Kanaalweg W.Z. 7 Veere

Algemeen

Omschrijving

Zwaan biedt aan: Toplocatie in het authentieke Veere. Maar zelden komt een vergelijkbare locatie in verkoop. Wij mogen u deze voormalige, monumentale Sluiswachterswoning aanbieden. De locatie ter hoogte van het sluizencomplex is werkelijk uniek vanuit de woning alsook vanaf het perceel is er een prachtig uitzicht op het Kanaal door Walcheren, de monding van het Veerse Meer en richting de oude binnenstad van Veere met de Grote Kerk als blikvanger. Wij zijn van mening dat dit één van de mooiste, zo niet de mooiste locatie van Veere is.

Het geheel is gesitueerd op een perceel van 1.153m2 ERFPACHTGROND. De woning zelf keert in matige staat van onderhoud en dient volledig gerenoveerd te worden. De laatste dertig jaar is er niets gemoderniseerde en op minimale wijze onderhoud uitgevoerd. Een nieuwe eigenaar dient rekening te houden met een grondige renovatie. De woning heeft een inhoud van circa 680m3 en biedt dan een ook zeer vele mogelijkheden. Aan ruimte is er absoluut geen gebrek.

INDELING:

Begane grond:
De begane grond bestaat uit een ruime woonkamer met zicht richting het water. Voorst is er een ruime slaapkamer, een ruim keukenvertrek en twee hallen aan beide zijden van de woning. Tevens is er nog een zeer eenvoudige badkamer een toilet en kelder.

Verdieping:
De verdieping is feitelijk één open ruimte waarin, in het verleden twee slaapkamers zijn gecreëerd. Ook van hier uit is het uitzicht werkelijk fenomenaal. De woning is gebouwd met als basis een kruisvormige plattegrond wat geresulteerd heeft in een fraai ontwerp. Het geheel is gebouwd in 1872 door de overheid als Sluiswachterswoning.

Tuin:
De tuin is voorzien van veel groen en heeft een goede situering op de zon. Het perceel is gesitueerd rondom de woning, de hoofdtuin is gesitueerd zuiden. Het perceel kent door het aanwezige groen een hoge mate van privacy daarnaast is er maar aan één zijde een buurman aanwezig. Vrijheid, ruimte en locatie zijn de kernwoorden van dit object.

ALGEMEEN:
- De huidige jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt € 12.100,-. Deze nieuwe canon start per juni 2016 met een looptijd van 30 jaar. Tevens is de nieuwe canon vanaf 1 juni 2016 afkoopbaar voor komende dertig jaar voor een bedrag van € 243.317,-. De grondeigenaar is de provincie Zeeland.
Kandidaten dienen hier rekening mee te houden zeker bij het financieren van de onroerende zaak kan de erfpachtcanon een belemmering zijn. De jaarlijks te betalen canon geldt wel als een aftrek post voor de belastingdienst;
-De woning mag alleen permanent bewoond worden;
-Verwarming door middel van gaskachels, warmwater door middel van een geiser;
-De woning is geregistreerd als rijksmonument.

DE OMGEVING:
Veere is een authentiek stadje met een hoge monumentale waarde. Vanuit de woning staat u binnen vijf minuten lopen in het hartje van Veere. Veere kent zeer veel bijzonderheden. Middelburg is gesitueerd op circa 10 minuten. Daarnaast ligt het Veerse meer aan uw voeten. Hier is het heerlijk watersporten en recreëren.

Heeft u interesse in dit object?
Neem dan vooraf contact op met verkopend makelaar Wilco Wisse op 06-12824655 of wilco@zwaanmakelaars.nl voor meer informatie.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijsverkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisvilla
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1872
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte193 m²
Perceeloppervlakte1153 m²
Inhoud680 m³
Indeling
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Buitenruimte
Liggingaan water en vrij uitzicht
Tuintuin rondom

Foto's

house

Locatie

Plattegronden

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Makelaarskantoor Zwaan Koudekerke
Dorpsplein 25
4371 AB KOUDEKERKE
T (0118)-553288
info@zwaanmakelaars.nl

onze vestigingen:

Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
Bedrijfsmakelaars Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 62 00 62
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?