Sinke Komejan
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Vrijlandstraat 71

Middelburg
kamers
€ 175.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment memorandum bestaande uit een verhuurde winkel in winkelcentrum Dauwendaele te Middelburg.

Het winkelcentrum is het middelpunt van woonwijk Dauwendaele en beschikt over ca. 20 winkels en restaurants. Het winkelcentrum is bekend in Middelburg en Vlissingen en trekt ook bezoekers uit andere wijken. In het winkelcentrum zijn o.a. gevestigd een supermarkt (Jumbo), (dieren)speciaalzaken, kappers, bloemenspeciaalzaken en Primera gevestigd. Het winkelcentrum is niet ver van het centrum (1,3 km) en het station (750 meter) gelegen en ligt op slechts 5 minuten van nieuwbouwwijk ‘Mortiere’.

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft een plan gemaakt om het bestaande winkelcentrum gefaseerd op te knappen. Er wordt groot onderhoud verricht en de VVE wil de gevels van het pand vernieuwen. Ook de entree aan de Vrijlandstraat wordt vernieuwd, net als de lichtstraten boven de passage. Daarnaast heeft de gemeente het voormalige ontmoetingscentrum verkocht aan Aldi. Het ontmoetingscentrum wordt gesloopt, evenals de naastgelegen winkel. Aldi gaat hier een nieuwe winkel bouwen met een parkeergarage eronder. De winkeliers verwachten dat deze supermarkt veel nieuwe bezoekers naar het winkelcentrum gaat trekken.

De verhuurde winkel is ca. 100 m2 VVO groot en is langjarig verhuurd aan een groente en fruitwinkel. De groente en fruit winkel handelend onder de naam; ‘Versmarkt ’t Westland’ is recent verkocht aan een familielid welke het bedrijf gaat voortzetten. Mede door deze voortzetting is er op 1 juli 2022 een nieuw huurcontract is aangegaan voor een periode van 5 + 5 jaar. De jaarlijkse huuropbrengst bedraagt € 14.400,- excl. BTW per jaar. De VvE bijdrage wordt betaald door de huurder.

Al met al een interessante beleggingspropositie waaraan een langdurige huurovereenkomst met uitstekende voorwaarden ten grondslag ligt.

In het kort:
– Vrijlandstraat 71, 4337 EC Middelburg
– Vraagprijs € 175.000,- k.k.
– Winkelruimte ca. 100 m2 VVO
– Perceel 105 m2
– Huurinkomsten € 14.400,- per jaar excl. BTW
– Expiratiedatum 30 juni 2027
– Bouwjaar winkelcentrum; 1973, geplande renovatie 2022/2023
– Energielabel: A+++

Locatie:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het historische stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.
De winkelruimte is gelegen in winkelcentrum Dauwendaele waarvan het zeker is dat deze op korte termijn 2022/2023 volledig wordt gerenoveerd. Het oude winkelcentrum dateert uit het jaar 1973 waardoor er in samenwerking met de gemeente Middelburg, de eigenaren, de VVE en de ondernemers is besloten dat het druk bezochte winkelcentrum aan vernieuwing toe is.

De meest recente ontwikkeling is de Aldi die op dit moment in het winkelcentrum bezig met de bouw van ca. 1.100 m2 winkelruimte met daaronder een parkeergarage. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond start de aannemer met de renovatie van het gehele winkelcentrum. De buitenzijde alsook de binnenkant en vloer krijgen de nodige onderhoudswerkzaamheden. Men hoopt middels deze werkzaamheden, het toen zo moderne winkelcentrum weer in ere te herstellen en het winkelgenot van alle ondernemers en klanten aanzienlijk te verbeteren.
Middelburg, maar ook winkelcentrum Dauwendaele is door de A58 en de N57, het spoor en het Kanaal door Walcheren voor binnenvaartverkeer, uitstekend met het OV, de fiets of auto te bereiken.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met de lopende huurovereenkomst.
Huurder : Eenmanszaak J.G.F.M Smit
Ingangsdatum : 1 juli 2022
Expiratiedatum : 30 juni 2027
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 14.400 excl. BTW per jaar
Afdracht VVE : € 1.985,53 excl. BTW per jaar voor huurder
Indexatie : jaarlijks
Opzegtermijn : 1 jaar
Waarborgsom : € 4.356,-

Vereniging van eigenaren:
De kosten voor de afdracht van de VVE bijdrage komen volledig voor rekening van huurder.

Nutsvoorzieningen:
Kosten nutsvoorziening zijn op naam van huurder.

Bestemming:
Het object ligt binnen het bestemmingsplan; ‘Dauwendaele’ dat dat onherroepelijk is vastgesteld op 23-05-2016 en heeft de enkelbestemming ‘Centrum’.

De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a. detailhandelsbedrijven;
b. dienstverlening;
c. horecabedrijven zoals opgenomen in de Staat van Horeca-activiteiten categorie 1c;
d. kantoren;
e. maatschappelijke functies.

Bodeminformatie:
Het Bodemloket geeft aan dat er op 08-03-2018 in het kader van een verkennend onderzoek (NEN 5770) door de Antea Group B.V. te Goes een bodemonderzoek is uitgevoerd en de onderzoek locatie voldoende is onderzocht. Tijdens dit onderzoek zijn er geen verontreinigende (onderzochte) activiteiten aangetroffen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Middelburg
Sectie : O
Nummer : 2601
Grootte: 105 m2

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal bij eigendomsoverdracht in 2022 belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om de winkel te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 175.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Video

Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles
Beschikbaar
Spuistraat 46
Vlissingen
€ 1.700,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Bree 5a, b, c
Middelburg
€ 599.000,- k.k.
Belegging
Beschikbaar
Alexander Gogelweg 16
Vlissingen
€ 1.200,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Witte Paardstraat 6
Goes
Winkelruimte
Beschikbaar
Kerklaan 2
Heinkenszand
€ 775,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Korte Kerkstraat 17
Goes
€ 21.000,- Per jaar
Horeca
Benieuwd naar al ons bedrijfsaanbod?
Sinke Komejan heeft bedrijfsaanbod in heel Zeeland. Van bedrijfsunit tot winkelpand. Ons kantoor in Middelburg staat voor u klaar.

Bekijk al het aanbod