Korte St. Janstraat 2a Zierikzee

Algemeen

Omschrijving

Wij bieden te koop aan dit karakteristieke herenhuis in het stadshart van Zierikzee. Dit rijksmonument is van 2007 tot en met 2010 grotendeels vakkundig verbouwd. Ten tijde van de verbouwing zijn vele authentieke onderdelen teruggebracht, zoals bijvoorbeeld de balkenplafonds op de begane grond en eerste verdieping en een fraaie sporenkap (met isolatie) op de tweede verdieping. Voorts is het object o.a. voorzien van een compleet nieuw elektracircuit en riolering. Met recht mag deze woning, op basis van de bouwkundige staat, één van de betere woningen in de Zierikzeese binnenstad genoemd worden.

Middels een eenvoudige ingreep door enkele wandjes te plaatsen heeft het geheel de mogelijkheid om vier ruime slaapkamer te creëren. Twee op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 139 m2!

De ligging in het stadshart is een pre met de bestemming Centrumvoorzieningen wat inhoudt dat het geheel vele mogelijkheden van gebruik heeft naast alleen wonen, al dan niet in combinatie met wonen. De begane grond heeft een diepte van meer dan 10 meter en is voorzien van een keuken in de aanbouw. Op de eerste verdieping is eveneens een keuken gesitueerd.

De totale inhoud van de woning bedraagt circa 580 m3. Het perceel is 99 m2 groot. De tuin annex binnenplaats is geheel omsloten door een tuinmuur en biedt dan ook veel privacy.
Graag nodigen wij serieuze kandidaat kopers uit voor een bezichtiging met een van onze makelaars. Laat u verrassen door de compleetheid en de aanwezige ruimte van dit rijksmonument.

Algemeen
- Oplevering in onderling overleg.
- Het woonoppervlak bedraagt circa 139 m2!!!
- De woning wordt verwarmd door middel van een cv-combiketel van het merk Remeha.
- Het geheel heeft de bestemming centrumdoeleinden.
- Aantal slaapkamers: twee, echter door de woonkamer en keuken naar de begane grond te verplaatsen zijn er op de eerste verdieping nog twee ruime slaapkamers te creëren. Totaal dus vier ruime slaapkamers mogelijk.
- Het object betreft een rijksmonument, de status als rijksmonument geeft aantrekkelijke fiscale voordelen op gebied van onderhoud.

Indeling
Begane grond; entree via hal met meterkast en trapopgang, woonkamer/winkelruimte. Deze ruimte is uiteraard ook goed te gebruiken als riante woonkamer, aansluitend de eerste keuken. Tot slot het toilet aan de achterzijde van de aanbouw.
De eerste verdieping; de tweede keuken. Deze keuken heeft een riante afmeting, badkamer voorzien van wastafel, douche en tweede toilet. Verder een ruime woonkamer met vaste kasten.
De tweede verdieping; is bereikbaar middels een vaste trap. Deze verdieping is momenteel één open ruimte en met wat wanden zijn er twee of drie slaapkamers te realiseren.

Zierikzee
Zierikzee is bekend vanwege haar monumentale binnenstad, waar deze woning ook is gelegen. Het voorzieningenniveau is goed, alle voorzieningen zijn op loopafstand of per fiets te bereiken. Op loopafstand is de sfeervolle haven met diverse restaurantjes en gezellige drukte gelegen. Ook qua sportvoorzieningen heeft Zierikzee genoeg te bieden met o.a. een multifunctioneel sportcentrum, een atletiekbaan en diverse sportverenigingen.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1850
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte139 m²
Perceeloppervlakte99 m²
Inhoud580 m³
Indeling
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Energie
Verwarmingc.v.-ketel
Warm waterc.v.-ketel
C.V.-ketelgas gestrookt combiketel Remeha HR uit 2009
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Zierikzee
Havenplein 5
4301 JD ZIERIKZEE
T (0111)-451500
zierikzee@sinke.nl

onze vestigingen:

Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
Bedrijfsmakelaars Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 62 00 62
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?