Sint Domusstraat 68-70-72 Zierikzee

Algemeen

Omschrijving

Gelegen in hartje Zierikzee mogen wij u dit heerlijk royale en authentieke woonhuis met DRIE gevels en een volwaardige garage met zolder aanbieden. Aan ruimte geen gebrek met een inhoud van circa 645 m3 en een woonoppervlakte van maar liefst circa 181 m2. Zowel door het woonoppervlak als door de bestemming van “centrumfuncties” mogelijkheden te over. Dit pand kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Kantoor of praktijk aan huis in huisnummer 72 zijn prima mogelijkheden, maar ook een mantelzorgfunctie of B&B aan huis zijn goede opties. Wist u dat huisnummer 72 zelfs een Rijksmonument is?
 
De begane grond is ruim opgezet met een tuingerichte woonkamer en een riante keuken aan de voorzijde. In huisnummer 72 bevindt zich een tweede woonkamer met eveneens zicht op de tuin. Met name de woonkamer in 68-70 is riant en is een zeer prettige ruimte welk opvallend licht is en zicht heeft op de besloten tuin. Op de verdieping van 68-70 bevinden zich vier slaapkamers en een comfortabele badkamer, welke is voorzien van een tweede toilet, dubbele wastafel en aparte douche. Op de verdieping van 72 (bereikbaar met een separate trapopgang) bevindt zich een riante slaapkamer met eigen badkamer. Deze badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en een toilet.
 
Qua bouwkundige staat kunnen we het geheel als goed tot zeer goed betitelen. Dit is mede te danken aan het gegeven dat de woningen met de huisnummers 68 en 70 in 1978 geheel opnieuw in stijl zijn opgebouwd. Ook huisnummer 72 verkeert in een uitstekende staat en is circa 18 jaar geleden voorzien van een nieuw geïsoleerd dak. Ook de garage is in 1978 herbouwd. Aan de achtergevel is in 2016 een heerlijke veranda, over de volledige breedte van de drie gevels, aangebouwd. Hierdoor beginnen de zomers al vroeg en kunt tot laat in het najaar genieten van de zon.
 
Indien gewenst is met een eenvoudige ingreep huisnummer 72 los te koppelen en eventueel los te verhuren. Een interessante belegging voor de korte termijn maar ook zeker voor de langere termijn. Ook is de tuin dusdanig in te delen dat het een zelfstandig geheel vormt met een eigen achterom, achter de garage langs.

De tuin met vrije achterom is aan de westzijde ommuurd met eveneens de fraaie ijsselsteentjes die ook voor de gevels zijn gebruikt. De achtertuin is gesitueerd op het zonnige zuiden en is, zeker voor binnenstad begrippen, een bijzonder geheel. Vrijwel geheel zonder inkijk van buren een heerlijke plek om te verblijven.

Enthousiast over deze woning? Maak geheel vrijblijvend een bezichtiging met een van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Indeling huisnummer 68 - 70:
Begane grond: entree, hal met meterkast en toilet, portaal met trapopgang, brede tuingerichte woonkamer en als we ons weer naar de voorgevel begeven een riante keuken. De keuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur waar een overgroot deel van de apparatuur circa 2 jaar geleden vervangen is. Via de woonkamer is er een doorgang naar huisnummer 72.
Verdieping: overloop met twee vaste kasten en toegang tot totaal vier slaapkamers: twee slaapkamers aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De badkamer is eveneens toegankelijk via de overloop en is voorzien van een wastafel, tweede toilet en douche.

Indeling 72:
Begane grond: toegankelijk via voorzijde en achterzijde en momenteel ook via de woonkamer van 68-70. De begane grond is nu in gebruik als een tweede woonkamer annex 'chillroom' voor de kinderen.
Verdieping: via de vaste trap in de woonkamer is de eerste verdieping toegankelijk. Dit is nu een open ruimte met toegang tot de tweede badkamer, welke is voorzien van ligbad, toilet en wastafel.
 
Algemeen: 
- Oplevering in onderling overleg.
- Vijf volwaardige slaapkamer.
- Woonoppervlakte circa 181 m2.
- Heerlijke tuin op het zuiden.
- Vrije achterom.
- Daken zijn geïsoleerd, evenals de wanden.
- Door de afsluiting van de Zuidhavenpoort is de Sint Domusstraat een fijne woonstraat geworden.
- Binnen één minuut op het Havenplein.
- Garage voorzien van zolder. Afmetingen van de garage intern; 5.57 x 3.0 mtr.

Zierikzee:
Zierikzee is een monumentenstad met een bruisende binnenstad. Het voorzieningenniveau is goed, alle voorzieningen zijn op loopafstand of per fiets te bereiken. Op loopafstand is de sfeervolle haven met diverse restaurantjes, winkels en gezellige drukte gelegen. Met name in de zomer zijn de terrassen gevuld en is het gezellig druk in de binnenstad van Zierikzee. Ook qua sportvoorzieningen heeft Zierikzee genoeg te bieden met onder andere een multifunctioneel sportcentrum, een atletiekbaan en diverse sportverenigingen aan de Korte Blokweg.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht onder voorbehoud
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuishoekwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1875
Statusverkocht onder voorbehoud
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte181 m²
Perceeloppervlakte221 m²
Inhoud645 m³
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house
house

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Havenplein 5
4301 JD ZIERIKZEE
T (0111)-451500
zierikzee@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?