Schuitvlotstraat 16 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Het betreft hier een zeer bijzonder monumentenpand genaamd "De Gouden Toelast" en is gelegen op een fijne plek in het centrum van de stad nabij de Oostkerk, de Dam, het Bolwerk en het levendige centrum van de binnenstad met haar rijke winkelbestand, vele restaurants en cafés. Ook de uitvalswegen van de stad zijn op korte afstand. Een bijzonder aspect van deze woning is de klokgevel waarvan er maar enkele in Middelburg zijn. De oorsprong gaat ver terug en waarschijnlijk tot ergens in de 17e eeuw maar in de jaren zeventig is het pand vakkundig gerestaureerd maar wel met behoud van diverse authentieke details zoals balkenplafonds en een fraaie kapconstructie.

Een leuk detail is de naam die waarschijnlijk zijn oorsprong heeft uit de VOC tijd toen er een levendige import van wijn uit Frankrijk was. Toelast betekende in die tijd namelijk "Groot wijnvat". Door de wijnhandel ontstond er een eerste bloeiperiode in Middelburg. Rond die tijd werd bijna 75% van alle wijn die in Nederland werd geïmporteerd via Middelburg verhandeld.

Indeling:
Entree: hal met garderobe en meterkast, ruime woonkamer van ca. 23 m² en voorzien van een authentieke tegelvloer. De woonkamer heeft veel sfeer door de enorme hoogte, het fraaie balkenplafond, de prachtige trap naar de eerste verdieping en de lichtinval. Onder de trap bevindt zich nog een ruime voorraadkast. De dichte keuken dateert uit 2011 en is voorzien van 4 pits gaskomfoor, afzuiging, koelkast, oven en vaatwasser. Vanuit de keuken bereikt u de stadstuin/achterplaats met berging.

1e verdieping:
Overloop, ruime kamer met schuifpui en een Frans balkon. Dit is een heerlijk lichte ruimte welke uitstekend kan dienen als werkkamer, studeerkamer of slaapkamer. In de kamer is nog een fraaie hoekkast.

2e verdieping:
Overloop, riante slaapkamer van ca. 13 m² en voorzien van een fraai balkenplafond, nette badkamer welke is voorzien van een douche, toilet en wastafel met meubel.

3e verdieping:
Overloop met opstelling cv-ketel, wastafel en wasmachineaansluiting, riante zolderkamer van ca. 15 m² met fraaie spant constructie en veel lichtinval mede door het dakraam. Deze ruimte is voor vele doeleinde geschikt zoals slaapkamer, werkkamer, logeerkamer of studeerkamer.

Algemeen:
- deels voorzien van voorzetramen,
- combi-ketel uit 2019,
- dak van binnenuit geïsoleerd,
- nieuwe badkamer,
- fijne achterplaats.

Is uw interesse gewekt? Wij verzorgen graag een rondleiding door dit bijzondere monument in het hartje van de stad. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1755
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte95 m²
Perceeloppervlakte46 m²
Inhoud260 m³
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers2
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingaan rustige weg en in centrum
Tuinplaats
Bergruimte
Schuur/bergingaangebouwd steen

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Park Veldzigt 2
4336 DX MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?