Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Sint Jacobsstraat 17

Vlissingen
kamers
€ 125.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars is verheugd namens onze opdrachtgever een winkelruimte met transformatiemogelijkheden op een prominente zichtlocatie in de Vlissingse binnenstad aan te bieden.

Het betreft een authentiek pand gelegen aan de Sint Jacobsstraat 17 in Vlissingen, in het bruisende stadscentrum. Deze strategische ligging wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van winkels en gezellige terrasjes, waardoor het een aantrekkelijke en levendige buurt is.

Het pand, dat zijn oorsprong vindt omstreeks het bouwjaar 1700, is een prachtig monumentaal gebouw met een bruikbare ruimte van circa 90 m² VVO, gelegen op de begane grond. De huidige indeling omvat een ruime voorkamer die uitstekend dienst kan doen als winkelruimte. Achter de voorkamer bevindt zich een gang die toegang geeft tot de keuken en een open opslagruimte. Bovendien beschikt het pand over een (kleine) achtertuin, gelegen tussen de voorkamer en de opslagruimte.

Naast de mogelijkheid om de ruimte te gebruiken als winkelruimte, biedt dit pand tevens potentieel voor transformatie tot een woning. Door de huidige eigenaar is reeds vergunning aangevraagd voor het verbouwen van het pand naar een woning met een kleine winkel aan de voorzijde. Het is echter wel een vereiste dat er een vorm van bedrijvigheid aanwezig blijft.

Samengevat:
– Sint Jacobsstraat 17, 4381 EK Vlissingen
– Winkel met transformatiemogelijkheden naar (ged.) wonen
– Vraagprijs € 125.000,- k.k.
– Oppervlakte ca. 90 m2 VVO
– Bouwjaar omstreeks 1700
– Rijksmonument

Locatie:
Vlissingen, een maritieme gemeente aan de monding van de Westerschelde, telt ongeveer 44.600 inwoners. Het gebied staat bekend om zijn imposante boulevards waar grote schepen dagelijks voorbijvaren. Op enige afstand bevindt zich het bedrijven- en havengebied Vlissingen-Terneuzen, een van de grootste havens van Nederland. Deze regio speelt een essentiële rol in de doorvoer van fruit, met diverse gespecialiseerde bedrijven in de op- en overslag en verwerking ervan. Vlissingen biedt een uitgebreid scala aan voorzieningen, waaronder een treinstation, ziekenhuis, onderwijsinstellingen en diverse winkelmogelijkheden. Bovendien bevindt Vlissingen zich aan de kust, op loopafstand van prachtige natuur- en bosgebieden, een winkelcentrum, de boulevard en het strand.

Splitsing:
Het verkochte dient bouwkundig en juridisch nog afgesplitst te worden van het bovengelegen appartement. Ter verduidelijking omvat dit de volgende zaken:

– Kadastrale inmeting.
– Oprichten Vereniging van Eigenaren.

Deze zaken zullen door en voor rekening en risico van verkoper worden uitgevoerd.

De kosten voor het een nieuwe aansluiting van de nutsvoorzieningen zijn voor de koper.

Bestemming:
Het object valt onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad – Eiland’ dat geheel onherroepelijk in werking is getreden op 26 juni 2012 en heeft de bestemming ‘Centrum – 1’. Deze gronden zijn bestemd voor:
– detailhandel;
– publieksgerichte dienstverlening;
– horeca, categorie 1a;
– maatschappelijke voorzieningen en instellingen;
– evenementen;
– ondergeschikte kantoren en ondersteunende horeca als ondergeschikte nevenactiviteit.

Oppervlaktes:
Begane grond : ca. 90 m² VVO

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Vlissingen
Sectie : E
Nummer : 886
Grootte : 138 m2

Het geheel zal bij verkoop worden opgesplitst in twee appartementsrechten.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. Per mail en via telefoon 0118-620062.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Staat van oplevering:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd.
Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM model.

Fiscaal:
Wat betreft de fiscale aspecten, wordt bij zakelijke doeleinden de koopsom belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Indien het pand voor privédoeleinden en als woning gebruikt zal worden, bedraagt het tarief voor de overdrachtsbelasting 2%. Indien de koper in aanmerking komt voor de startersvrijstelling, is de overdrachtsbelasting van de koopsom 0%.

Zekerheidsstelling:
Ter garantie dient een waarborgsom ter hoogte van 10% van de koopsom gestort te worden op de rekening van de notaris of afgegeven te worden als bankgarantie, uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 125.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles