Markt 34 Veere

Algemeen

Omschrijving

Op een unieke locatie midden op de historische Markt in Veere gelegen rijksmonument "De Pellicaan". Dit half vrijstaande pand heeft een gepleisterde rechte gevel, een gootlijst op klosjes en een voordeuromlijsting met rozet bovenlicht. Aan weerszijden van de ingang bevinden zich twee ijzeren stoeppalen welke door krulijzers verbonden zijn met de gevel.

De ligging aan de Markt is fantastisch met op korte afstand de binnenhaven en het Veerse Meer. Achter de woning is een fijne diepe tuin met over de gehele breedte een flinke garage met zolder. Het totale perceel bedraagt 314 m² en de achterzijde grenst aan het Oranjeplein. Via de poort aan de zijkant van het pand is de tuin ook bereikbaar. Kortom....een uniek object op een bijzondere historische locatie!

Indeling:

Begane grond:
Via een kleine trap bereikt men de voordeur en komt men in de fraaie gang met garderobe en meterkast en welke toegang biedt aan de sfeervolle woonkamer met balkenplafond met moer- en kinderbalken, een authentieke vaste kast welke deels nog is voorzien van handgevormd glas, fraaie schouwpartij met houtsnijwerk, diverse beschilderingen en authentieke Delfts blauwe tegels. Via 2 openslaande deuren komt men in de achtergelegen (werk)kamer met zicht op de achtertuin. Aan het eind van de gang is het toilet waar zich tevens de wasmachine-aansluiting bevindt. Vanuit de werkkamer komt men in de achtergelegen aanbouw met de ruime keuken welke is voorzien van onder- en bovenkasten en diverse inbouwapparatuur. Achter de keuken is nog een fijne eetkamer maar deze is ook goed te gebruiken als bijkeuken. Zowel vanuit de keuken en bijkeuken is de achtertuin bereikbaar.

1e verdieping:
Overloop en 2 ruime slaapkamers die zich direct onder de fraai sporenkap bevinden en vanuit deze slaapkamers heeft men een fraai uitzicht over het Veerse Meer.

2e verdieping:
Overloop, badkamer voorzien van douche, toilet en dubbele wastafel, ruime slaapkamer met vaste kasten en toegang tot een bergruimte met opstelling cv-ketel. Ook hier is nog voldoende bergruimte achter de aanwezige knieschotten.

In de diepe, op het oosten gelegen, achtertuin staat een grote garage met toegang vanaf het Oranjeplein. Deze garage is over de gehele breedte van het perceel en biedt ruimte aan minimaal 1 auto en heeft ook nog een flinke bergzolder.

Algemeen:
- Uitsluitend permanente bewoning,
- Diverse authentieke details aanwezig,
- Diepe tuin met vrije achterom,
- Unieke locatie in het historische centrum van Veere,
- In 2017 buitenschilderwerk gedaan,
- Deels voorzien van voorzetramen,
- In 1978 is de woning compleet gerenoveerd,
- Garage/berging is gebouwd in 1983,
- Bewoners kunnen 1 gratis parkeervergunning krijgen.

De ligging is binnen de grenzen van het beschermd stadsgezicht van Veere, hetgeen betekent dat uitsluitend verbouwd/gebouwd mag worden, indien de cultuurhistorische en ruimtelijke waarden van het beschermde stadsgezicht niet worden aangetast en vooraf advies is ingewonnen bij de Walcherse Monumenten- en Welstandcommissie.

Is uw interesse gewekt? Wij verzorgen graag een rondleiding door dit bijzondere monument in het hartje van de stad. Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuishoekwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1629
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte150 m²
Perceeloppervlakte314 m²
Inhoud645 m³
Indeling
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel en elektrische boiler eigendom
Buitenruimte
Liggingaan rustige weg en in centrum
Tuinachtertuin

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house
house
house

360°view

Video

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?