Veerseweg 54 VEERE

Algemeen

Omschrijving

Dit uitzonderlijk goed onderhouden monument is gelegen in buurt Zanddijk in het pittoreske Veere en waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 11e/12e eeuw. De afgelopen jaren is het pand met oog voor detail volledig gerestaureerd maar absoluut met behoud van de aanwezige historie. Hierdoor is het een uitzonderlijk bijzonder object geworden waarvan u alleen een goede indruk kunt krijgen door het te bezichtigen. De huidige eigenaren hebben tevens een gastenverblijf/vakantiewoning (www.vakantiewoningveere.com) gerealiseerd die thans een bruto opbrengst van ca. €15.300,- per jaar genereert (op basis van ca. 25 weken bezetting).

Globale indeling:
Via de entree komt men in de hal en hier bevindt zich het toilet. De zeer fraaie en handgemaakte woonkeuken in hoekopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een koelkast, inductie kookplaat, afzuigkap met plasma filter, oven, hotfill en vaatwasser. De open woonkeuken is direct verbonden met de fantastische en riante woonkamer (voormalige schuur) en hier kijk je direct op de fraaie en in 2005 vernieuwde sporenkap. De woonkamer heeft onder meer vloerverwarming, een recent aangebrachte houtkachel en een riante vide die thans in gebruik is als werkruimte.
Op de begane grond bevindt zich ook de vakantiewoning en deze is zowel vanuit de woning als via een eigen voordeur te bereiken. De vakantiewoning is ook luxe afgewerkt en heeft een fraaie keuken, een ruime slaapkamer en eigen toilet en badkamer. De sfeer is van ongekende klasse en straalt echte historie uit mede vanwege de nog aanwezige oude (Delftsblauwe) tegeltjes. Op de verdieping zijn 3 riante slaapkamers en een nette badkamer welke is voorzien van een ligbad, douche, toilet en wastafel. Vanuit de ouderslaapkamer is nog een riante bergzolder te bereiken.

De tuin is recent ontworpen en aangelegd en past helemaal in de sfeer van het pand. Er zijn diverse borders, een vijver en achter in de tuin staat een riante overkapping welke voorzien is van elektra en een houtkachel. Hier kan men al vanaf de eerste lente zonnestralen heerlijk genieten van de rust en sfeer die het pand uitstraalt....een uniek plekje! Er is nog een aparte berging voor bijvoorbeeld de fietsen en naast de woning zijn nog parkeerplaatsen gecreëerd (op eigen terrein).

De ligging is ook fantastisch! Rustig wonen op een steenworp afstand van zowel het centrum van het pittoreske stadje Veere als het Veerse meer. De fraaie stad Middelburg met al haar voorzieningen is zeer centraal gelegen vanaf deze woning. Verder bevinden zich op korte afstand de uitvalswegen naar de A58 en de dammenroute naar Rotterdam (N57).

Algemeen:
- Sporenkap vernieuwd in 2005 en geïsoleerd,
- In 2005 zijn de gevels gezandstraald,
- In 2016 is de zijgevel geheel opnieuw gevoegd en zijn er ca. 650 bakstenen (moppen) vervangen,
- In 2016 is de woning geheel geschilderd door een monumenten schilder,
- In 2018 zijn de liggende delen nog bijgewerkt,
- In 2005 is de gehele elektrische installatie vernieuwd (19 groepen),
- Overal in de woning zijn aansluitingen voor internet,
- De overkapping in de tuin is in 2016 gebouwd,
- Het gastenverblijf/vakantiewoning is in 2016 verbouwd en toen voorzien van nieuwe keuken en badkamer,
- De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming,

Historie:
De historie van Santdijck gaat terug tot 1153. De parochie en het ambacht Zanddijk, zoals we het nu kennen, is zelfs ouder dan de stad Veere. Hier lag het voormalige kasteel Sandenburgh van de heren van Borssele. Diverse bouwonderdelen van het woonhuis komen uit deze periode. De naastgelegen oude Bosweg leidde naar het kasteel. In de eeuwen daarna is het huis aangepast aan de bouwnormen en architectonische vormgeving van die tijd.

Na het lezen van deze presentatie is waarschijnlijk uw interesse gewekt. Dit monument is echt een aanrader en daarom ook een bezichtiging meer dan waard mede gezien het afwerkingsniveau en het comfort die dit pand biedt. Kortom, maak een afspraak voor een bezichtiging en laat u verrassen! Wij verzorgen graag een rondleiding. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuiseindwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1542
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte250 m²
Perceeloppervlakte332 m²
Inhoud1200 m³
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Energie
Warm waterc.v.-ketel en elektrische boiler eigendom
Buitenruimte
Liggingin woonwijk
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingaangebouwd hout

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house
house
house

360°view

Video

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Park Veldzigt 2
4336 DX MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Park Veldzigt 2
4336 DX Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?