Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Hoofdstraat 15

Sint jansteen
kamers
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

‘Pension De Hoeksteen’
Een riant en statig pand uit begin 19e eeuw in het hart van het dorp Sint Jansteen. Het pand is onder te verdelen in 110 m2 eigen woonruimte, 8 woonruimtes voor kamerverhuur en een binnenplaats met een schuur.

8 woonruimtes
De oppervlaktes van de kamers variëren van 15 tot 31 m2. Alle kamers zijn gestoffeerd en volledig ingericht. Alle kamers hebben een eigen kookgelegenheid in de kamer of een aparte keuken met koelkast en magnetron. Voorts is er ruim voldoende sanitair aanwezig in het pand met 4 douches, 5 toiletten en 1 urinoir. De kamers worden verhuurd aan één persoon per kamer, ondanks dat een aantal van de kamers geschikt zijn voor meerdere personen.

In Sint Jansteen is een grote vraag naar (zelfstandige)woonruimte door alle bedrijvigheid in de directe omgeving. Momenteel worden de kamers door de huidige eigenaren zelf verhuurd en beheerd. Het dagelijks en groot onderhoud worden accuraat bijgehouden. De meeste huurders huren al langere tijd. Eén van de huurders is bijvoorbeeld al 7 jaar huurder. De huidige eigenaren zijn al 35 jaar eigenaar van het pand en hebben hierdoor een goede naam opgebouwd met de kamerverhuur.

Verhuur
Het pand voldoet aan alle eisen van de gemeente en de brandweer. Tevens beschikt het object over een geldige vergunning. De huurders zijn hoofzakelijk gastarbeiders. De bruto huuropbrengst bedraagt momenteel € 47.442,- per jaar.

Gebruiksvergunning
Op 30 juni 2021 is door de gemeente Hulst een schriftelijke gebruiksvergunning afgegeven t.b.v. de kamerverhuur. Deze schriftelijke goedkeuring is beschikbaar in de dataroom.

In het kort:
– Hoofdstraat 15 4564 AM Sint Jansteen
– Oppervlakte 501 m2 GBO en 1.500 m3 inhoud
– Vraagprijs € 625.000,- k.k. inclusief inventaris
– 8 woonruimtes, eigen woonruimte en schuur met binnenplaats
– Huuropbrengst per jaar € 47.442,-
– Kamerverhuur vergunning aanwezig
– Bouwjaar 1900

Indeling
Het object heeft een eenvoudige inrichting en verkeert in hoofdlijnen in redelijke staat van onderhoud. Het object is zowel aan de voor als achterzijde toegankelijk. De voorzijde betreft de hoofdingang. Zodra u het pand betreed heeft u op de begane grond aan de rechterzijde een 4-tal kamers. Deze kamers zijn allen voorzien van een eigen keuken. De linkerzijde is door de eigenaar van het pand in gebruik. Hier hun verblijf zijn o.a. een keuken, woonkamer, slaapkamer, wasruimte, wc en douche gesitueerd. De rechterzijde, eerste en tweede verdiepingen zijn in de verhuur.
Indien u zich in de aankomst hal bevindt en de hal beneden in zijn geheel doorloopt, komt u uit op de binnenplaats. Via de binnenplaats zijn o.a. de schuur, brandtrap en de achteringang van het pand terug te vinden.

De 1e verdieping is geheel in de verhuur. Hier zijn gezamenlijk toiletten en een wasruimte gesitueerd. De overige vijf kamers zijn evenals de kamers beneden in de verhuur en voorzien een eigen keuken. Vanuit de overloop op de 1e verdieping heeft u toegang tot een vaste trap naar de 2e verdieping. Zodra u deze trap oploopt komt u uit op de overloop. Op de overloop van de tweede verdieping, ziet u een 2-tal kamers. In de vorige situatie werden deze twee kleinere kamers voor een lagere prijs ook in de verhuur genomen. Echter worden de kamers in de huidige situatie gebruikt als opslag.

De twee eigenaren beheren het kamerverhuurbedrijf volledig zelfstandig en doet dit op zorgvuldige wijze. Door de frequente aanwezigheid van de eigenaren en goede samenwerking met het uitzendbureau is de huurdertevredenheid hoog en leegstand nihil.

Omgeving en bereikbaarheid:
Het object is gelegen in het centrum van Sint Jansteen met alle denkbare voorzieningen in de directe omgeving. Sint Jansteen maakt onderdeel uit van Zeeuws Vlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen telt ruim 105.000 inwoners. Desondanks dat er in Sint Jansteen een brede diversiteit is aan voorzieningen, reist men vaak af naar Hulst. De dichtstbijzijnde stad Hulst bevindt zich op slechts 7 min afstand van Sint Jansteen.

Sint Jansteen heeft c.a. 3.155 inwoners. Tot 1970 was Sint Jansteen een zelfstandige gemeente. Het dorp is rond 1100 ontstaan en kreeg rond 1190 een kasteel (steen) met daarnaast een kapel, gewijd aan Sint Jan. Hieraan dankt het zijn naam Sint Jan ter Stene, later Sint Jansteen. Sint Jansteen staat bekend om haar uitgestrekte natuurgebied, tezamen circa 450 hectare. Ongeveer 2/3e bos, de rest akkers en weilanden. Het grensgebied in de omgeving van de genoemde dorpen is om meerdere redenen bijzonder. Er is sprake van bijzondere flora en fauna, die elders in Zeeland niet of slechts spaarzaam voorkomt.

De bereikbaarheid naar Sint Jansteen is goed te noemen doordat de Westerscheldetunnel, die de verbinding vormt tussen Zeeuws Vlaanderen en de rijksweg A-58 (Vlissingen-Breda), direct nabij gelegen is. Ook is het wegennetwerk naar België vanuit Sint Jansteen op steenworp afstand. Sint Jansteen is hierdoor als zeer aantrekkelijk aan te merken voor bedrijven die economisch verbonden zijn aan Zeeland en/of Zeeuws-Vlaanderen.

Opbrengsten:
De bruto huuropbrengst bedraagt momenteel op jaarbasis € 47.442,-.

Kamer 1 € 5.844,- p.j. € 487,- p.m.
Kamer 2 € 5.964,- p.j. € 487,- p.m.
Kamer 3 € 5.964,- p.j. € 497,- p.m.
Kamer 4 (11) € 6.336,- p.j. € 528,- p.m.
Kamer 5 (14) € 6.084,- p.j. € 507,- p.m.
Kamer 6 (15) € 5.580,- p.j. € 465,- p.m.
Kamer 7 (16) € 5.724,- p.j. € 477,- p.m.
Kamer 8 (17) € 5.964,- p.j. € 465,- p.m.
€ 47.442,- p.j. € 3.953,50 p.m.

Zakelijke lasten 2020:
Sabewa € 1.850
Kabel/Internet € 804
Water € 660
Delta gas+ elektra € 10.800
Boiler huur € 114
Renewi (afval) € 1.084
Brand beveiliging € 200
Feenstra (ketel oud) € 268
Verzekering € 2.680

Totale exploitatielasten: € 18.460,-

Vraagprijs:
€ 625.000,- k.k. inclusief inventaris

Oppervlaktes:
Perceel 393 m2
Garage 44 m2 GO
Woonhuis 100 m2 GO
Kamer 1 21 m2 GO met keuken
Kamer 2 19 m2 GO met keuken
Kamer 3 32 m2 GO keuken apart
Kamer 4 (11) 35 m2 GO keuken apart
Kamer 5 (14) 23 m2 GO keuken apart
Kamer 6 (15) 15 m2 GO met keuken
Kamer 7 (16) 26 m2 GO met keuken
Kamer 8 (17) 20 m2 GO met keuken
Zolder 110 m2 BVO

Parkeren:
Er kan openbaar gratis geparkeerd worden in Sint Jansteen.

Installaties:
– Airco-unit;
– Verwarming Remeha cv-ketel met radiotoren 2005;
– 2 gasboilers;
– 1 elektrische boiler huur;
– Noodverlichting aanduiding;
– Brandmelders;
– Groepenkasten vernieuwd in 2018.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan Kernen Hulst 1H vastgesteld op 15 april 2021. De bestemming van het object is ‘Centrum’ met de functieaanduiding ‘Kamerverhuur’. Deze gronden zijn bestemd voor:
– bedrijf tot en met categorie B1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’;
– horecabedrijf tot en met categorie 1 van de Staat van Horeca-activiteiten;
– cultuur en ontspanning;
– detailhandel;
– dienstverlening;
– kantoor;
– maatschappelijke voorzieningen;
– sportvoorzieningen;
– wonen in een woning daaronder begrepen de uitoefening van aan-huis-gebonden-beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;
– ter plaatse van de aanduiding ‘kamerverhuur’, tevens kamerverhuur.

Aanvaarding:
In overleg.

Koopovereenkomst:
Op basis van het NVM model.

Notaris:
Voorkeur notaris Stolker in Hulst.

Inventaris:
Het grootste gedeelte van de inventaris is inbegrepen bij de verkoop. Een inventarislijst is beschikbaar in de dataroom.

Energielabel:
Het object aan de Hoofdstraat 15 in Sint-Jan steen heeft energielabel G welke geldig is tot 21-06-2031.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard of aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan niet kan worden beschouwd als aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Video

Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles
Beschikbaar
Glacisstraat 42
Vlissingen
€ 2.350,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Lange Noordstraat 4
Middelburg
€ 1.500,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Mol 6
Zierikzee
€ 1.150,- Per maand
Winkelruimte
Beschikbaar
Kloosterweg 2
Kapelle
€ 2.350,- Per maand
Bedrijfsruimte
Beschikbaar
's-Heer Hendrikskinderendijk 1015-6-12
Goes
€ 250,- Per maand
Bedrijfsruimte
Beschikbaar
Nieuwe Kleverskerkseweg 25- 25a
Middelburg
Bedrijfsruimte
Benieuwd naar al ons bedrijfsaanbod?
Sinke Komejan heeft bedrijfsaanbod in heel Zeeland. Van bedrijfsunit tot winkelpand. Ons kantoor in Middelburg staat voor u klaar.

Bekijk al het aanbod