Rouaansekaai 39 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Pracht en praal aan de Rouaansekaai....

De Rouaansekaai vernoemd naar de Franse stad Rouen, aan deze kaai woonden vroeger de notabelen van Middelburg. Hedendaags is dit een schilderachtige plek met een jachthaven, oude pakhuizen en klassieke huizen die hun oorsprong vinden in het rijke handelsverleden van Middelburg. De Rouaansekaai telt maar liefst 26 rijksmonumenten. Eén daarvan is rijksmonument 'Den Kleynen Heekel'...

Een imposant herenhuis uit 1675
Dit herenhuis is ruim gesitueerd en ligt tegelijk middenin het centrum van Middelburg met een uitgebreid aanbod luxe winkels om de hoek, diverse horeca, delicatessenzaken en schitterende panden uit het rijke verleden rondom. Tijdens uw bezoek ziet u volop karakteristieke details die de diverse verbouwingen de afgelopen 300 jaar hebben overleefd. Ornamenten plafonds, kozijnen met een originele raamindeling, openslaande deuren en luiken met verfijnde detaillering, uitbundig versierde schouwen en vooral ongelofelijk veel ruimte.

Alles voelt hier ruim en licht
Het pand bestaat uit een voor- en achterhuis die met elkaar verbonden zijn met een lange gang. Dit huis is bijna 30 meter lang en ruim 5 meter breed. De ruime hal met marmeren vloer en prachtige trap zorgen voor een entree in stijl. De vier en half meter hoge plafonds benadrukken de ruimte. Indrukwekkende en sfeervolle woonkamer en een gezellig woonkeuken met een AGA fornuis. Buiten is hier altijd dichtbij, dankzij veel glas en openslaande deuren naar het balkon met schitterend tuinzicht. Nog meer ruimte is beschikbaar op de bovenliggende verdiepingen (en bergzolder) en in de enorme kelder onder het huis met een toegangsluik naar de openbare weg.

Een huis dat nog altijd de rust en ruimte van vroeger tijden ademt en uitstraalt. Dit is een plek om te genieten, te werken en vooral te leven. Met alle ruimte binnen, maar zeker ook buiten in de prachtige parkachtige tuin of de binnenplaats. Soms lijkt de tijd even stil te staan en dat is helemaal niet erg...

Bijzonderheden:
- Rijksmonument
- Bestemming: gemengde doeleinden 4
- Inspectierapport 2018 Monumentenwacht; op aanvraag beschikbaar
- Meetrapport; op aanvraag beschikbaar

Verkoper vertelt:
Een uniek oud pand en ook nog op een prima plek. Te voet zo in de stad en per auto snel de stad uit. Boten voor de deur en de trein om de hoek. En binnen.... Tja, een 'doorzonwoning'. Maar dan een bijzondere uitvoering. Veel licht en ruimte en af en toe een verrassing. Een voorrecht om hier te wonen!

'Den Kleynen Heekel':
Het huisnamen boek 'De wondere huisnaamwereld van Middelburg' vertel het volgende over de naam van dit unieke pand: De naam van het pand Rouaansche Kaai 39 luidt 'Den Kleynen Heekel'. De toepassing van het verkleinwoord roept vragen op; de naam 'De Groote Heekel' komt in het huisnamenbestand niet voor. Een hekel is een harkachtig gereedschap voor in de vlasteelt. Na het splijten van de bast, het rechten van de vezels en het verwijderen van ongerechtigheden werden de vezels geweekt in water. Een gezegde herinnert aan dit werktuig: 'Iemand over de hekel halen' ofwel 'Iemand flink onder handen nemen' of 'Kwaad spreken over iemand'. De hekel is het attribuut van de vlaskoper of de vlasboer. De gebruikelijke voorstelling toont een vlaskoper met in de hand een hekel op lange steel, heroïsch gepresenteerd als een staande speer (bron: Ed de Graaf, 2005).


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuisgeschakelde woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1675
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte356 m²
Perceeloppervlakte378 m²
Inhoud1702 m³
Inpandigeruimte54 m²
Buitenruimte18 m²
Indeling
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers5
Energie
Warm waterc.v.-ketel en elektrische boiler huur
Buitenruimte
Liggingaan water, in centrum, vrij uitzicht en aan vaarwater
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/berginginpandig
Inpandigeruimte54 m²

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

360°view

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?