Ring 12 Dreischor

Algemeen

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen wij u dit sfeervolle Rijksmonument uit omstreeks 1800 aan de Ring in Dreischor aanbieden. Het betreft een dubbel pand met één en al sfeer, zoals balkenplafonds, spanten in het zicht en karakteristieke raamkozijnen. Het geheel is gelegen op een ruime kavel van maar liefst 611 m2 eigen grond met een achtertuin van ruim 40(!) meter diep. In deze tuin geniet u van de natuur en uw privacy, maar zeker ook van het uitzicht op de karakteristieke kerktoren van Dreischor.

Het unieke van dit object is de diepe tuin welke op het westen gericht is. Als buitenmens kunt u hier uw hart ophalen. Direct achter het huis is een groot terras aanwezig waar u zowel een grote tafel als een loungehoek kwijt kunt. Er loopt een pad naar achter tot aan de poort, welke toegang biedt tot het achtergelegen parkeerterrein. Verder is er nog een nette vrijstaande schuur aanwezig van ca. 6 x 3 meter voorzien van elektra, water aan de buitenzijde en een vliering.

Dit dubbeldakige pand kan grofweg opgesplitst worden in twee gedeeltes, welke in het midden worden gescheiden door een lange hal; in de linkerhelft bevindt zich achtereenvolgens een eetkamer en een smalle doorgang naar de keuken. Aan de rechterzijde is er een voor- en achterkamer aanwezig, zodat u verschillende zit- en eethoeken kunt creëren. Beide delen hebben een trapopgang naar de etage waar zich in het linkergedeelte een slaapkamer en een eenvoudige badkamer bevinden. Rechts bevindt zich aan weerszijden een slaapkamer.

Deze woning is door de jaren heen netjes onderhouden; zo is een groot deel van de kozijnen en het glas vernieuwd, is in 2008 de elektrische installatie gedeeltelijk vernieuwd (meterkast en extra groepen) en is het schilderwerk netjes bijgehouden.

De woonoppervlakte bedraagt ca. 120 m2 en de inhoud ca. 430 m3. Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen;
- Rijksmonument uit omstreeks 1800.
- Mooi perceel van 611 m2 eigen grond.
- Achtertuin op het westen van ca. 42 x 15 meter.
- Unieke ligging aan de karakteristieke Ring van Dreischor.
- Klassieke indeling met aparte voor- en achterkamer en eetkamer.
- Veel glas en kozijnen vernieuwd.
- Woonoppervlakte ca. 120 m2 , inhoud ca. 430 m3.
- Nette schuur ca. 6 x 3 meter.
- Drie slaapkamers.
- Oplevering in onderling overleg.

Indeling begane grond: binnenkomst in de hal met links achtereenvolgens de eetkamer met trapkast en een deur naar de keuken aan de achterzijde. De keuken is voorzien van een Boretti gasfornuis met oven en Fry top en Miele vaatwasser en koel-vriescombinatie. Bij binnenkomst direct rechts de meterkast en vervolgens de deur naar de woonkamer welke bestaat uit een voor- en achterkamer. In de voorkamer is een sfeervolle speksteen houtkachel aanwezig. De achterkamer biedt toegang tot de tuin middels openslaande deuren. Verder bevindt zich hier de trapopgang naar de etage. In de hal aan het einde rechts is een badkamer toegankelijk waar een toilet, wastafel en douche zijn gevestigd. Rechtdoor bevindt zich nog een achterdeur naar het andere terras aan de achterzijde.

Indeling etage: sfeervolle etage met de houten spanten in het zicht. Vanaf de overloop heeft u toegang tot de slaapkamers aan weerszijden van de woning. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een sluis welke leidt naar een eenvoudige badkamer voorzien van toilet, wastafel en bad. Van hieruit is de tweede overloop toegankelijk waar de witgoed- en cv-opstelling zijn gevestigd. Aangrenzend bevindt zich de derde slaapkamer.

Dreischor:
Dreischor is een geliefd dorp en heeft een beschermde dorpsring met vele monumenten. Het dorp heeft bijna 1.000 inwoners en beschikt over een basisschool en het landbouwmuseum “Goemanszorg”. Voor de voorzieningen concentreren de meeste inwoners zich op het naburige Nieuwerkerk (3 km) of Zierikzee (6 km). Opvallend is de sfeer in het dorp; gemoedelijk en rustig. Het kent dan ook een hoge mate van samenhorigheid. Feesten als Koningsdag en de regionaal bekende Vlasdag worden altijd druk bezocht. De afstand tot het Randstedelijk gebied is circa 45 minuten autorijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel inwoners werken in het Randstedelijk gebied en wonen in het rustige Zeeuwse dorp Dreischor.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1800
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte120 m²
Perceeloppervlakte611 m²
Inhoud430 m³
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand hout

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Havenplein 5
4301 JD ZIERIKZEE
T (0111)-451500
zierikzee@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?