Zonnebloemstraat 20 Goes

Algemeen

Omschrijving

Waar moeten we beginnen? Aan de Zonnebloemstraat 20 in de Bloemenbuurt te Goes staat deze prachtige twee-onder-een-kapwoning met zo veel details en een schitterende afwerking, dat wij niet weten waar we moeten beginnen met opnoemen. We doen toch een poging hieronder;

De woning heeft sinds 2017 een ware metamorfose ondergaan, zonder aan karakter in te leveren. De gehele woning is na die periode gerenoveerd en gemoderniseerd. Het begint bij het behoud van de originele details, op de begane grond onder andere de prachtige glas-in-lood ramen, de originele granieten vloer, de en suitedeuren met het geslepen glas en de geweldige mix van originele tegels en nieuwe tegeltjes.

De nieuwe materialen zijn met zorg uitgezocht en toegepast om de oude details te complementeren en een enorm stijlvol geheel te maken. Kijk naar de hexagon tegels in de badkamer en het toilet en de eikenhouten vloer in de woonkamer. Hiermee hebben we slechts een gedeelte van alle gave en originele details benoemd. Om de woning in al zijn glorie te kunnen zien nodigen we u van harte uit om de woning te komen bezichtigen.

Laten we een rondje doen;

De entree ligt aan de voorzijde, welke grotendeels origineel is gebleven met het glas in lood en de oude voordeur. Hierachter volgt de hal, waarin de originele granietenvloer in ere is hersteld. De hal geeft toegang tot de trapopgang, het toilet en achterin tot de woonkamer en keuken. Zowel in de hal als door de hele woning zijn de oude deuren gebruikt en staat al het houtwerk goed in de lak. Het toilet heeft een prachtige uitstraling gekregen door de speelse tegeltjes.

Links van de hal ligt de woonkamer en suite. Het voorste gedeelte heeft met de erker met glas in lood ramen een geweldige lichtinval. De twee gedeeltes worden gescheiden door de en suitedeuren met het prachtige geslepen glas. Door de uitbouw aan de achterzijde hoeft de achterkamer niet meer gebruikt te worden als eetgedeelte. Er zijn nu dus meerdere indelingen mogelijk met de achterkamer en de tuinkamer.

De tuinkamer is te bereiken vanuit de keuken en de achterkamer. Door de vier lichtstraten hebben zowel deze ruimte als de achterkamer veel lichtinval. De tuinkamer heeft een nette tegelvloer en geeft toegang tot de achtertuin en de bijkeuken. De woonkamer en tuinkamer zijn voorzien van een nieuwe betonvloer en voorzien van vloerverwarming.

Direct achter de hal volgt de keuken. De granietenvloer loopt door tot in de keuken. De keukenopstelling ligt aan weerszijden van de ruimte en is voorzien van gasfornuis met oven en afzuigkap verwerkt in de oude schouw. De bijkeuken geeft wat extra bergruimte. Hier hangt de Cv-ketel en is er plek voor de witgoedapparatuur.

De overloop op de eerste verdieping geeft toegang tot twee slaapkamers en de badkamer.
Zowel op de overloop als de eerste verdieping zijn de eikenhouten vloeren gelegd. Alle ruimtes zijn voorzien van de prachtige oude paneeldeuren. Aan de overloop grenst het toilet, waar vroeger de oude douche heeft gezeten. De granieten bak is bewaard gebleven en mooi geïntegreerd in het nieuwe ontwerp van het toilet. Er kan eventueel een kleine derde kamer of inloopkast gerealiseerd worden.

De badkamer is eveneens onder handen genomen en heeft een royale inloopdouche, vrijstaand bad en wastafel gekregen. De badkamer is werkelijk schitterend betegeld, met een uitstraling die goed bij de oude details van de woning past. De badkamer is voorzien van elektrische vloerverwarming.

Via de vaste trap is de zolder te bereiken. Deze is ook geheel afgewerkt, met de oude balken en spanten nog in het zicht. Mocht het gewenst zijn, dan kan hier een extra slaapkamer gerealiseerd worden. Voor nu is het een mooie open ruimte die mogelijkheden biedt.

Achter de woning ligt een tuin van circa vijftien meter diep. De tuin is fraai aangelegd met een mix van bestrating en groen. Direct achter de tuinkamer ligt het terras, gevolgd door een stuk gras en het schuurtje met veranda. Dit is in de zomer een heerlijke plek om van de rust en zon te genieten.

Naast het renoveren van de oude details, het vernieuwen van de rest is er ook gekeken naar isolatie. Er zijn voorzetwanden met glaswol geplaatst en onder de nieuwe betonvloer is tempex aangebracht. Daarnaast is de gehele woning van dubbel glas voorzien, op de glas in lood ramen na. Ook de Cv-ketel is in 2017 vervangen. Kortom is dit een woning met geweldige oude en nieuwe details, die de laatste twee jaar zorgvuldig is verbouwd en ingericht. Instapklaar is dus een understatement.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuis2-onder-1-kapwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1937
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte138 m²
Perceeloppervlakte196 m²
Inhoud486 m³
Indeling
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin woonwijk
Tuinachtertuin en voortuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand hout

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Oostwal 2 c
4461 JT GOES
T (0113)-251000
goes@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?