's-Heerenhoeksedijk 5 's-Heerenhoek

Algemeen

Omschrijving

Wonen op een prachtige locatie in de polder, in een monumentale woning en met plek voor het houden van paarden? Aan de ’s-Heerenhoeksedijk 5 te ’s-Heerenhoek is dit alles en meer mogelijk! Aan het perceel van circa 8.487 m2, met de mogelijkheid voor een grote schuur met aangrenzend terrein, kunnen meerdere invullingen gegeven worden.

De woning is geheel in stijl en complementerend aan de status van het rijksmonument gerenoveerd. Daarmee is de eer en sfeer van de woning intact gebleven en is het geheel zo goed als instapklaar. De prachtige boerderij uit circa 1800 beschikt over een ruime woonkamer, keuken, bijkeuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Daarnaast zijn op de verdieping een viertal slaapkamers en de tweede badkamer gelegen.

Naast de vrijstaande woning staat er verder op het perceel nog een schuur. De schuur dient als restauratieproject gezien te worden. In overleg met de gemeente Borsele kunnen hier meerdere invullingen aan gegeven worden.

“Het rijksmonument”
Wanneer u over de ’s-Heerenhoeksedijk rijdt zal u tussen het groen aan de voorzijde deze statige boerderijwoning al wel eens zijn opgevallen. Sinds 2015 heeft het huis een enorme transformatie ondergaan tot deze schitterde klassieke woning. Deze duurzame renovatie heeft ervoor gezorgd dat het is geworden tot een comfortabele goed geïsoleerde woning met veel ruimte.

De officiële entree ligt midden in de voorzijde van de woning. Zoals in Zeeland veel voorkomt wordt de achterdeur echter vaker gebruikt. Vanaf de voordeur loopt er een lange gang tot de achterdeur. Links voorin is als eerste de woonkamer te bereiken, met voorin de zithoek rond de gashaard en achterin het eetgedeelte. Dit is verhoogd omdat hieronder de oude kelder ligt, die verderop in de gang uitkomt.

Rechts voorin ligt de eerste slaapkamer. De ruime ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer, met wastafel en inloopdouche. Hierachter volgt de keuken, welke in een L-vorm is opgesteld en achterin toegang geeft tot de bijkeuken. De keuken is voorzien van de benodigde apparatuur, waaronder de gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en oven.

De bijkeuken bevindt zich in het zijgebouw. Hier hangt de Cv-ketel (2017) en is er plaats voor de witgoedapparatuur. Het originele plan was om de bijkeuken op te splitsen en in het achterste gedeelte een kantoor te maken.

Aan het einde van de gang is de trapopgang naar de eerste verdieping terug te vinden, met hiernaast het toilet. De overloop op de eerste verdieping geeft direct goed de sfeer van de verdieping weer met een open vide naar de zolder.

Vanaf de overloop zijn aan allebei de zijden twee slaapkamers te bereiken, wat het totaal op vijf royale kamers brengt. Hiertussen ligt de badkamer. Deze fraai betegelde ruimte heeft een inloopdouche, dubbele wastafel, tweede toilet en een bad. Over de gehele verdieping zijn de oude balken in ere hersteld, wat elke ruimte veel sfeer mee geeft. Boven de eerste verdieping loopt een ruime bergzolder.
De renovatie van de oude boerderij is met hoogwaardige materialen en met oog voor detail uitgevoerd. Dit om onder andere zoveel mogelijk oude details te bewaren en de nieuwe materialen hier zo goed mogelijk op aan te laten sluiten, zonder er comfort voor te moeten inleveren.

Om een aantal van de werkzaamheden op te noemen, de woning is onder andere volledig voorzien van nieuw houten kozijnwerk met HR+ glas. Het dak is na geïsoleerd vanaf de buitenzijde, er is een betonvloer gestort met hieronder isolatie en alle wanden zijn eveneens geïsoleerd. Daarnaast is over de gehele begane grond en de eerste verdieping vloerverwarming gelegd.

“De schuur”
Haaks om de woning volgt de schuur. Dit is eveneens onderdeel van het oorspronkelijke rijksmonument. Oorspronkelijk had de schuur een rieten kap met wolfseind. Op zowel de schuur als de woning rust een instandhoudingsplicht. Daarmee is het de bedoeling om de schuur in ere te herstellen en hier een invulling aan te geven in overleg met de gemeente Borsele.

Percelen
De woning en schuur staan op een tweetal percelen van samen 5.487 m2 grond. Deze zijn tussen het groen door via de oprit te bereiken. De woning is omgeven door groen, met aan weerszijden twee groenstroken met bomen. Achter de woning is er voldoende ruimte om te parkeren op het terrein voor de schuur.

Rondom deze twee percelen ligt in een L-vorm een derde perceel van circa 3.000m2, met hierop de stal, rijbak en achterin het weiland. Dit gedeelte behoort bij het totale perceel, echter moet het nog ingemeten en gesplitst worden.

Bestemming
Op het overgrote gedeelte van de grond rust vanouds de bestemming “agrarisch”. Op dit gedeelte, onder andere de schuur, zijn een aantal nevenfuncties van toepassing. In overleg met de gemeente Borsele kan er een andere invulling gegeven worden aan de schuur en het omliggende terrein.

Het geheel is hiermee voor verschillende doeleinden te gebruiken. U kunt hier heerlijk wonen op een prachtig perceel met uitzicht op de polder. Daarnaast biedt de schuur meerdere mogelijkheden. Bent u benieuwd naar deze mogelijkheden? Neem dan contact op met ons kantoor via 0113-251000.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 750.000, - k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1800
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte232 m²
Perceeloppervlakte8487 m²
Inhoud960 m³
Inpandigeruimte50 m²
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingvrij uitzicht
Tuintuin rondom
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand steen
Inpandigeruimte50 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house

Video

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Oostwal 2 c
4461 JT GOES
T (0113)-251000
goes@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?