Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Poelendaelesingel 12

Middelburg
kamers
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Kantoorgebouw Stockholm: Het kantoorgebouw is in opdracht van de Provinciale Zeeuwsche Energie Maatschappij (PZEM) gebouwd in een bouwproces vanaf circa 1937 tot 1948. Het ontwerp is van de bekende Zeeuwse architect A. Rothuizen en kent een traditionalistische stijl met modernistische invloeden. Het lijkt te zijn geïnspireerd door het gemeentehuis van Stockholm. Vanwege de gaafheid van het gebouw en het representatieve karakter, is het aangewezen als rijksmonument.

Het gebouw ligt in de nabijheid van de HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en diverse overheidsdiensten. Tot voor kort was de kantorenlocatie in gebruik bij diverse energiemaatschappijen. In de komende jaren wordt het terrein herontwikkeld tot campusterrein, waarbij onderwijs, kantoren/dienstverlening en studentenhuisvesting en studentenvoorzieningen samengaan.

Het gebouw van in totaal ca. 3.575 m² is L-vormig en kent drie verdiepingen. Centraal ligt de monumentale hal met toren als schakel tussen de twee vleugels. Aan de oostzijde van het gebouw bevindt zich de aangebouwde voormalige directiewoning. Het gebouw wordt in delen verhuurd en kan op maat worden ingedeeld. Uiteraard met inachtname van het historische karakter van het gebouw.
Juist dit laatste maakt het gebouw bijzonder representatief, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan hedendaags comfort en eisen van kantoorgebruikers. Parkeren is mogelijk op de vele parkeerplaatsen op hetzelfde terrein.

Het gebouw heeft een sterke en representatieve uitstraling. Ondanks het monumentale karakter is het efficiënt voor verschillende huurders in te delen. Er kan kantoorruimte worden gehuurd in flexibele vierkante meters – variërend van enkele tientallen m² tot meer dan 1.000 m² per gebruiker. Door het flexibele karakter van het gebouw is het mogelijk om de gebruiksruimten ‘op maat’ in te delen en af te werken. De 1e verdieping is reeds verhuurd. Voor de verhuur zijn de 2e verdieping en de voormalig directiewoning beschikbaar.

In het kort:
– Poelendaelesingel 12-14 4335 JA Middelburg
– Metrage 225 – 1.700 m2 BVO
– 2e verdieping en voormalig directiewoning
– huurprijs € 125,- per m2 BVO
– energielabel A
– Op loopafstand van het station en het centrum
– Parkeren op eigen terrein

Locatie:
Het gebouw ligt op circa 600 meter van het NS- en busstation in Middelburg. De Poelendaelesingel is één van de hoofduitvalswegen van de stad, van waaruit de andere delen van Walcheren, maar ook de A58 per auto zijn te bereiken. De binnenstad van Middelburg is slechts enkele minuten wandelen.
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Voorts is Middelburg de winkelstad én universiteitsstad, maar heeft ook een levendig ondernemersklimaat. Met toegangswegen als de A58 en N57, het spoor en het Kanaal door Walcheren voor binnenvaartverkeer, is het goed ontsloten. Provincie, waterschap, Rijkswaterstaat en andere dienstverleners zijn in de provinciehoofdstad gevestigd. Middelburg telt een grote verscheidenheid aan bedrijven.

Opleveringsniveau:
Uitgangspunt is een casco opleveringsniveau. Verhuurder treedt graag in overleg met huurder om het gewenste opleveringsniveau en de gewenste indeling nader te bespreken.

Oppervlaktes:
255 tot 1.700 m2 BVO.

Parkeren:
Voor de huurder zijn er in overleg en tegen betaling parkeerplaatsen beschikbaar op het achter en voor het gebouw gelegen parkeerterrein. De huurprijs per parkeerplaats bedraagt € 75,- per jaar excl. BTW.

Bestemming:
Het object valt onder het bestemmingsplan ‘Stromenwijk’ geheel onherroepelijk in werking en de bestemming is ‘Kantoor’. De voor ‘Kantoor’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. kantoren;
b. maatschappelijke voorzieningen;
c. dienstverlening.

Energielabel:
Het gebouw is voorzien van energielabel A.

Huurprijs:
€ 125,- per m² BVO per jaar excl. BTW.

Servicekosten:
Servicekosten € 15,- per m2 BVO per jaar, dit is echter exclusief het voorschotbedrag voor het verbruik van elektra, water en warmte.

Voor rekening van huurder komen alle kosten van dagelijks onderhoud van het gehuurde en de daarin aanwezige voorzieningen. Ten aanzien van de hierna omschreven zaken geldt dat niet alleen het onderhoud voor rekening van huurder komt, maar ook de kosten van keuring en vervanging:
• Verlichting;
• Sanitair;
• Keukens en pantrys;
• Schoonmaak van het gehuurde inclusief legionellaplan/- maatregelen;
• Inzameling, opslag en afvoer van afval (de wijze waarop dit plaats vindt behoeft goedkeuring van de verhuurder.
• Vloer- en raambekleding met inbegrip van de zonwering aan de buitenzijde van het gebouw.
• Wifi-apparatuur en data-abonnement;
• Data-infrastructuur inclusief software updates, servicecontracten en randapparatuur;
• Deursloten inclusief software updates, servicecontracten en randapparatuur;
• Camerasystemen.

Door of vanwege Verhuurder wordt de levering van de volgende zaken en diensten verzorgd, inclusief onderhoud, keuring en vervanging:
• plaatsing, onderhoud, keuring en vervanging van brandmeld en ontruimingsinstallatie en blusmiddelen, alsmede de lift en de overige installaties;
• glasverzekering en bewassing van alle ramen in gemeenschappelijke ruimten alsmede van de tot het gehuurde behorende beglazing in de buitengevel van het Gebouw;
• administratiekosten;
• beschikbaarstelling ruimte In gemeenschappelijke fietsenstalling;
• onderhoud buitenruimte (parkeerterrein en tuinen);
• levering van elektriciteit en water (door middel van tussenmeters), alsmede warmte (omgeslagen naar rato van de oppervlakte van het gehuurde).

Door Verhuurder zal een opstal-en aansprakelijkheidsverzekering voor het Gebouw worden afgesloten. Verhuurder zal huurder een afschrift van de polis doen toekomen. Huurder dient zelf voor aanvullende verzekeringen zorg te dragen.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2006= 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor de BTW belaste huur.

Aanvaarding
In overleg.

Huurtermijn:
In overleg.

Opzegtermijn:
12 maanden.

Huurbetaling:
De huurpenningen en eventueel verschuldigde BTW en servicekosten dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Waarborgsom:
Een waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief servicekosten en eventueel verschuldigde omzetbelasting.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van model verkoper.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verhuurd
  • Aanvaarding/servicekosten
    € 15 PER_VIERKANTE_METERS_PER_JAAR

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles