Zuidweg 18 Zonnemaire

Algemeen

Omschrijving

Rustig gelegen woonhuis met Bed & Breakfast op het eiland Schouwen - Duiveland in de mooie provincie Zeeland. De authentieke en in goede staat verkerende voormalige boerderij beschikt over een ''voorhuis''; een ruim woonhuis met 4 slaapkamers en een schuur waar de B&B is gerealiseerd, bestaande uit:

- 7 tweepersoonskamers;
- 1 familiekamer;
- 1 eenpersoonskamer;
- 1 studio;
- 2 appartementen.

Samen goed voor 30 bedden en maar liefst 5.000 overnachtingen per jaar! Het pand is in 2008 en later gerenoveerd en verkeert in een goede staat van onderhoud. De gehele aanwezige B & B inventaris is in de koop inbegrepen. De sanitaire voorzieningen zijn overwegend van recente datum. De inventaris en de afwerking zijn verzorgd en keurig in orde. Het object grenst aan een kleinschalig vakantie park met ongeveer 30 vakantiewoningen.

Ligging:
De omgeving van het object wordt gekenmerkt door een rustige, centrale en landelijke ligging nabij de kern van Zonnemaire. Op geringe afstand van het strand. Het is voor bezoekers/toeristen goed toeven in deze omgeving; heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de prachtige bekende Zeeuwse stranden. Maar ook Zierikzee en Burgh-Haamstede, Renesse of Brouwershaven zijn prachtige plaatsen om te bezoeken. In de omgeving is veel te doen voor jong en oud. Wat te denken valt van alle sportieve activiteiten als mountainbiken op Westenschouwen, klimmen in het Klimbos, golfen in Bruinisse, sportvissen of duiken in de Oosterschelde?

De Bed & Breakfast scoort een hoge gastenreview met maar liefst een 9,2 op Zoover. Op aanvraag is er informatie over de gerealiseerde omzet beschikbaar.

Bereikbaarheid:
Het woonhuis/B&B is uitstekend gelegen nabij de kern van knusse dorpje Zonnemaire in de gemeente Schouwen Duiveland. De Zuidweg waaraan het object is gelegen heeft een directe verbinding met Brouwershaven en Noordgouwe. Er is een naastgelegen vakantiepark en verder zijn er woonhuizen en de landelijke omgeving.

De bereikbaarheid middels eigen vervoer is uitstekend te noemen. De N-57 verbind Schouwen-Duiveland en geeft een prima ontsluiting richting de Randstad of richting andere delen van Zeeland.

Het object heeft ruim voldoende parkeergelegenheid middels gebruik van mandelige parkeerplaatsen op het terrein.

Indeling:
De indeling van het woonhuis is beknopt samengevat als volgt.

Begane grond:
Entree met trapopgang naar de verdieping, gang met toegang tot de overige ruimtes, toilet ruimte, ontvangstkamer/bibliotheek, ruime lichte woonkamer met open keuken met diverse inbouwapparatuur waaronder fornuis met oven en 6-pitten, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, dubbele spoelbak en granieten blad. De keuken is in een landelijke eigentijdse stijl. Vanuit de lichte woonkamer met eetgedeelte is er volop zicht op de tuin en toegang tot het terras door middel van openslaande tuindeuren. Er is een wasruimte met opslagmogelijkheid aanwezig. Prachtige authentieke opkamer/kantoor met daaronder gesitueerde kelderruimte.

1e verdieping:
Ruime overloop, badkamer met toilet, bidet, dubbele wastafel en inloopdouche, er zijn vier ruime slaapkamers. Enkele historische balken van de kapconstructie geven het geheel een authentieke uitstraling.

Buitenterrein:
Tuinmeubilair en zonnige terrassen ten behoeve van de woning en alle pensionkamers / appartementen.

Bed & Breakfast:

Begane grond:

Ontvangstruimte, bibliotheek t.b.v. algemeen gebruik. Centrale gang met toegang tot de negen pensionkamers en de drie appartementen. Negen verzorgde en goed ingerichte pensionkamers allen voorzien van flatscreen, toilet, wastafel en douche. Een studio / appartement met afzonderlijke woon en slaapkamer, eenvoudige keuken en voorzien van badkamer met toilet, wastafel en douche. Twee appartementen met afzonderlijk zitgedeelte, keukeninrichting (ca. 2 jaar oud), ieder twee slaapkamers en voorzien van badkamer met toilet, wastafel en douche. De kamers en appartementen beschikken allen over een vrij toegankelijk terras met tuinmeubilair. Er is tevens nog een open zolderruimte waar mogelijkheden zijn om deze te verbouwen tot bijvoorbeeld aanverwante functie's als een speel of hobbyzolder, eet - of feest gelegenheid.

Bouwkundige aspecten:
- Het bouwjaar van het object is van oorsprong ca. 1841;
- De schuur is medio jaren-negentig is de schuur verbouwd voor het huidige gebruik;
- Diverse renovaties zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Boogert na 2008.
- Het pand verkeert in een goede conditie;
- De woning is traditioneel gebouwd in steensmuren (mestelbaksteen);
- De B & B is opgetrokken uit houten spanten en gordingen;
- De gevels van de B & B zijn in halfsteensverband afgedekt met gepotdekselde houten rabatdelen aan de buitenzijde;
- De vloeren zijn deels van hout en deels van beton;
- De beglazing en de kap zijn deels geïsoleerd;
- Het gehele object heeft een zadeldak bedekt met pannen en ter plaatse van de woning een wolfseind;
- Het kozijnwerk is deels grenen, deels hardhout bezet met glas.

Voorzieningen:
- Aansluitingen nutsvoorzieningen;
- CV installatie d.m.v diverse cv.ketels;
- Brandmeldinstallatie;
- Rookmelders;
- Vluchtroute aanduidingen;
- Schuimblussers en brandslanghaspel;
- Volledige inrichting en tuinmeubilair B & B;
- Houten tuinberging aanwezig;
- Inventarislijst beschikbaar.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Brouwershaven
Sectie : F
Nummer : 813
Groot : 20 are en 86 centiare

De oppervlaktes bedragen:
Woning b.g.g.: ca. 138 m2
Woning 1e verdieping: ca. 122 m2
B & B: ca. 350 m2 VVO

Bestemming:
Bestemmingsplan: “Kom Zonnemaire”

De voor 'Recreatie - Recreatiewoning' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-recreatie in gebouwen welke zijn bestemd of opgericht voor recreatief nachtverblijf door personen die hun hoofdverblijf elders hebben;
-verblijfsrecreatieve voorzieningen;
en tevens voor:
-ter plaatse van de aanduiding 'bedrijfswoning': één bedrijfswoning;
-speelvoorzieningen, wegen, parkeerruimte, groenvoorzieningen, waterlopen en andere voorzieningen ten dienste van de bestemming.

Regelgeving:
De bestemming van de B & B functie is vastgelegd in het bestemmingsplan. Er wordt voldaan aan richtlijnen op het gebied van de Voedsel- en warenautoriteit. Er is geen drank - en horecavergunning afgegeven, de mogelijkheid tot afgifte behoort wel tot de mogelijkheden.

Bodeminformatie:
Geen bijzonderheden

Vraagprijs:
€ 895.000,-- kosten koper

Bankgarantie/waarborgsom:
Koper dient een garantie ter grootte van 10% van de koopsom binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst bij de notaris te storten.

Zakelijke lasten:
Onroerende zaakbelasting: € 783,71 / jr.
Rioolheffing eigenaar: € 169,60 / jr.
Waterschapslasten: € 327,00 / jr.

Oplevering:
De oplevering is in overleg te bepalen.

Algemeen:
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van “Zuidweg 18” te Zonnemaire. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Gunning is nadrukkelijk voorbehouden aan de eigenaar.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemminghoreca
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1841
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Horeca610 m²

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?