Kraanplein 16 Zierikzee

€ 479.000,- k.k.

Algemeen

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen wij u dit fraaie Rijksmonument aan het Kraanplein in Zierikzee aanbieden. Aan de voorzijde geniet u hier van het zicht op de Oude Haven en ook het Havenplein met diverse restaurants en winkels is op enkele tientallen meters gelegen. Met recht kunnen we hier spreken over één van de mooiste woonlocaties van Zierikzee. Het object beschikt over één van de mooiste gevels van heel Zierikzee en achter deze fraaie gevel gaat een schat aan ruimte en potentie schuil.

Deze woning is gelegen op een perceel van ca. 290 m2 eigen grond en beschikt over een vrije achterom. De tuin is gesitueerd op het zuiden en is maar liefst ca. 27 meter diep. Aan de voorzijde is geen directe bebouwing aanwezig zodat u op deze plek in de binnenstad toch een hoge mate van privacy ervaart.

Dit Rijksmonument beschikt over de bestemming ‘gemengd’ waardoor het voor diverse doeleinden te gebruiken is waaronder: wonen, kantoor, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen en lichte bedrijfsactiviteiten. Ook is een combinatie van wonen met een klein bedrijfje of kantoorruimte mogelijk.

Het geheel verkeert in een matige staat van onderhoud, maar dient grondig gerenoveerd te worden om aan de huidige normen te voldoen. Wel zijn de authentieke details zoals bijvoorbeeld de marmeren vloer in de hal, het ornamentenplafond en de schouw in de woonkamer behouden gebleven en in goede staat. Dit in combinatie met het split-levelkarakter van de woning maakt het tot een sfeervol geheel waar veel potentie in zit. Meer info over de bouwkundige staat kunt opvragen zijn onze makelaar Erik

Met een totale gebruiksoppervlakte van ca. 230 m2 en een inhoud van ca. 1140 m3 is er ruimte genoeg voor al uw ideeën. Ziet u net als ons de potentie van dit fraaie Rijksmonument met zicht op de Oude Haven? Bel dan ons kantoor en één van onze makelaars leidt u graag rond!

Algemeen;
- Rijksmonument uit ca. 1800
- Perceel van ca. 290 m2 eigen grond
- Woonoppervlakte ca. 230 m2, inhoud ca. 1140 m3
- Veel authentieke details
- Riante kelderruimte
- Momenteel drie slaapkamers, creëren van (veel) meer kamers mogelijk
- Veel mogelijkheden door de bestemming ‘gemengd’
- Achtertuin met een diepte van ca. 27 meter op het zuiden inclusief achterom
- Ideale woonlocatie nabij diverse restaurants en winkels
- Geheel dient gerenoveerd te worden om aan huidige eisen te voldoen
- Oplevering in onderling overleg

Indeling begane grond:
Binnenkomst in een ruime hal met marmeren vloer en links toegang tot de woonkamer aan de voorzijde. Deze is ca. 5,2 x 3,8 meter en voorzien van een sfeervol ornamentenplafond en schouw. Voorts de trapopgang naar de etage. Vervolgens een gang naar achtereenvolgens de riante kelderruimte, een toilet en een bergkast. Aan de achterzijde bevindt zich de woonkeuken met afmetingen van ca. 6 x 6 meter.

Indeling eerste etage:
Bij aankomst op de etage vindt u rechtdoor de grootste slaapkamer van ca. 5,6 x 4 meter. Deze slaapkamer is voorzien van wastafel, kastenwand en biedt toegang tot een aparte ruimte met de witgoedaansluitingen. Aangrenzend aan deze slaapkamer bevindt zich de badkamer van ca. 4,1 x 1,8 meter voorzien van aparte douche, toilet en ligbad. Voorts de deur naar een iets hoger gelegen kamer c.q. tussenetage van 4,1 x 3 meter. Aan de voorzijde zijn nog twee slaapkamers van respectievelijk ca. 15 m2 en 18 m2 waarvan de grootste is voorzien van een wastafelmeubel.

Indeling tweede etage:
Tot slot is er helemaal boven nog een riante zolderetage aanwezig van maar liefst ca. 16 x 4,1 meter (gemeten vanaf 1,50m hoogte) met de spanten van de kapconstructie in het zicht. Hier is tevens de Cv-opstelling gevestigd (huurketel). Hier kunnen naar smaak nog zeker vier grote kamers gecreëerd worden.

Zierikzee:
Zierikzee kan qua voorzieningen gezien worden als het middelpunt van Schouwen-Duiveland. In Zierikzee zijn diverse horecabedrijven, winkels en sportvoorzieningen gevestigd. Vanuit de Randstad, Antwerpen of West-Brabant is deze monumentenstad zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Op korte afstand liggen onder andere het prachtige krekengebied in Ouwerkerk en de Oosterschelde met zijn vele strandjes. Daarnaast, op krap 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 479.000, - k.k.
Statusonder bod
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1800
Statusonder bod
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte230 m²
Perceeloppervlakte290 m²
Inhoud1140 m³
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house

360°view

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Havenplein 5
4301 JD ZIERIKZEE
T (0111)-451500
zierikzee@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?