Korte Groendal 24 Zierikzee

Algemeen

Omschrijving

Wij zijn verheugd u namens onze opdrachtgever dit Rijksmonument aan het Korte Groendal in Zierikzee aan te mogen bieden. Het betreft een woonhuis met fraaie trapgevel uit omstreeks 1700 welke zeer goed onderhouden en kwalitatief goed verbouwd is. Hierbij is o.a. de gehele woning vakkundig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, maar zijn de karakteristieke details behouden gebleven. Daarnaast is er nog een fijne tuin op het Westen inclusief berging en achterom. De locatie nabij het Havenplein waar diverse terrasjes en winkels zijn gevestigd is zeer goed te noemen. Kortom, deze woning heeft het allemaal.

Deze woning is zoals gezegd kwalitatief goed verbouwd door de vorige eigenaar welke een deskundig aannemer is. Deze verbouwing heeft plaatsgevonden in de periode 2000 – 2003 waarbij o.a. de tussenetage is gecreëerd en de begane grond gedeeltelijk voorzien is van vloerverwarming. Bij de verbouwing is de woning ook voorzien van dak- en muurisolatie. Om een voorbeeld te geven van de wijze waarop gebouwd is: de muren zijn niet (zoals vaak gebeurd) voorzien van voorzetwanden met isolatie, maar er zijn binnenmuren gemetseld zodat er een spouwmuur is ontstaan.

Deze zogenaamde split level woning is gelukkig wel verbouwd met behoud van de authentieke details en sfeer. De woonkamer heeft een afmeting van maar liefst ca. 55 m2 en bestaat uit twee gedeeltes; het hoger gelegen gedeelte met fraaie houten afwerkvloer, schouw en zeer hoog plafond én het lagergelegen (eet-)gedeelte voorzien van leistenen tegelvloer met vloerverwarming en een schuifpui naar de achtertuin. Verder zijn er drie ruime slaapkamers en een nette badkamer aanwezig op de tussen- en bovenetage. De balkenplafonds en spanten in de woonkamer en op de slaapkamers geven deze woning veel sfeer.

Ook de laatste jaren is deze woning zeer goed onderhouden en deels verbeterd; zo zijn er veertien zonnepanelen geplaatst (ca. 2900 kW), zijn beide groepenkasten vernieuwd, is er grotendeels dubbelglas geplaatst en is de Cv-ketel recentelijk vervangen. Zonder noemenswaardige aanpassingen is dit Rijksmonument direct te betrekken. Wij durven te stellen dat dit Rijksmonument qua bouwkundige staat en onderhoud één van de beste van de Zierikzeese binnenstad is.

De totale woonoppervlakte bedraagt ca. 125 m2 en de inhoud ca. 450 m3. Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen;
- Rijksmonument uit omstreeks 1700
- Perceel van 186 m2 eigen grond
- Tuin op het westen inclusief riante berging en achterom
- Veel authentieke details
- Uitstekende bouwkundige staat en afwerkingsniveau
- Drie ruime slaapkamers
- Woonoppervlakte ca. 125 m2, inhoud ca. 450 m3
- Lage energiekosten door dak-, muur-, vloer- en glasisolatie en 14 zonnepanelen (ca. 2900 kW)
- Riante vertrekken
- Optioneel is een parkeerplaats in de parkeergarage Noordhavenpoort tegen meerprijs aan te kopen
- Oplevering in onderling overleg

Indeling begane grond: voorportaal met meterkast en deur met glas in lood ramen naar de woonkamer. Deze bestaat zoals eerder gezegd uit een hoger gelegen gedeelte waar u een zit aan de voorzijde bij het raam en rondom de schouw kunt creëren. Voorts de wenteltrap naar de tussenverdieping en rechtdoor een trapje naar het lagergelegen woongedeelte. Dit gedeelte is evenals de aangrenzende keuken voorzien van een fraaie leistenen vloer met vloerverwarming. De keuken is voorzien van o.a. 6-pits Boretti gasfornuis met oven, vaatwasser en afzuigkap. Aan de achterzijde is nog een bijkeuken aanwezig met witgoedaansluitingen en een apart toilet.

Indeling tussenetage: overloop met aan de rechterzijde de nette badkamer v.v. wastafel, ligbad, aparte douche en toilet en voorts een riante slaapkamer voorzien van balkenplafond en ruime inbouwkast over de gehele lengte van de kamer.

Indeling bovenetage: overloop met kast met Cv-opstelling, inbouwkast en de omvormer van de zonnepanelen. De slaapkamer aan de achterzijde is met een klein trapje te bereiken en is v.v. bergruimte achter het knieschot en de sfeervolle spanten in het zicht. De slaapkamer aan de voorzijde heeft dit ook en heeft tevens een klein keukenblokje met wastafel. Beide kamers zijn goed van formaat en bieden voldoende plaats aan een tweepersoonsbed.

Zierikzee;
Zierikzee kan qua voorzieningen gezien worden als het middelpunt van Schouwen-Duiveland. In Zierikzee zijn diverse horecabedrijven, winkels en sportvoorzieningen gevestigd. Vanuit de Randstad, Antwerpen of West-Brabant is deze monumentenstad zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Op korte afstand liggen onder andere het prachtige krekengebied in Ouwerkerk en de Oosterschelde met zijn vele strandjes. Daarnaast, op krap 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht onder voorbehoud
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1700
Statusverkocht onder voorbehoud
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte125 m²
Perceeloppervlakte186 m²
Inhoud450 m³
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Havenplein 5
4301 JD ZIERIKZEE
T (0111)-451500
zierikzee@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?