoor Zeeuws-Vlaanderen en het Belgische achterland moeiteloos te bereiken zijn. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer, middels bus- en treinverbinding, is als goed aan te merken. De A58 vormt in de toekomst de nieuwe zuidelijke stadsrand.

Goes is een gezellige en compacte stad met 38.000 inwoners, centraal gelegen en heeft een enorm voorzieningenniveau. Nergens in Zeeland is beter te zien dat de economie op volle toeren draait, dan in Goes. In Goes wemelt het momenteel van nieuwe ontwikkelingen. Met volop bouwactiviteiten en bedrijvigheid langs de A58 op bedrijventerrein De Poel tot megaprojecten zoals Westerschans bij de Ringbrug en de bouw van de verkeerstunnel onder de spoorlijn. Ook de woningbouw gaat crescendo. De afgelopen jaren leverde Goes de meeste woningen op van alle Zeeuwse gemeenten. Tevens krijgt Goes een nieuw bedrijvenpark aan de westzijde van de Deltaweg, pakweg tussen Hotel Goes en snelweg A58. Het bedrijventerrein is volgens de gemeente hard nodig omdat op bedrijventerrein De Poel geen kavel meer te krijgen is.

Afmetingen:
Begane grond
Showroom : 344 m2 VVO
Kantoor : 210 m2 VVO
Magazijnen 1 : 326 m2 VVO
Magazijnen 2 : 326 m2 VVO
Buitenterrein : 540 m2

1e verdieping
Showroom : 237 m2 VVO
Archief : 80 m2 VVO
Totaal : 1.523 m2 VVO

Voorzieningen:
- Stalen draagconstructie;
- Dubbele beglazing;
- Hoogte vide showroom 6.6 m;
- Linoleum/pvc vloer showroom;
- Gestucte en gespachtelputste wanden;
- Volledig geïsoleerd;
- Buiten(gevel) verlichting;
- Aluminium kozijnen;
- Brandmeldinstallatie;
- Systeemplafonds;
- Stalentrap;
- Brandhaspels;
- Gescheiden toiletgroepen;
- Airco units en cassettes;
- Vloerbedekking kantoren;
- Te openen ramen;
- Luchtbehandelingsinstallatie;
- Noodverlichting(aanduiding);
- Vloerverwarming en radiatoren;
- Eerste magazijn verwarmd, tweede niet;
- Daglichtspots;
- Cv ketel Nefti Topline HR 70 (kantoor en showroom);
- Cv ketel Nefit Topline HR 45;
- Vrije hoogte magazijnen 6.10 m;
- Betonvloer draagkracht 1.000 kg/m²;
- Overheaddeuren 5.66 m breed en 5.28 m hoog;
- Pantry.

Parkeerplaatsen:
Er zijn ca. 22 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Energielabel:
Het bedrijfsobject beschikt over het energielabel A++.

Oplevering:
Per 1 juli 2021.

Bestemming:
Het object ligt binnen het vigerende bestemmingsplan 'De Poel' dat onherroepelijk is vastgesteld en heeft de bestemming ‘Bedrijventerrein’ met de functieaanduiding ‘Bedrijf tot en met categorie 3.2’. Deze gronden zijn onder andere bestemd voor:
- het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten voor zover deze voorkomen in de categorieën 1, 2, 3.1 en 3.2 van de bij
het bestemmingsplan behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten;
- detailhandel en kantoren als ondergeschikte nevenactiviteit bij de ter plaatse uitgeoefende bedrijfsactiviteiten;
- detailhandelbedrijven die gericht zijn op de verkoop van auto’s, motorrijwielen, boten, caravans;
- webshops.

Huurprijs:
€ 6.950,- per maand exclusief BTW (exclusief achterste magazijn) en met achterste magazijn € 8.950,- per maand exclusief BTW

Servicekosten:
Er zijn geen servicekosten. Gas, elektra, water en internet op naam van en voor rekening van huurder.

Kadastrale gegevens
Gemeente : Goes
Sectie : K
Nummer : 485
Grootte : 2.869 m2

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW belaste huur.

Huurbetaling:
De huurpenningen dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand of kwartaal.

Huurtermijn:
5 jaar.

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal volgens model ROZ worden opgesteld.

Huurindexatie:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2006 = 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Waarborgsom:
Een waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief eventuele servicekosten en BTW.

Koopsom:
€ 1.495.000,- k.k.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 8% overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het 'as is, where is' principe. Waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het 'as is, where is' principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het register goed zich bevindt. De koper heeft ter zake van deze staat van het register goed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent dat gene wat zij tere zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris. Uiterlijk 10 dagen na tekenen koopovereenkomst.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 1.495.000, - k.k.
Huurprijs€ 8.950, - p/m
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingbedrijfsruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar2006
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Bedrijfshal1523 m²
Kantoorruimte210 m²
Terrein540 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)2

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house

Video

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?