Rouaansekaai 13 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Op prachtige locatie aan de historische binnenhaven van Middelburg gelegen riant woonhuis dat uitstekend geschikt is voor een combinatie van wonen en werken! Achter de woning ligt een fijne ommuurde stadstuin met fraai uitzicht op de Lange Jan van Middelburg. Aan de voorzijde heeft men een vrij zicht over de binnenhaven van Middelburg en de Rouaansekaai.

De Rouaansekaai is vernoemd naar de Franse stad Rouen en hier woonden vroeger de notabelen van Middelburg. Hedendaags is dit een schilderachtige plek met een jachthaven, oude pakhuizen en klassieke huizen die hun oorsprong vinden in het rijke handelsverleden van Middelburg. De Rouaansekaai telt maar liefst 26 rijksmonumenten. Eén daarvan is het rijksmonument 's Hertogenbosch. Het pand heeft vele sfeervolle details van weleer zoals balkenplafonds, mooie beschilderingen, een sporenkap en op diverse plekken houtsnijwerk.

Indeling:
Via de statige voordeur komt men in de riante hal met marmeren vloer. In deze hal bevindt zich de karakteristieke houten spiltrap welke tot de bovenste woonlaag doorloopt en de trap naar het souterrain alwaar zich het toilet, de keuken en de kelder bevindt. Via de hal is de voorkamer te bereiken die in open verbinding staat met de hoger gelegen achterkamer. In de achterkamer bevindt zich nog een authentieke schouw en deze kamer is ook door een aparte deur vanuit de hal te bereiken. Zowel de voor- als achterkamer hebben een fraaie (brede) houten vloer en originele balkenplafonds.

Souterrain:
Via een kleine trap komt men in de gang van het souterrain en vanaf hier is het toilet en de keuken te bereiken. Het toilet is luxe afgewerkt en mooi in ouderwetse stijl gehouden. De eetkeuken is recent vernieuwd en voorzien van een luxe keuken met diverse inbouwapparatuur en welke geheel is stijl van het pand is gehouden. Verder zijn er in de keuken nog diverse authentieke details bewaard zoals een balkenplafond, vaste kasten en een hardstenen gootsteen. Via de keuken is de besloten achtertuin te bereiken en heeft men toegang tot de voorgelegen kelder met stahoogte. Via een luik aan de voorzijde is ook nog de Rouaansekaai te bereiken.

1e verdieping:
Via de spiltrap komt men op de overloop en vanaf hier heeft men toegang tot de ruime slaapkamer aan de achterzijde met balkenplafond en fraai uitzicht over het historische hart van Middelburg, de ruime badkamer welke is voorzien van een douche, ligbad, dubbele wastafel en vaste kasten, slaapkamer aan de voorzijde met vaste kasten en uitzicht over de jachthaven. Ook deze kamer heeft een authentiek balkenplafond en is vrij eenvoudig te verbouwen tot 2 slaapkamers. De kamer aan de voorzijde is thans in gebruik als werkkamer en met zo'n fantastisch uitzicht moet dit elke dag weer voor gezonde inspiratie zorgen!

2e verdieping:
Via de spiltrap komt men op de riante overloop met diverse kasten en kijk je direct op de zo karakteristieke sporenkap. De overloop is thans in gebruik als werkruimte. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met eigen badkamer. In de badkamer is de wasmachine-aansluiting en een douche, wastafel en toilet.

3e verdieping:
Twee ruime bergzolders waarvan één aan de voorzijde (middels losse trap te bereiken) en één aan de achterzijde welke met een vaste trap te bereiken is.

Het bestemmingsplan biedt ruimte aan diverse gebruiksmogelijkheden waaronder bewoning met kantoorruimte, detailhandel of atelier.

Is uw interesse gewekt? Wij verzorgen graag een rondleiding door dit bijzondere monument in het hartje van de stad. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisgrachtenpand
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1650
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte225 m²
Perceeloppervlakte180 m²
Inhoud1000 m³
Inpandigeruimte35 m²
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingaan water en in centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/berginginpandig
Inpandigeruimte35 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house
house
house

360°view

Video

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?