Wijngaardstraat 23 Veere

Algemeen

Omschrijving

In het mooiste stadje van Nederland wacht dit monumentale woonhuis 'De Papaver' op nieuwe eigenaren die aan de rijke historie een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen!

De geschiedenis van het huis begint op 2 maart 1513 toen burgemeesters en schepenen een contract sloten met de kerkmeesters voor de bouw van een nieuwe school met ernaast een woning voor de schoolmeester. De school is al twee eeuwen geleden afgebroken. Alleen de schoolmeester woning staat er nog en sinds het midden van de vorige eeuw draagt hij de naam 'De Papaver'.

Dit rijksmonument staat op een kavel van 721 vierkante meter en beschikt over 2 slaapkamers (mogelijkheid tot 3), riante woonkamer, schitterende keuken en badkamer, extra werk-/eetkamer, bijkeuken en heel veel luxe! In dit huis is de afgelopen jaren werkelijk alles met veel smaak en oog voor detail vernieuwd, waardoor dit huis direct te betrekken is!

Wat een warm en huiselijk gevoel in de woonkamer met een sfeervolle houtkachel, balkenplafond, openslaande tuindeuren en een massieve visgraatvloer! De smaakvolle, handgemaakte keuken is uitgevoerd in landelijke stijl en beschikt over een AGA fornuis (elektrisch met extra slow cooking oven, warmhoudoven en warmhoudplaat), werkblad van Belgisch hardsteen met een gefijnde lijst en diverse Siemens inbouwapparatuur. De badkamer is 2018 totaal vernieuwd en uitgerust met schitterende details: inloopdouche met douchegoot en glazen wand, design radiator, retro (inbouw)toilet en badkamermeubel met ingebouwde wasbak. De slaapkamers liggen onder de constructie van de kap met de authentieke spanten in het zicht. De slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten en de vloeren zijn afgewerkt met houten (grenen) vloerdelen. 

Het huis heeft een groot, zeer zonnig terras afgeschermd door de oude kerkmuur, begroeid met rozen, en een karakteristieke stenen berging. De tuin ligt om het huis heen met een grote border en gazon. Vanuit het huis en de tuin is schitterend uitzicht op het torentje van het stadhuis, de grote kerk en vanuit de zolder op de molen.

Tip: momenteel is het perceel dus bebouwd met één woning, echter de Gemeente geeft medewerking aan het splitsen van het perceel in twee percelen en de vergunning om een tweede woning te bouwen.

Verkoper vertelt:
Wonen in ‘de Papaver’ is terug naar de 16e eeuw maar dan wel met alle gemakken en luxe van nu.

Toen wij dit plekje konden kopen waren we op slag verliefd. Wonen middenin het schilderachtige Veere onder de schaduw van een eeuwenoude kerk is een voorrecht. Niet voor niets is dit al eeuwenlang een van de meest geschilderde en later ook gefotografeerde plekjes in Veere.
Elk seizoen heeft zijn bekoringen in de prachtige, grote tuin die tijdens het jaarlijkse Veerse Open Tuinen weekend al heel wat bewonderaars heeft mogen ontvangen.

Een monument -als de Papaver- gebruik je en geef je door…

Met een klein beetje pijn in ons hart wellicht. Maar we hebben er vele mooie jaren gehad, er goed voor gezorgd en we geven dat ook graag weer door. In het volste vertrouwen dat ‘de Papaver’ ook voor haar nieuwe bewoners een droomplekje zal worden!

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1513
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte137 m²
Perceeloppervlakte721 m²
Inhoud518 m³
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers2
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum en beschutte ligging
Tuinachtertuin en zijtuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

360°view

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?