Langeviele 6 Ellewoutsdijk

Algemeen

Omschrijving

Op de Buitenplaats “Zorghvliet”, van de Ambachtsheerlijkheid Ellewoutsdijk, treft u een bijzonder fraai gelegen landhuis aan. In het rondom het landhuis gelegen schitterend aangelegde park bevinden zich een 8-vormige slinger vijver met fontein, een bos met wandelpaden, een koetshuis, fruit boomgaard, een theekoepel, druivenkas, grasvelden, een drietal schuren en een fraaie oprijlaan toegankelijk via een smeedijzeren hekwerk. Een buitenkans voor een eigenaar die houdt van het prachtige buitenleven zoals Zorghvliet dat te bieden heeft. Midden in de natuur, aan de rand van Ellewoutsdijk met de voorzieningen van Goes en Middelburg onder handbereik.

Het object kent diverse (uitbreidings)- mogelijkheden qua bewoning te combineren met kantoor of atelier aan huis, het realiseren van een bed-and-breakfast of het aanleggen van een tennisbaan, zwembad of paardenbak. Kortom; veel uiteenlopende mogelijkheden heeft dit landgoed u als mogelijke toekomstige bewoner te bieden.

Algemeen:

Het landgoed ligt op 31.045 m2 eigen grond aan de rand van de dorpskern van Ellewoutsdijk. Het gehele complex is een Rijksmonument, evenals de vele historische objecten op het terrein. Het landgoed is tevens gerangschikt onder de Natuurschoon Wet (NSW-status). Door deze NSW-status geniet u als eigenaar veel fiscale voordelen. Zo is bijvoorbeeld de aankoop vrijgesteld van overdrachtsbelasting, er zijn voordelen op het gebied van successie en onroerende zaakbelasting.

Door de opzet van het landgoed, rondom gelegen in het groen, ervaart u hier het buitenleven pur sang; er is kleinwild en er lopen prachtige pauwen in het park waar u onder andere ook oude linden, beukenbomen en kastanjebomen aantreft. Een groot aantal fraaie historische tuinbeelden en ornamenten van het vroegere landgoed is behouden. Wanneer u achter op het landgoed het bos uitkomt, is er nog een brede grasoever aan een vaart, met steiger, waar u vrij uitkijkt over het prachtige landschap van de Zak van Zuid-Beveland. Hier kunt u zeer ontspannen een stukje varen met sloep of kano, zo vanaf uw eigen steiger.

Historie:

Op het landgoed heeft ooit een middeleeuws kasteel gestaan en een jachtslot. Na een bombardement in WO II restte slechts de mogelijkheid tot nieuwbouw. Het huidige herenhuis is ontworpen in 1952 door architect A.M. de Rouville de Meux. Bij het ontwerp van dit herenhuis is rekening gehouden met de menselijke maatvoering: de woning is ruim maar heeft een overzichtelijk karakter. In de jaren '70 is de sfeervolle tuinkamer aangebouwd. Zorghvliet is één van de slechts 550 overgebleven buitenplaatsen in Nederland, waarvan nog slechts 320 in particulier eigendom. Het moet toch een bijzonder voorrecht zijn om op zo'n unieke plek te mogen wonen en leven!

Ligging en bereikbaarheid:

Zowel vanuit de Randstad als vanuit Antwerpen en Brussel is het landgoed makkelijk te bereiken via de uitstekende verbinding. Goes en Middelburg beschikken over een NS - station en er is een busverbinding. Ellewoutsdijk is een idyllisch en pittoresk dorp dat aan de Westerschelde is gelegen met circa 400 inwoners, een jachthaven, een fort en schitterende wandel gelegenheden over de historische middeleeuwse bloemendijken en prachtige fietspaden. Op relatief geringe afstand vindt u de steden Middelburg en Goes waar alle voorzieningen op het gebied van winkels, restaurants, bedrijvigheid, onderwijs, 18-holes golfbaan en schouwburg, het ADRZ Ziekenhuis en dergelijke voorzieningen aanwezig zijn.

Het huis:

Het landhuis is circa 865 m3 groot met een woon oppervlakte van circa 255 m2. De entree toegankelijk via het bordes bevindt zich aan de parkzijde. Via de gang, met toegang naar de (wijn-)kelder, komt u in de lobby met buitenterras. Vandaar kunt u naar de eetkamer en de zitkamer beide met open haard en vanuit de zitkamer toegang tot het terras. Aansluitend aan de zitkamer is er de sfeervolle tuinkamer met perfect zicht op de tuin. De keuken en bijkeuken bevinden zich aan de achterzijde. Op de eerste verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers, een kleed annex slaapkamer, twee badkamers, een aparte toilet ruimte en twee balkons. Via een, vanuit de kelder tot de 2e verdieping doorlopende trap met bordes komt u op de tweede verdieping. Hier bevinden zich nog eens twee kamers en een bergzolder.

Op het terrein bevinden zich een 3-tal schuren bestaande uit een grote hobbyschuur (ca. 59 m2) met 2 bergzolders en aangrenzend 2 kleinere schuren (resp. 18 m2 en 20 m2). De grote schuur is opgetrokken uit gepotdekselde houten delen met pannenkap en heeft een Zeeuws karakter. Deze schuur is uitstekend aan te passen tot paardenstal en grenst direct aan het grasland. De beide naastgelegen schuren dateren van ouder datum en zijn opgetrokken uit gemetselde muren met een pannendak.

Het koetshuis (58 m2) gelegen aan het einde van de oprijlaan is ruim van opzet en is opgetrokken uit gemetselde muren en een zadeldak constructie gedekt met keramische pannen. Via de dubbele houten mendeuren heeft u toegang tot deze ruimte. Tevens is er een volwaardige zolderverdieping.

Terrein:

Het omliggende terrein is te duiden in een viertal onderdelen; de siertuin voor en achter de woning met vijverpartij en gerenoveerd theehuis. Aan de zuidzijde van het perceel, rechts van de oprijlaan bevinden zich de schuren met aangrenzende weide. Vanaf de toegangspoort met het koetshuis bereikt u meteen de perenboomgaard. Daarnaast is er het bosgebied met monumentale brug en wandelpaden, schaduwrijk en beschut met prachtige doorkijkjes naar het huis. Het bos gaat over in een strook vrije grond gelegen aan de vaart met steiger en landelijk uitzicht. Aan de noordzijde van het perceel en behorende bij het landgoed bevindt zich het "Dokterswegje". Hier wordt het recht van overpad verleent aan de naastgelegen schuttersvereniging.

De buitenplaats ligt niet afgelegen maar u vindt hier wel een natuurlijke rust met de dorpse aanwezigheid in de omgeving. De staat van onderhoud is zeer goed.

NSW Status en Financiering:

De Natuurschoonwet rangschikking zorgt voor diverse fiscale voordelen om het landgoed in stand te houden. Zoals het buiten invordering houden van successierechten en schenking, vrijstelling van overdrachtsbelasting en een vermindering van de WOZ-waarde. Via het Nationaal Restauratiefonds kunt u mogelijk zich laten informeren omtrent mogelijke subsidies of aantrekkelijke financieringsvoorwaarden.


Informatie of bezichtiging:

Wanneer uw interesse is gewekt en u meer wilt weten over deze schitterende buitenplaats, dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging ter plaatse waar wij u graag in alle rust volledig informeren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 1.195.000, - k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuislandgoed
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1952
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte255 m²
Perceeloppervlakte31045 m²
Inhoud865 m³
Indeling
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers7
Energie
Verwarmingc.v.-ketel
Warm watergasboiler eigendom
Buitenruimte
Liggingaan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging en landelijk gelegen
Tuintuin rondom
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand hout

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Goes
Oostwal 2 c
4461 JT GOES
T (0113)-251000
goes@sinke.nl

onze vestigingen:

Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
Bedrijfsmakelaars Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 62 00 62
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?