Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Vrijlandstraat 59

Middelburg
kamers
€ 275.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment memorandum bestaande uit een verhuurde winkel in winkelcentrum Dauwendaele te Middelburg.

Het winkelcentrum is het middelpunt van woonwijk Dauwendaele en beschikt over ca. 20 winkels en restaurants. Het winkelcentrum is bekend in Middelburg en Vlissingen en trekt ook bezoekers uit andere wijken. In het winkelcentrum zijn o.a. supermarktketens Jumbo & Aldi, (dieren)speciaalzaken, kappers, bloemenspeciaalzaken, groentespeciaalzaken en Primera gevestigd. Het winkelcentrum bevindt zich in de grootste wijk van Middelburg en heeft nieuwbouwwijk ‘de Mortiere’ op slechts 5 minuten afstand.

Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft een plan gemaakt om het bestaande winkelcentrum gefaseerd op te knappen. Er wordt groot onderhoud verricht en de VVE wil de gevels van het pand vernieuwen. Ook de entree aan de Vrijlandstraat wordt vernieuwd, net als de lichtstraten boven de passage. Daarnaast heeft de gemeente het voormalige ontmoetingscentrum verkocht aan ALDI. Het ontmoetingscentrum is gesloopt, evenals de naastgelegen winkel. De ALDI heeft een nieuwe winkel met een ondergrondse parkeergarage gebouwd welke uitmondt in het hart van het winkelcentrum.

De verhuurde winkel is ca. 100 m² VVO groot en is langjarig verhuurd aan een Franchiseketen Domino’s. Het pand is (eind 2023) vanaf casco staat in zijn geheel verbouwd, ingericht en gemoderniseerd.

De huidige huurovereenkomst is aangegaan voor 10 jaar en wordt na deze periode omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De actuele huuropbrengst bedraagt € 18.000,- per jaar vrij van BTW. De huurprijs mag jaarlijks worden geïndexeerd. Daarnaast is de huurder ook verantwoordelijk voor de betaling van het grotendeel van de VvE lasten. De huurder betaalt € 1.250,- per jaar aan de VvE. De verhuurder draagt zorg voor de betaling van € 825,- per jaar.

Kortom, een interessante beleggingspropositie met een langdurige huurovereenkomst, uitstekende klasse A-huurder, op een locatie met veel nieuwe toekomstige ontwikkelingen.

In het kort:
– Vrijlandstraat 59, 4337 EB Middelburg
– Vraagprijs € 275.000,- k.k.
– Winkelruimte ca. 100 m2 VVO, volledig vernieuwd in december 2023
– Perceel 106 m2
– Huurinkomsten € 18.000,- per jaar vrij van BTW
– Bouwjaar winkelcentrum; 1973, geplande renovatie 2024
– Energielabel A

Locatie:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het historische stadscentrum en in het kernwinkelgebied. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten en talrijke winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.
Middelburg, maar ook winkelcentrum Dauwendaele is door de A58 en de N57, het spoor en het Kanaal door Walcheren voor binnenvaartverkeer, uitstekend met het OV, de fiets of auto te bereiken.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Middelburg
Sectie: O
Nummer: 2305
Grootte: 106 m²

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met de lopende huurovereenkomst.
Huurder : Domino’s Pizza Netherlands B.V.
Ingangsdatum : 1 oktober 2023
Expiratiedatum : 30 september 2033
Verlenging : Onbepaalde tijd
Actuele huur : € 18.000,- vrij van BTW
Indexatie : Ja, jaarlijks per 1 oktober
Opzegtermijn: Zie huurovereenkomst.

Vereniging van eigenaren:
De kosten voor de afdracht van de maandelijkse VVE-bijdrage komen ten laste van zowel de huurder als de verhuurder.
• VvE lasten verhuurder: € 825,- per jaar (2023)
• VvE lasten huurder: € 1.250,- per jaar (2023)
Deze betreffende bepaling en deze akte zijn opgenomen in de dataroom.

Nutsvoorzieningen:
Kosten levering nutsvoorzieningen zijn op naam en voor rekening van huurder.

Bestemming:
Het object ligt binnen het bestemmingsplan; ‘Dauwendaele’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 23-05-2016 en heeft de enkelbestemming ‘Centrum’.

De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a. detailhandelsbedrijven;
b. dienstverlening;
c. horecabedrijven zoals opgenomen in de Staat van Horeca-activiteiten categorie 1c;
d. kantoren;
e. maatschappelijke functies.

Bodeminformatie:
Het Bodemloket geeft aan dat er op 08-03-2018 in het kader van een verkennend onderzoek (NEN 5770) door de Antea Group B.V. te Goes een bodemonderzoek is uitgevoerd en de onderzoeklocatie voldoende is onderzocht. Tijdens dit onderzoek zijn er geen verontreinigende (onderzochte) activiteiten aangetroffen.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal bij eigendomsoverdracht belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om de winkel te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 275.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles